• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.02.2022

20:55

NATO JE POKRENUO RAT U EVROPI! NE, NATO JE SPREČIO GENOCID NA KiM! Nemački kancelar Šolc presekao Putina, OVO NIJE SMEO REĆI PRED LIDEROM RUSIJE

Vesti

NATO JE POKRENUO RAT U EVROPI! NE, NATO JE SPREČIO GENOCID NA KiM! Nemački kancelar Šolc presekao Putina, OVO NIJE SMEO REĆI PRED LIDEROM RUSIJE

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc danas je, odgovarajući na kritike ruskog predsednika Vladimira Putina koji je podsetio da je NATO pokrenuo rat u Evropi, protiv Jugoslavije, izjavio da je Alijansa to uradila kako bi ''''sprečila genocid na Kosovu i Metohiji", javlja Rojters

Putin je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa Šolcom, rekao da su mu još uvek sveža sećanja na rat Severnoatlantslke alijanse protiv Jugoslavije i na bombardovanje Beograda. Putin je rekao da je to jedan tužan primer, koji je, međutim, istovremeno i činjenica, preneo je TAS S.

''Federalni kancelar je upravo rekao da ljudi njegove generacije - a i ja svakako pripadam toj generaciji - teško da mogu da zamisle rat u Evropi'', rekao je Putin novinarima na zajedničkoj konferenciji sa Šolcom.

Ruski predsednik je podsetio da smo međutim svi bili svedoci rata u Evropi koji je NATO pokrenuo protiv Jugoslavije i bombardovanja jedne od evropskih prestonica - Beograda.

"To se jeste dogodilo, bez ikakvih sankcija Saveta bezbednosti UN. To je jedan vrlo tužan primer, ali i nepobitna činjenica'', rekao je ruski predsednik.

Na Šolcovu opasku da je NATO bombardovanje 1999. usledilo kako bi se sprečio ''''genocid'''', Putin je rekao da je ono što se danas dešava u Donbasu ''''svakako genocid'''', preneo je TAS S.

Nemački kancelar je, međutim, kritikovao to što je Putin situaciju u Donbasu nazvao "genocidom", nazivajući to pogrešnim.

"Reč genocid, koju je ruski predsednik upotrebio na zajedničkoj konferenciji za novinare je jaka i pogrešna," poručio je Šolc.

Šolc je u obraćanju novinarima ocenio da je razgovor sa ruskim predsednikom bio iskren.

Foto: Christophe Gateau/Pool via AP



Govoreći o bezbednosti u Evropi, nemački kancelar je ukazao da bi dugoročna bezbednost u Evropi mogla da se postigne samo sa Rusijom.

"Za moju generaciju, rat u Evropi je nezamisliv. Moramo da osiguramo da tako i ostane", poručio je on i dodao da je "naša odgovornost kao državnih i vladinih lidera da sprečimo vojnu eskalaciju u Evropi."

Dodao je da misli da bi Dojče vele trebalo da dobije priliku da nastavi da radi u Rus


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mapko

pre 2 godine

I posle ovakve degutantne izjave, Srbija zeli nastaviti svoj put u zlocinacku diktatorsku tvorevinu pod imenom EU, koja iluzija. A inace Olaf Šolc ne moze da prica da je NATO sprecio "genocid" kada se genocid nije desio, cak ni sramne Haske optuzbe ne spominju bilo koji genocid na Kosmetu. Ovo treba diplimatski nazvati "lazna vesti", bolje receno "Fake News", ne moze iko da prica o genocidu kada nema nikakav dokaz da se spremao nekakav izmisljen genocid na Kosmetu. A inace znaci sprecen je genocid na Kosmetu, a 2500 ubijenih Srba u Krajini i preko 250 000 proteranih, to uopste se ne smatra kao genocid za ovu zapadnu zlocinacku elitu ?

Bg Dex 1970

pre 2 godine

Genocid traje i dalje nad nama od 1999.NATO nas je bombardovao sa osiromašenim uranijumom, koji je izazvao da naše stanovništvo oboljeva od raznih vrsta kancera u znatno većem procentu nego pre same NATO agresije. Sistematično nas ubijaju i dalje, a to im je i bio zapravo glavni cilj. Ova zemlja, Srbija je najzad u prilici da prikupi dokaze koji bi potvrdili sve ove tvrdnje i da NATO i svi odgovorni iz tog perioda odgovaraju za genocid pred licem pravde. Zašto sam rekao da je Srbija najzad u prilici? Zato, jer je Vučić predsednik Srbije i uvažavan je kao takav kod amera, rusa, kineza, arabljana.Kao takav ima značajan uticaj u svetu politike i štiti nacionalne interese svoje zemlje. Bilo ko drugi da je na njegovom mestu, mi bi odavno bili genocidaši, odavno bi ostali bez KiM i mnoge stvari ne bi bila onakve kakve su sada. Živela Srbija!

ZN

pre 2 godine

Hoće li neko odreagovati na ovo i zalepiti Kancelara (!) koji osporava sve što je rečeno na nivou UN i SB. Ko je ovde lud. I šta sve predstavnici "nadnacija" dozvoljavaju sebi da izjavljuju. Ma stvarno, dosta više ovog iživljavanja.

Amater

pre 2 godine

RECE SEF NAJVECE GENOCIDNE DRZAVE I NI TREPNUO NIJE.

ivan

pre 2 godine

Nemacki kanczlar bombardovao srpski narod to idanas nije mu zao voleo bi isto da tako bombarduje i ruski narod ali nisu zaboravili kako su prosli kada su napali rusiju.

ivan

pre 2 godine

Nemacki kanczlar bombardovao srpski narod to idanas nije mu zao voleo bi isto da tako bombarduje i ruski narod ali nisu zaboravili kako su prosli kada su napali rusiju.

vladimir

pre 2 godine

Nemac ostaje nemac! Nikakav "genocid" nije pretio Kosovu od strane Srba ali srbima jeste od strane šiptara! I kao drugo Srbi nisu Nemci /germani/ koji su započinjali DVA svetska rata u dvadesetom veku i vršili GENOCID nad Jevrejima /pobijeno 6 miliona/ u koncetracionim logorima her. Šolc! Imali ste ČAST da vas primi ruski Predsednik Putin i morate smanjiti tu vašu tradicionalnu nadmenost /iber menš/ i u novonastalim okolnostima morate "uvući rogove", ili ..... nek vam je Bog u pomoći!

gege

pre 2 godine

pa sto ne spreci genocid, dve godine siptari ubijali srbe, vadili organe? ne znam kome pricaju vise te lazi, svima je jasno kako stvari funkcionisu, to ispiranje mozga je moglo nekad da prodje dok ste imali sve televizije.

ringispil

pre 2 godine

Reci da je nato hteo da spreci genocid na kosovu je isto kao da je rekao za vreme drugog svetskog rata fasisti su pobili sve evropske jevreje jer su hteli da sprece genocid nad nemacim narodom od strane jevreja. Djubre fasisticko, lazov, bandist i ubica.

Zoran

pre 2 godine

Genocid vrše šiptari, sistematskim maltretiranjem Srba, još od vremena kraljevine Srbije! Šiptari ne trpe ni jednu drugu naciju osim svoje.

Pirko

pre 2 godine

Da kao Švabe što nisu pokrenuli ratove 1914 i 1939. Takođe su osuđeni su u Nirnbergu kao genocidni narod. Šolc, poklopi se ušima i glavu zarij u septičku. Tamo i pripadaš.

Milan

pre 2 godine

Kad ovako odvratno laže on je predstavnik onih Nemaca koji su bili i ostaju krvoločne mučke ubice, nema on veze sa Geteovim Nemcima već sa izumiteljima genocida na idustrijiski način. Samo naslednik nacista može za genocid optuživati srpski narod čiju decu su iz školske klupe u Kragujevcu izvlaćili da ih streljaju. Bože koliko je ovo ogavno što je ovaj Nemac izgovorio da je teško i čitati.

NEJASNO

pre 2 godine

Ја сам негде прочитао да германе тј. њихову власт неки наши политичари још од 2000 узимају за пријатеље. Кажу то су наши пријатељи, тако да ми сад све нејасно. Да ли је било нешто 1914-1918, па 1941-1945, затим од 1990 па до данас?! ,,Нејасно", или је СВЕ 100% јасно!!!

Kosovojesrpsko

pre 2 godine

"Reč genocid, koju je ruski predsednik upotrebio na zajedničkoj konferenciji za novinare je jaka i pogrešna," poručio je Šolc. - Jasta, kad to kaze rus to je je jako i pogresno a kad kaze Incko to je ok, posto Incko kaze da su Srbi genocidni. Kakvo licemerje da oni koji su pocinili genocid nad Srbima jos imaju pravo da ga lepe nama. Kad zapad ubija i komada to je PRESEDAN a kad se istok ili pravoslavni narodi brane, to je genocid, bando jedna bezdusna.

Koli

pre 2 godine

Nemcuga se zaigrao. Tek se ispilio pa pametuje i komentarise. Starog lisca Putina koji je vec 20 godina na vlasti i zna odlicno sve njihove marifetluke!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija