• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra/Pravda

31.01.2022

07:00

SRBI NE ŽELE DA SE OPET KAČE SA NATO, ali znaju da će, ako Zapad slomi Rusiju, SRBIJA BITI SLEDEĆA! BRANITI SE MORAMO, kako znamo i umemo - s onim što imamo!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

SRBI NE ŽELE DA SE OPET KAČE SA NATO, ali znaju da će, ako Zapad slomi Rusiju, SRBIJA BITI SLEDEĆA! BRANITI SE MORAMO, kako znamo i umemo - s onim što imamo!

Podeli vest

Američki psihijatar, Vilijam Vedin, svojevremeno je analizirao profil Hilari Klinton i ostalih atlantista iz „duboke države. Opisao ih je kao hladnokrvne ubice miliona ljudi Postoji dokument Razmišljanja o Armagedonu, podseća Vedin, u kome se savetuje eskalacija nuklearnog pritiska na Rusiju

- Putin je preveliki hrišćanin da bi dočekao da vidi kraj čovečanstva u totalnom nuklearnom ratu. Pre će se povući nego gledati istrebljenje ljudske vrste - sažima osnovnu ideju ovog dokumenta Vedin.

Pošto misle, piše politikolog Slobodan Antonić, da će Rusi u jednom trenutku da se uplaše opšteg pomora, kaže Vedin, „oni će sa radošću gledati snimak prvog udara i nuklearnog uništenja ruskih gradova - sigurni u nekom skloništu, duboko pod zemljom". I radovaće se što će „posle sloma Rusije" moći da kupe još jednu jahtu i naprave još jedan bazen iza kuće.

Njegovu analizu prenosimo u celini!!!

Jer, njihov cilj nije ovaj ili onaj ustupak Moskve. Rusi bi mogli, kaže Džatras, da predaju Donbas, napuste Krim i sami obese Asada - ali, to ne bi ništa promenilo u američkoj spoljnoj politici. Anglosaksonskom elitom, naime, vlada sumanuti antirusizam koji ne potiče od toga šta Rusi rade, nego šta Rusi jesu. Zato je njihova glavna stoletna lozinka: Russia delenda est = Rusija se mora razoriti!

- Rusija je previše velika - objašnjava Pol Kenedi, „trebalo bi da napusti veći deo Sibira", inače će „i dalje slabiti" (?!). 

Volter Mid je predlagao da Rusija proda istočni Sibir SAD-u, a slično je pisao i New York Press. Oto fon Habzburg je nudio Rusiji članstvo u EU „kad napusti azijske oblasti koje danas zovemo Sibirom", a Zbignjev Bžežinski je očinski savetovao da bi „labava konfederacija, sastavljena od evropske Rusije, Sibirske republike i Dalekoistočne republike, mogla da se razvija brže no sadašnja Rusija".

Foto: Beta

I urednik britanskog Ekonomista žalio se da „privreda Rusije počiva na nepoštenim prihodima od vađenja i prodaje prirodnih resursa", pa se u Britaniji do tančina razmatra kako izvršiti „kontrolisani raspad Rusije". 

- Krajnji cilj SAD i NATO je da podele (balkanizuju) i pacifikuju Rusiju, ili je učine večito nestabilnom (somalizuju je). Bila bi svedena na teritoriju koja je deindustrijalizovana, osiromašena, bez odbrambenih kapaciteta i bez sposobnosti za eksploataciju sopstvenih resursa", lepo se analizira u članku „Podela Rusije posle Trećeg svetskog rata" .

(VIDEO) LONDON ČEKA DA PUTIN ISPALI PRVI METAK, ONDA KREĆE NA RUSIJU! Britanski premijer Boris Džonson preti, kako će reagovati Moskva?!

Stratfor, ta „CIA u senci", u svojoj projekciji za razdoblje 2015-2025. predviđa da je „malo verovatno da će Ruska Federacija preživeti u sadašnjem obliku". Rusija će, kaže Stratfor, ponoviti iskustvo raspada SSSR, što će „dovesti do formalne i neformalne fragmentacije Rusije".

Imperijalni atlantisti, dakle, hoće da razore Rusiju i preotmu joj Sibir, i samo ako procene da to mogu postići nuklearnim napadom - neće se od toga libiti.

A Srbija? Atlantisti nas vide kao „ruskog trojanskog konja" na Balkanu, a taj stereotip još više podgreva njihova ovdašnja peta kolona. Ona neprestano denuncira Srbiju kao „ključnu ispostavu ruske politike, ne samo na Balkanu nego i šire", odnosno kao „ključni faktor destabilizacije u regionu, u svrhu sprovođenja ruske spoljne politike".

Navodno, u Srbiji postoji „kvislinški odnos prema Rusiji", „srpski nacionalizam postao je tek produžena ruka ruskog", odnosno kod nas deluje „ruska agentura" i „ekstremističke grupe pod očiglednom kontrolom srpskih i ruskih službi". Putinova Rusija nam otima ostatke evropskog identiteta, ekonomskog potencijala i zdrave pameti", pa je  u Srbiji na delu „evolucija iz srpskog šovinizma u kvislinški putinizam", tačnije u „kvislinški projekat putinovske Srbije" (isto).

LNR NA NOGAMA! Ukrajinski specijalci stigli u Donbas!

Uopšte, u Srbiji je na delu „ruska ratnohuškačka propaganda", a „mediji i inteligencija, nakon Velike Srbije, smislili su ideju ruske gubernije", kao deo „izdajničkog delovanja državnih službi, dominantne "inteligencije" i krugova u SPC" . „Srpski rusofili zapravo su klasična peta kolona i potencijalni kvislinzi, bili plaćeni ili neplaćeni".

Rusi su, inače, krivi za sve loše što nam se desilo: „caristička Rusija uvukla je Srbiju u Prvi svetski rat", za albansku pobunu na Kosovu 1981. i raspad Jugoslavije 1992. krivi su zapravo Rusi, a oni su krivi i za ubistvo Đinđića. Jednostavno, „vreme je da Srbija raščisti sa Rusijom i da se okrene Zapadu".

Problem je u tome da Srbi vole Ruse. Prema istraživanjima samih atlantista, 72% građana Srbije smatra da je uticaj Rusije kod nas dobar za Srbiju,  68% da je uticaj EU loš, a 59% da je uticaj SAD rđav. U slučaju rata NATO protiv Rusije, simpatije Srba očigledno bi bile na strani Rusa, a to bi se moglo privremeno neutralisati jedino ozbiljnom represijom.

Iz navednih citata vidi se da je kandidata za taj posao među našom kompradorskom elitom mnogo, pogotovo kod NATO lobista. Međutim, to neće ići tako lako, jer je najviše protivnika Vašingtona i Brisela među mlađim, urbanim svetom.

Foto: AP/Reuters/Fotoilustracija

Naravno, svi ćemo moliti Boga da nas ta čaša mimoiđe i niko ovde ne želi da se ponovo kači sa NATO. Ali, mi znamo da ako Zapad slomi Rusiju u sledećem koraku će hteti da se obračuna i s nama. Jer, i Srbiji je, kao sredinom prošlog veka, u konačnici namenjena sudbina „bele kolonije".

Britanija se OPASNO NAOŠTRILA NA RUSIJU... Prete proširenju sankcija Moskvi! Ministarka spoljnih poslova: Zajedno sa NATO radićemo na pružanju podrške Ukrajini!

Zato se moramo braniti. Rusi kažu da kada psa biju palicom - u Koreji, recimo, kako bi mu meso bilo mekše za jelo - on se može spasiti samo ako ugrize ne palicu, već zlotvora, i to direktno za grlo. Moskva je spremna da svakog mogućeg napadača i zlostavljača bije u glavu.

To ćemo i mi ovde morati da radimo. Kako znamo i umemo. S onim što imamo. I koga dohvatimo. Pa da vidimo hoće li na Srbima lomiti zube i ova imperija pohlepe, mržnje i zla.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 2 godine

АКО НАТО СЛОМИ РУСИЈУ СЛЕДЕЋА ЈЕ СРБИЈА! ... Ову УЖАСНУ ГЛУПОСТ може да објави само ИНФОРМЕР!Алоооо,Вучићевићу,бато,баћушка зна када ће НАТО да крене!А онда ни до границе Русије неће доћи!НАТО војници знају да ће гинути као мрави.Знају да је најеб''о Наполеон!Да је доживео слом и Хитлер али није ни крочио на терен Москве или Стаљинграда? ... ДА НАТО СЛОМИ РУСИЈУ А ДА КИНА И ИНДИЈА ЧЕКАЈУ ДА БУДУ СЛЕДЕЋИ ПЛЕН РУЖНИХ И ПРОКЛЕТИХ ЕНГЛЕЗА.ПС.у Енглеској су странци министри или градоначелници.Муслимани или индуси.Градоначелник Лондона је пакистански муслиман Садик Кан.Замислите да је градоначелник Београда албанац Измет Фекаљи?

Dragan

pre 2 godine

Mislim da bi normalni trezveni Srbi prvo u svojim redovima trebali da tuku „zmiju“ po glavi dok joj tu glavu ne odseku od trupa . Problem je što u Srbiji nije samo jedna zmija ima ih više i svaka se hrani iz glavnog zmijarnika preko velike bare. Ja sam za jedan zajednički front svih koji vole Srbiju trenutno je svejedno dali ste rojalisti ili ste radikali ili mozda demokrate , ako volite svoju Srbiju onda se pripremite za odsudni boj sa zmijarnikom iza koga stoje medijski moguli u Srbiji jer oni direktno rade za taj zmijarnik iz prekookeanije ! Njih treba udaljiti iz Srbije iz našeg nacionalnog tkiva prokazati ih i oterati kod njihovih gazda j Langley ili Downing street pa neka njima seju „istinu“!

ringispil

pre 2 godine

Kakva glupa HIPOTEZA, "AKO ZAPAD SLOMI RUSIJU", to ce se desiti kada magarcima poplave i otpadnu MUDA. Vojna velesila koja ima atomskog oruzja da pet puta preore ameriku i citav zapad da bude porazena od amerike. Smesno i glupo.

NEBOJŠA

pre 2 godine

ПА ГОСПОДО НОВИНАРИ НАДАМ СЕ ДА У СРБИЈИ ИМА НЕКО МАЛО ПАМЕТНИЈИ ОД ВАС.НАИМЕ НЊЋЕМО МИ БИТИ ПРВИ ,ПОСЛЕ РУСИЈЕ.МИ ЋЕ МО БИТИ ПРЕ РУСИЈЕ,ЈЕР ЋЕ НАТО ХТЕТИ ''ЧИСТА ЛЕКЂА''ПРЕ НАПАДА НА РУСИЈУ.А ШТО СЕ ТИЧЕ БАРЉЕЗГАЊА О ''ПУТИНУ ХРИШЋАНИНУ''КОЈИ НЕЋЕ ОДГОВОРИТИ НА АТОМСКИ НАПАД,МАЛО СУ СЕ ПРЕРАЧУНАЛИ,ЈЕР ЂШИ ЂИН ПИНГ НИЈЕ ХРИШЋАНИН,А ЈАКО ДОБРО ЗНА КО ЈЕ НА РЕДУ ,ПОСЛЕ РУСИЈЕ !!!

Sava

pre 2 godine

Da da i sve to pod pretpostavkom da Putin neće da iskoristi nuklearno oružje. Pod pretpostavkom da Sibir ne može delimično da ustupi Kini. Pod pretpostavkom da Indiju, Iran i Severnu Koreju kao nuklearne sile ne zanima mešanje u potencijalni treći svetski rat... Kad su instalirali nuklearne rakete na Kubu, mogu i u Srbiju... Mislim da su se mnnnogo zavozali, pitanje je kad će Evropa da im okrene leđa, tada sve pada u vodu.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija