• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.02.2022

20:35

NAREDBA STIGLA SA VRHA! Sankcije za SEVERNI TOK 2!

Vesti

NAREDBA STIGLA SA VRHA! Sankcije za SEVERNI TOK 2!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je u utorak da smatra da rusko priznanje dve otcepljene republike u basenu reke Donjec i slanje mirovnih snaga tamo predstavlja početak "ruske invazije na Ukrajinu" i uveo niz sankcija protiv ruskih finansijskih institucija

Berlin je u utorak saopštio da će zaustaviti gasovod tečnog prirodnog gasa Severni tok 2, koji bi gas iz Rusije u Zapadnu Evropu dovodio preko Nemačke, kao odgovor na priznanje Moskve Donjecke i Luganske Narodne Republike u Donbasu dan ranije.

- Danas sam uputio svojoj administraciji da uvede sankcije Severnom toku 2 AG i njegovim korporativnim službenicima - rekao je Bajden u saopštenju za javnost u sredu.

- Ovi koraci su još jedan deo naše početne tranše sankcija kao odgovor na ruske akcije u Ukrajini. Kao što sam jasno rekao, nećemo oklevati da preduzmemo dalje korake ako Rusija nastavi da eskalira.

 


 

 


Ostali delovi ove "prve tranše" sankcija uključivali su zabranu trgovine ruskim suverenim dugom i sankcije protiv dve ruske državne razvojne banke.

Odluka da se sankcioniše Severni tok 2 je poništavanje odricanja od Bajdena izdatog prošle godine, koje je blokiralo predstojeće sankcije i razbesnelo američke republikance koji se protive gasovodu. Američki senator Ted Kruz (R-TKS), koji je blokirao napredak u odobravanju Bajdenovih diplomatskih kandidata u znak protesta zbog predsednikovog odricanja, pozdravio je njegovo poništavanje.

- Predsednik Bajden je danas doneo ispravnu odluku. Dozvoljavajući Putinovom Severnom toku 2 da dođe na mrežu, stvorilo bi višestruke, kaskadne i akutne bezbednosne krize za Sjedinjene Države i naše evropske saveznike za generacije koje dolaze - rekao je Kruz u saopštenju za javnost od srede.

Današnje saopštenje je ključno za sprečavanje ovakvih scenarija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BAJDEN DANAS "OPUŠTEN"- TENKOVI SE NISU JOŠ POKRENULI... SAD zbog Ukrajine nije spreman na širi paket sankcija Rusiji, iz Bele kuće kažu - ONI TAMO ŽIVE TAKO VEĆ 8 GODINA!
Planeta

BAJDEN DANAS "OPUŠTEN"- TENKOVI SE NISU JOŠ POKRENULI... SAD zbog Ukrajine nije spreman na širi paket sankcija Rusiji, iz Bele kuće kažu - ONI TAMO ŽIVE TAKO VEĆ 8 GODINA!

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da pošalje mirovne trupe u "otcepljene regione" Ukrajine, još uvek ne predstavljala invaziju koja bi pokrenula širi paket sankcija SAD, izjavo je Rojtersu zvaničnik administracije predsednika DŽozefa Bajdena, uz napomenu da bi takav napad mogao da se dogodi u svakom trenutku

22.02.2022

08:41

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija