• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

22.01.2022

11:36

POKUŠALI SU DA ZATAŠKAJU, BAJDEN DOBIO ŠAMARČINU OD ŠOLCA! IZ Bele kuće je poručeno: SEDAJ U AVION I PRAVAC VAŠINGTON, a onda je usledio brutalan OBRT

Reuters

Vesti

POKUŠALI SU DA ZATAŠKAJU, BAJDEN DOBIO ŠAMARČINU OD ŠOLCA! IZ Bele kuće je poručeno: SEDAJ U AVION I PRAVAC VAŠINGTON, a onda je usledio brutalan OBRT

Podeli vest

Bajden je želeo da izgladi situaciju oko oklevanja Berlina u vezi mogućeg odgovora na navodnu ratnu pretnju iz Rusije

Nemački kancelar Olaf Šolc demantovao je navode da je odbio sastanak licem u lice s američkim predsednikom Džozefom Bajdenom koji je želeo da razgovaraju o ukrajinskoj krizi. Nemački list Špigl tvrdi da je Šolc prošle nedelje odbio poziv iz Vašingtona da u kratkom roku sedne u avion za Vašington.

Bajden je želeo da izgladi situaciju oko oklevanja Berlina u vezi mogućeg odgovora na navodnu ratnu pretnju iz Rusije.

I Bela kuća i Šmitov portparol demantovali su takvu tvrdnju, međutim, ona bi mogla da naruši jedinstvo Zapada jer, kako ocenjuje britanski Telegraf, najistaknutiji zvaničnici Rusije i SAD nisu uspeli da postignu napredak na razgovorima u Ženevi.

Nemačka je odbila zahteve Ukrajine da joj pruži vojnu pomoć i odupire se pritisku SAD, Velike Britanije i Ukrajine da u slučaju rata razmotri otkazivanje ruskog gasovoda Severni tok 2 prema Nemačkoj.

Takođe, Kijev je prošlog meseca optužio Berlin da blokira isporuku oružja preko NATO-a. U međuvremenu je Šolc odbio predloge da se u paket sankcija uključi i suspendovanje Rusije iz međunarodnog platnog sistema Swift.

Foto: Reuters

Nemački kancelar Olaf Šolc

Nemački kancelar, koji se suočava s pritiskom leve frakcije u svojoj Socijaldemokratskoj stranci koja gaji tradicionalne simpatije prema Rusiji, navodno je Beloj kući poručio ima druge obaveze kada je dobio poziv za razgovore o krizi.

Špigl navodi da je Bela kuća u Berlin poslala Blinkena kako bi objasnio Šolcu da mora da podrži oštre sankcije ako nastavi blokadu isporuke oružja prema Ukrajini.

Inače, šef CIA Villiam Berns doleteo je u Berlin kako bi pokazao Šolcu obaveštajne podatke o nagomilavanju ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17