• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.02.2022

12:01

OVO JE PAPIR KOJI JE SINOĆ DIGAO SVET NA NOGE! Putin u 5 tačaka objavljuje istorijsku vest! (FOTO)

printscreen

Vesti

OVO JE PAPIR KOJI JE SINOĆ DIGAO SVET NA NOGE! Putin u 5 tačaka objavljuje istorijsku vest! (FOTO)

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin u ponedeljak uveče potpisao je ukaze o priznavanju nezavisnosti dva otcepljena, samoproglašena regiona - Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR) uprkos upozorenjima Zapada da je taj korak "protivzakonit i da poništava dugotrajne mirovne pregovore"

Ukaz ima 5 tačaka:

1. Uzimajući u obzir volju naroda Luganske Narodne Republike, odbijanje Ukrajine da mirno reši sukob u skladu sa Minskim sporazumima, priznati Lugansku Narodnu Republiku kao suverenu i nezavisnu državu.

2. Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije da pregovara sa Luganskom državom o uspostavljanju diplomatskih odnosa i postignutom sporazumu o izvršenju relevantnih dokumenata.

3. Zadužiti Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije da sa Luganskom državom uz učešće saveznih organa izvršne vlasti obavi pregovore o pripremi nacrta Sporazuma o partnerstvu, saradnji i međusobnoj pomoći i dostavi predlog na propisan način. 

Foto: Printskrin

4. U vezi sa apelom šefa Luganske Narodne Republike Ministarstvu odbrane Ruske Federacije, obezbediti da Oružane snage Ruske Federacije sprovedu mir u Lugansku.

5. Ova uredba stupa na snagu danom potpisivanja.

Sve o situaciji u Donbasu pratite na našem blogu UŽIVO OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 2 godine

Eee ameri, ameri, nije vam to mala Srbija pa da možete priznati Kosovo a Rusija da na to nema pravo kada su Rusi u pitanju. Pričalo vam se da ste otvorili pandorinu kutiju i sada gledajte kako se svet budi. Uskoro se vidimo i u Americi po ovim pitanjima,

Bg Dex 1970

pre 2 godine

Čovek danas je praktično bombardovan ogromnim brojem, kako istinitih, tako i neistinitih informacija. Kako raspoznati sve to i klasifikovati istovremeno, šta je dobro, a šta loše, ko je dobar, a ko je zao? Da li bi običan čovek, kao takav, bio u toj situaciji, kada nije bilo interneta i mobilnih telefona, da ne razazna dobro od lošeg? Sedma sila, kako sebe nazivaju novinari, to odavno više nije. Ta sedma sila je već duže vreme sila br. 1.Oni su ti koji svojim novinarskim izveštavanjem javnosti spuštaju ili podižu tenziju. Novinarska etika, šta to bi? Nema više etike u novinarstvu. Sve se svodi na to ko će imati više KLIK-ova. Naslov će vas privući da kliknete, ali kad pročitate sadržaj, koji gotovo da nema veze sa naslovom, ostanete zbunjeni u najmanju ruku. Ameri imaju najjaču medijsku mrežu na svetu i sve vojne intervencije njihove su prikazivane široj javnosti u pozitivnom kontekstu. Trenutno se stvara takva vrsta atmosfere da na neki način opravda amere i NATO, ako u sredu krene ruska invazija, da oni moraju da intervenišu i odbrane Ukrajinu. Ameri i NATO nikad neće direktno učestvovati u ratnim sukobima, koje su sami podsticali u Ukrajini. Njihovo će biti da vrše pritisak u svakom smislu na sve one zemlje koje su neutralne, kao naša da osude Rusiju i da se pridruže uvođenjem sankcija prema istoj. Praktično će vršiti ucenu, koja je već počela. Putin, u svom govoru spominjući bombardovanje naše zemlje 1999.god,. skrenuo pažnju opet na nas kao njihove velike prijatelje i braću po vereispovesti. Na taj način Srbija će opet biti meta anglosaksonske mašinerije. Možda će nekom ovo zvučati banalno, ali Novak Đoković je doživeo u Australiji sve to samo zato, jer je Srbin. Još nešto, ameri oduvek zaziru od rusa još iz vremena hladnog rata, ali tek se sada vidi ono što je bila javna tajna, a to je da taj rat nikada nije ni prestajao, jednostavno je sada kulminirao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija