• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

27.01.2022

20:49

(VIDEO) AMERI SU SE OVOGA PLAŠILI, PUTIN NAPRAVIO VOJNI DIL SA KUBOM, VENECUELOM I NIKARAGVOM! SAD će dobiti ruske rakete u svom dvorištu?!

Vesti

(VIDEO) AMERI SU SE OVOGA PLAŠILI, PUTIN NAPRAVIO VOJNI DIL SA KUBOM, VENECUELOM I NIKARAGVOM! SAD će dobiti ruske rakete u svom dvorištu?!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin dogovorio je sa liderima Kube, Venecuele i Nikaragve da razviju partnerstvo u nizu oblasti, uključujući jačanje vojne saradnje, saopštio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

Govoreći u Državnoj Dumi, Lavrov je izvestio da je Putin nedavno razgovarao sa liderima tri centralnoameričke zemlje i da su se dogovorili da rade zajedno na jačanju strateške saradnje.

- Predsednik Putin je nedavno obavio telefonske razgovore sa svojim kolegama iz ove tri zemlje, sa kojima smo veoma bliski i prijateljski, i dogovorili su se da sagledaju dalje načine za produbljivanje našeg strateškog partnerstva u svim oblastima, bez izuzetaka - naveo je Lavrov. 

On je istakao da Rusija već ima bliske odnose sa ovim zemljama u mnogim sferama, „uključujući vojnu i vojno-tehničku".

Upitan o izgledima za pojačanu vojnu saradnju sa tri zemlje, Lavrov je odgovorio „u skorijoj budućnosti računamo na redovne sastanke odgovarajućih komiteta".

(VIDEO) HRVATI SE KU*ČE KUPOVINOM BREDLIJA, NE DAO IM BOG DA NJIMA KRENU NA VOJSKU SRBIJE! Čak i Ameri priznaju da su to "kante" a ne borbena vozila...

Ranije ovog meseca, zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov upitan je o mogućnosti slanja trupa u Latinsku Ameriku, ne isključujući tu mogućnost. „U američkom je stilu da ima nekoliko opcija za svoju spoljnu i vojnu politiku", rekao je on. „To je kamen temeljac snažnog uticaja te zemlje u svetu".

- Predsednik Rusije je više puta govorio o tome kakve bi mere mogle da budu, na primer u vezi sa ruskom mornaricom, ako se stvari postave u pravcu provociranja Rusije i daljeg povećanja vojnog pritiska na nas od strane SAD. Mi to ne želimo. Diplomate moraju da se dogovore.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD DŽejk Salivan je saopštio ranije da ruska vojna aktivnost u Latinskoj Americi nije bila tema razgovora na nedavnim bezbednosnim razgovorima, ali je rekao da će SAD delovati „odlučno" ako se to ipak dogodi.

ČAK 40 NEMAČKIH GENERALA, POLITIČARA, DIPLOMATA TRAŽE OD BERLINA PAKT SA PUTINOM! Sukob sa Rusijom samo nas potčinjava Americi!

Lideri Rusije i SAD nedavno su vodili pregovore kako bi pokušali da deeskaliraju situaciju oko Ukrajine, dok je Vašington optužio Moskvu da navodno planira invaziju. Kremlj je negirao da ima bilo kakve agresivne namere, te je zatražio je pismene garancije da se NATO, vojni blok predvođen SAD-om, neće širiti na Ukrajinu ili Gruziju, dve zemlje koje dele granice sa Rusijom

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija