• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.01.2022

13:42

VELIKE VEŽBE SA 140 RATNIH BRODOVA I 60 AVIONA! Cilj je ODBIJANJE UDARA iz pravca mora i okeana, PODIGLO SE 10.000 RUSKIH VOJNIKA

Vesti

VELIKE VEŽBE SA 140 RATNIH BRODOVA I 60 AVIONA! Cilj je ODBIJANJE UDARA iz pravca mora i okeana, PODIGLO SE 10.000 RUSKIH VOJNIKA

Podeli vest

Ruska mornarica će u periodu januar-februar izvesti niz vežbi u svim zonama odgovornosti flote, saopštilo danas je rusko Ministarstvo odbrane

U skladu sa planom obuke Oružanih snaga Ruske Federacije za 2022. godinu, u januaru-februaru održava se serija pomorskih vežbi u svim oblastima odgovornosti flote pod opštim nadzorom glavnokomandujućeg Ratne mornarice admirala Nikolaja Evmenova, navodi se u saopštenju, prenele su RIA Novosti.

Foto: Printscreen You Tube

Planirano je učešće više od 140 ratnih brodova i pomoćnih plovila, više od 60 aviona, 1.000 jedinica vojne opreme i oko 10.000 vojnog osoblja, stoji u saopštenju. Glavni fokus vežbi je da se razrade dejstva snaga Ratne mornarice i Vazdušno-kosmičkih snaga na zaštiti ruskih nacionalnih interesa u okeanima, kao i da se suprotstave vojnim pretnjama Ruskoj Federaciji iz pravca mora i okeana, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će vežbe obuhvatiti morske vode koje graniče sa ruskom teritorijom i u okeanima.

Odvojene vežbe biće održane u vodama Sredozemnog, Severnog, Ohotskog mora, u severoistočnom delu Atlantskog okeana i u Tihom okeanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija