• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

12.01.2022

23:00

GRCI ŠOKIRANI: VAŠINGTON VIŠE NE PODRŽAVA GASOVOD EAST MED! Trebalo je da poveže Grčku, Kipar i Izrael sa jugom Evrope!

Vesti

GRCI ŠOKIRANI: VAŠINGTON VIŠE NE PODRŽAVA GASOVOD EAST MED! Trebalo je da poveže Grčku, Kipar i Izrael sa jugom Evrope!

Podeli vest

SAD su zemlje učesnice u projektu gasovoda East Med nezvanično obavestile o svom odustajanju

Tim povodom je zvanični predstavnik grčke partije Zeleni pokret Nikos Karabasis rekao:

- Od Amerikanaca je u Atinu stigao non paper koji pretvara u prah spoljnu i odbrambenu politiku naše zemlje. SAD su navele da Vašington više ne podržava taj projekat. Opravdavajući svoj stav, ukazale su - posle navođenja ekonomskih i komercijalnih argumenata - i da je ideja o tom gasovodu izvor napetosti u istočnom Mediteranu, jer se Turska protivi.

Za Grčku je ovo celiki udarac jer je Atina računala East Med obogatiti zemlju, pretvoriti je u važan energetski hab i ojačati geopolitički uticaj Grčke.

DŽO BAJDEN PO TREĆI PUT KAMALU HARIS NAZVAO - PREDSEDNIKOM AMERIKE! Možda nije u pitanju greška, ili senilnost...

        
Istočnomediteranski gasovod East Med bio je projektovan za snabdevanje gasom kontinentalne Evrope sa izraelskog polja „Levijatan" i kiparskog „Afrodita".
       
Trebalo je da poveže Grčku, Kipar i Izrael sa jugom Evrope.

PORUKA OD KOJE SVET OBUZIMA JEZA! SAMO ĆE UKRAJINA I 30 NATO država odlučiti kada će Kijev postati član Alijanse, RUSIJA NEMA PRAVO VETA!

       
Dužina bila bi 1,9 hiljada kilometara, a koštao bi 6 milijardi evra.
       
Početni kapacitet je trebalo da bude 10 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija