• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.02.2022

22:45

TRAMP: PUTIN JE GENIJE! Gledao sam kako pred celim svetom PROGLAŠAVA LUGANSK I DONJECK za suverene države i neće mu faliti dlaka s glave... TO JE PREDIVNO!

Vesti

TRAMP: PUTIN JE GENIJE! Gledao sam kako pred celim svetom PROGLAŠAVA LUGANSK I DONJECK za suverene države i neće mu faliti dlaka s glave... TO JE PREDIVNO!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp impresioniran je načinom na koji se predsednik Rusije Vladimir Putin nosi sa ukrajinskom krizom, a naročito njegovom odlukom da pred celim svetom prizna Donjecku i Lugansku republiku kao nezavisne države

Prema njegovim rečima, lider Kremlja je još jednom pokazao da je "genijalan momak", koji je na izuzetno mudar način uspeo da namagarči aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena i ostale zapadne lidere.

Pametan lider

U izjavi za američke medije, nekadašnji vrhovni komandant Sjedinjenih Država nije krio da je oduševljen Vladimirom Putinom, te da nije mogao da veruje s kakvom je lakoćom ruski predsednik uspeo da preokrene situaciju u svoju korist.

- Gledao sam u ponedeljak kako Putin pred kamerama i celim svetom proglašava Lugansk i Donjeck za suverene države. Rekao sam sebi: Pa, ovo je genijalno! Putin je jednostavno proglasio ogroman deo Ukrajine za nezavisne teritorije i neće mu dlaka s glave faliti zbog toga. To je predivno - objasnio je Tramp u intervjuu poznatom američkom radio-voditelju Baku Sekstonu.

Tramp kaže da je Vladimir Putin uspeo da "zgrabi" deo teritorije susedne Ukrajine bez ozbiljnijih posledica, jer su sankcije koje mu je Zapad potom uveo "nedovoljno agresivne".

NEMCI CELA DVA DANA "PUCALI" NA PUTINA, PA...! Berlin odbio da sledi SAD, Severni tok 2 nije zaustavljen, samo je odložena njegova sertifikacija, BIZNIS NE SME DA TRPI...

- Eto momka koji je veoma, veoma inteligentan. Poznajem ga dobro... To je tip koji je spreman da pred celim svetom hladnokrvno kaže: "Znate šta, ja ću da proglasim veliki deo Ukrajine nezavisnim". Onda je lepo i smireno svima objasnio da će sa vojskom da uđe na teritorije tih novih država i da će da osigura mir. Siguran sam da hoće i da neće snositi nikakve ozbiljnije konsekvence zbog toga - rekao je 45. predsednik Amerike.

Drugačije bi bilo da sam ja predsednik

Na novinarsko pitanje kako je došlo do toga da Putin nadmudri Ameriku, Donald Tramp je objasnio da se ništa od toga ne bi desilo da ga demokrate nisu pokrale na prethodnim izborima i na silu uvele Bajdena u Belu kuću.
- Da sam ja i dalje predsednik, Rusija ne bi mogla tako da se ponaša. Ono što je napravilo problem jesu pokradeni predsednički izbori, na kojima je pobedio čovek koji nije trebalo da pobedi i koji nema kapaciteta da bude lider Amerike - ocenio je Tramp.

On je najavu ruskog predsednika da će u Donjeck i Lugansk poslati mirovnu misiju nazvao "veoma pametnom", dodajući da bi i Sjedinjene Američke Države mogle štošta da nauče od Putina.

- To je najjača mirovna misija na svetu... Mogli bismo i mi jednu takvu "mirovnu misiju" da pošaljemo na jug naše države, na granicu s Meksikom, recimo. To bi rešilo mnoge probleme... Nikad više tenkova nisam video nego u toj mirovnoj misiji koju se Putin sprema da pošalje u Ukrajinu. Oni će, svakako, obezbediti mir u tom regionu, u to nema sumnje - ironično je primetio kontroverzni američki milijarder.

Smešne sankcije

Za krah zapadne strategije u Ukrajini Donald Tramp je okrivio aktuelnog šefa Bele kuće Džoa Bajdena, koga je nazvao nekompetentnim i nedoraslim za funkciju na kojoj se nalazi.

BRUTALNA PORUKA PUTINA, DOBRO ĆE PRORAČUNATI ŠTA ĆE NAJVIŠE ZABOLETI AMERE! Odgovor Moskve neće biti simetričan, već...

- Putin je s lakoćom nadmudrio Bajdena, koji nema ni mentalne ni fizičke snage da se nosi s ruskim liderom. Tužno ga je bilo gledati kako na veoma snažan i mudar Putinov potez odgovara nekakvim smešnim sankcijama - rekao je na kraju Tramp, koji planira da se ponovo kandiduje na sledećim predsedničkim izborima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojša Berak

pre 2 godine

Pa nije falila dlaka s glave ni Klintonu, ni Bleru, ni Medlin Olbrajt i ostalim nacistima i zlikovcima kada su nas bombardovali i proglasili nezavisnost tzv Kosova. Ali ironija Trampa pokazuje nemoc zapada.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17