• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

23.02.2022

23:27

(VIDEO) ČAK 4.000 PORŠEA, BENTLIJA I LAMBURDŽINIJA IZGORELO NA BRODU NA ATLANTIKU! Bili su vredni više od 400 miliona dolara! ŠTA REĆI, TUGA...

Vesti

(VIDEO) ČAK 4.000 PORŠEA, BENTLIJA I LAMBURDŽINIJA IZGORELO NA BRODU NA ATLANTIKU! Bili su vredni više od 400 miliona dolara! ŠTA REĆI, TUGA...

Podeli vest

Ogroman transportni brod „Felisiti ejs" nosio je više od 4.000 vozila nemačkog proizvođača „Folksvagena", među njima i luskuzni primerci „lamborginija", „bentlija" i „poršea"

Šteta od požara, koji je prošle nedelje izbio na transportnom brodu u Atlantskom okeanu, procenjena je na više od 400 miliona dolara.

Ukupna vrednost tovara na brodu, koji je iz Nemačke prevozio automobile do Roud Ajlenda u SAD, iznosila je 438 miliona dolara, od čega su kola vredela 401 milion.

Nemački mediji preneli su interne imejlove iz američke podružnice „Folksvagena" u kojima se navodi da je brod nosio 3.965 „folksvagena", „poršea", „audija", „lamborginija", „bentlija".

TRAMP: PUTIN JE GENIJE! Gledao sam kako pred celim svetom PROGLAŠAVA LUGANSK I DONJECK za suverene države i neće mu dlaka s glave... TO JE PREDIVNO!

„Porše" je zvanično potvrdio da se 1.100 vozila te kompanije nalazilo na brodu. Kompanija za procenu rizika „Rasel grup" procenila je štetu samo od vozila brenda „folksvagen" na najmanje 155 miliona dolara.

- Ove brojke pokazalo su još jednom koliko rizični mogu da budu globalni lanci snabdevanja. Incident dolazi u najgorem trenutku za proizvođače automobila koji su usred krize snabdevanja poluprovodnicima i ovakav incident samo će doprineti kašnjenju isporuka - istakao je Suki Buki, jedan od direktora u „Rasel grupu".

 

 

Skoro 200 metara dugačak transportni brod „Felisiti ejs" zapalio se kod obale Azurskih ostrva prošle nedelje, a portugalska mornarica uspela je da bezbedno evakuiše svih 22 člana posade.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija