• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.02.2022

09:12 >> 09:15

RUSKA ARTILJERIJA IZAŠLA NA POLOŽAJE ZA GAĐANJE! Američki mediji objavili dramatičnu vest! (VIDEO)

Printskrin

Vesti

RUSKA ARTILJERIJA IZAŠLA NA POLOŽAJE ZA GAĐANJE! Američki mediji objavili dramatičnu vest! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski artiljerijski sistemi velikog dometa, koncentrisani na granici sa Ukrajinom, zauzeli su položaje za gađanje, tvrde američki vojni izvori, prenosi CBS

Američka vojska primetila je kretanje ruske artiljerije velikog dometa duž granice sa Ukrajinom. Prema rečima izvora iz Pentagona, oni su izašli na 'položaje za gađanje', prenosi CBS.

Ono što je uplašilo SAD je kretanje artiljerije, višecevnih raketnih sistema skoro duž cele granice Rusije i Ukrajine. 

"Rusija postavlja dalekometne artiljerijske sisteme na 'borbene položaje'. Prema rečima zvaničnika, neke ruske jedinice su napustile svoja područja – guste kolone se mogu videti na satelitskim fotografijama – i počinju da napreduju na 'borbene položaje'. Ovaj potez označava promenu u odnosu na nedelju, kada su neke jedinice napustile početne položaje, ali još nisu prešle na položaje koji bi se mogli smatrati 'napadačkim'", izvestio je CBS Nevs, pozivajući se na portparola Pentagona.

U ovom trenutku situacija u regionu ostaje izuzetno napeta, posebno u pozadini činjenice da je nekoliko zemalja odjednom objavilo da ove nedelje treba očekivati rat u Ukrajini, a najverovatnijim datumom za početak se naziva 16. februar. Rusija sve vreme negira zapadni spin, tvrdeći da nikakve invazije na Ukrajinu neće biti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17