• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

10.01.2022

20:59

HRVATSKA UPUTILA PROTESTNU NOTU BIH, SMETA IM SPOMEN PLOČA MAJORU TEPIĆU U BANJALUCI! Svašta...

AP PHOTO

Balkan

HRVATSKA UPUTILA PROTESTNU NOTU BIH, SMETA IM SPOMEN PLOČA MAJORU TEPIĆU U BANJALUCI! Svašta...

Podeli vest

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova BiH

Protestnu notu su uputili povodom otkrivanja spomen ploče u Banjaluci majoru JNA Milanu Tepiću, koji je 1991. godine razneo skladište oružja u Bjelovaru.

Za MVEP je, kako se navodi, ovakva odluka Graske upave i gradonačelnika Banjaluke Draška stanivukovića neprihvatljiva.

Iz MVEP-a navode da se ovom odlukom "veliča teroristički čin osobe koja je tokom veliko srpske agresije na Republiku Hrvatsku, u samoubilačkoj akciji svesno uzrokovala smrt velikog broja hrvatskih branitelja i civila, kao i ogromna materijalna razaranja Grada Bjelovara".

- A takvom odlukom se gradske vlasti Banjaluke bez ikakve sumnje poistovjećuju s tom zločinačkom velikosrpskom politikom. Uz to, ovaj neprihvatljivi čin gradskih vlasti Banjaluke dodatno nas udaljuju od procesa izgradnje poverenja i razvoja dobrosusedskih odnosa - stoji u saopštenju hrvatskog MVEP-a.

Navodi se da je protestnu notu Miistarstvu BiH uputio ambasador Hrvatske u Sarajevu.

TURKOVIĆ UPUTILA NOTU AMBASADAMA RUSIJE, KINE I SRBIJE! Šta ćete vi na proslavi dana RS?!

Spomen ploča majoru Milanu Tepiću otkrivena je pre dva dana u Banjaluci u ulici koja nosi njegovo ime.

Spomen-ploču su svečano otkrili gradonačelnik Draško Stanivuković i Aleksandar Tepić, sin Milana Tepića.

Foto: printscreen

Stanivuković je tom prilikom istakao da će se o Tepićevom poslednjem danu pričati se dok je srpskog naroda, te da na njegovu herojsku odluku mogu biti ponosni svi vojnici, a na njegovu hraborst čitav naš narod.

KARADŽIĆ: DEJTONSKI SPORAZUM JE POSLEDNJA LINIJA ODBRANE i ne sme se napustiti ni po koju cenu!

Major Tepić (34) je tokom ratnih dešavanja digao u vazduh sebe i skladište municije, jer nije želeo da ono padne u hrvatske ruke.

Tepićeva poslednja rečenica bila je: "Jednom ljudi daju reč, ona ostaje ili se pogazi. Ja sam dao reč da ću da branim ovu zemlju ako joj bude teško".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
wolf30

pre 2 godine

Ko o čemu, kurva o poštenju. Kako narod kaže, sprdnja ide u krug. Koliko spomenika i naziva označavaju simbole klanja Srba pa ih boli "ona stvar" jer ih štiti EU. A kad pogledamo, sad kad je situacija sa Kovidom u kolapsu, kad plin ide 120% gore, kad sve poskupljuje 50% smeta tamo neki spomenik Tepiću posle 20 godina. Bolje šaljite notu zbog zelenih beretki jer će vas maltretirati što ste protiv, ako jeste ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija