• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.01.2022

16:01

SPREMAN UPAD RUSA PREKO SLABE TAČKE, SVE UNAPRED OSMISLILI Ukrajina ekstra vojsku naoružava mitraljezima, ali preti im DRUGA OPASNOST pogubna za obe strane!

Vesti

SPREMAN UPAD RUSA PREKO SLABE TAČKE, SVE UNAPRED OSMISLILI Ukrajina ekstra vojsku naoružava mitraljezima, ali preti im DRUGA OPASNOST pogubna za obe strane!

Podeli vest

Ukrajinske vlasti poslale su vojsku da štiti Černobilj od ruskih upada jer veruju da je radioaktivna zona potencijalna ulazna tačka ruske vojske

Uprkos tome što je elektrana na severu Ukrajine i dalje radioaktivna i tamo niko ne živi, Njujork tajms je sproveo analizu u kojoj navodi kako bi elektrana sa severa Ukrajine mogla da posluži kao jedna od prvih ulaznih tačaka ruske vojske!

Razlog za to je vrlo očigledan, elektrana koja je i dalje radioaktivna, nalazi se na najkraćem putu od Rusije do Kijeva, što dodatno olakšava upad. Ukrajinski vojnici patrolirali su ovim krajem i kada je Moskva poslala trupe u susednu Belorusiju!

Navodi se da ukrajinske trupe trenutno patrolirjau šumama i napuštenim ulicama Černobolja, naoružane do zuba kalašnjikovima i opremom za detekciju nivoa radijacije.

Foto: REUTERS

"To je naša teritorija, naša zemlja i moramo da je odbranimo", rekao je ukrajinski potpukovnik Juri Šakraičuk za Njujork tajms i dodao da niko od njegovih vojnika nije bio izložen visokim dozama radijacije do sada. Ukrajinski graničari koji partoliraju ovom oblašću moraju da nose zaštitna odela kako bi se zaštitili, a u slučaju da zađu u oblast gde je stepen radijacije mnogo viši, odmah ih skidaju sa dužnosti.

Glavna misija specijalne jedinice koju predvodi Šakraičuk nije da odbiju ruski upad, već da ga primete na vreme i dignu uzbunu! Zona oko Černobilja najkraći je put do Kijeva, ali eksperti sumnjaju da će se Moskva odlučiti baš na taj riskantni potez, najviše zbog toga što bi upad bio otežan jer je okružena močvarama i gustom šumom.

"Ne znamo šta će nas prvo ubiti, virus, radijacija ili rat", izjavio je jedan Oleksej Prišepa i dodao da je njemu svejedno ako se Putin dokopa ovog dela zemlje. "Ovo je pustara. Ovde ništa ne raste", rekao je on.

Foto: printskrin Youtube/Defence express

U Kijev poslato 7.500 ekstra vojnika 

Zajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije planirane za februar omogućiće Moskvi da pošalje još tripa i opreme na teritoriji svog saveznika i tako dodatno zabine Zapad da planira invaziju na Ukrajinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija