• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.02.2022

09:44

MAKRON UPAO U PARANOJU PRED ULAZAK KOD PUTINA, ODBIO DA ISPOŠTUJE PROCEDURU! Sada je jasno zašto su dvojica državnika sedela za ogromnim belim stolom o kojem je brujao svet!

AP/Photo

Vesti

MAKRON UPAO U PARANOJU PRED ULAZAK KOD PUTINA, ODBIO DA ISPOŠTUJE PROCEDURU! Sada je jasno zašto su dvojica državnika sedela za ogromnim belim stolom o kojem je brujao svet!

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron odbio je zahtev Kremlja da uradi ruski test na kovid-19 pred sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, i zbog toga je morao da drži distancu tokom susreta, rekli su za Rojters dva izvora iz Makronovog okruženja

Dvojica predsednika su u ponedeljak u Moskvi razgovarali o ukrajinskoj krizi, a svima je palo u oči da su sedeli na suprotnim krajevima ogromnog stola dugog četiri metra, prenosi Gardijan.

Pojedine diplomate sugerisali su da je Putin možda želeo da pošalje diplomatsku poruku, ali dva izvora upoznata sa zdravstvenim protokolom francuskog predsednika rekli su za Rojters da je Makron imao izbor - ili da prihvati PCR test koji bi uradile ruske vlasti i da mu bude dozvoljeno da se približi Putinu ili da odbije i da se pridržava stroge distance.

"Nismo mogli da prihvatimo da se oni domognu predsednikovog DNK“, rekao je jedan od izvora Rojtersu.

Kremlj nije odgovorio za zahtev Rojtersa za komentar ovih tvrdnji. Drugi izvor iz Makronovog okruženja potvrdio je da je predsednik Francuske odbio da uradi ruski PCR test i naveo da je Makron umesto toga uradio francuski PCR test pre polaska i antigenski test u Rusiji, koji je uradio njegov lekar.

"Rusi su nam rekli da Putin treba da bude u strogom zdravstvenom mehuru", rekao je izvor.

Gardijan podseća da je u četvrtak, tri dana nakon što su se sastali Makron i Putin, ruski lider primio kazahstanskog predsednika Kasima-Zyomarta Tokajeva, da se sa njim rukovao i da su sedeli blizu, odvojeni samo malim stolom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija