• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

25.02.2022

22:47

Bela kuća! Direktne sankcije Putinu i Lavrovu (VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Bela kuća! Direktne sankcije Putinu i Lavrovu (VIDEO)

Podeli vest

SAD nameravaju da uvedu direktne sankcije ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu

Sekretar za štampu Bele kuće, Džen Psaki, tokom svog dnevnog obraćanja medijima rekla je da će više detalja biti dostupno "kasnije popodne".

"Nakon telefonskog razgovora koji je predsednik Bajden vodio sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen iu skladu sa odlukom naših evropskih saveznika, Sjedinjene Države će im se pridružiti u sankcionisanju predsednika Putina i ministra spoljnih poslova Lavrova i članova ruskog tima za nacionalnu bezbednost “, rekla je Psaki novinarima.

Džen Psaki je rekla da koordinirana odluka EU i SAD o uvođenju direktnih sankcija Vladimiru Putinu šalje „jasnu poruku o snazi opozicije akcijama” ruskog predsednika.

Upitana o pozivima da se Rusiji zabrani pristup međunarodnom platnom sistemu Svift, Psaki je rekla: "Nikada to, naravno, nismo skinuli sa stola, i sigurno to danas neću skinuti sa stola".

Sekretarka za štampu Bele kuće je takođe upozorila da će SAD i njeni saveznici reagovati još oštrije ako ruske snage budu gađale izabrane zvaničnike Ukrajine, posebno predsednika Vladimira Zelenskog.

"Očigledno je da bi napad na šefa države bio značajan, užasan čin ruskog rukovodstva“, rekla je Psaki.

Džen Psaki je rekla da je Džo Bajden prošlog dana doneo odluku o uvođenju sankcija Vladimiru Putinu i ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.

"Ta odluka je doneta u poslednja 24 sata iu partnerstvu sa našim evropskim kolegama“, rekla je sekretarka za štampu Bele kuće.

Bajden je juče najavio drugu rundu sankcija Rusiji, ali je kritikovan što u taj paket nije uključio direktne sankcije Putinu.

Upitana da li bi sankcije Putinu uključivale zabranu putovanja, Psaki je odgovorila: "Verujem da bi to bio deo američke komponente".

Pres-sekretarka je nagovestila da će Bajdenova administracija kasnije popodne objaviti više detalja o sankcijama Putinu, Lavrovu i ruskim zvaničnicima nacionalne bezbednosti.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomas gustafsson

pre 2 godine

Ууууу...ала сте их нагрдили! А, шта кажете, бићете још оштрији? Можда их изуједате за кура* и надувате им јаја на две атмосфере? Па да, то би ух уништило, начисто!

Milan

pre 2 godine

Mislim da je ovo korak ravan prekidu diplomatskih odnosa, da se Bajden preigrao i da Rusija treba simetrično ili asimetrično da odgovori jer Amerikanci razumeju samo jezik sile.

ratko

pre 2 godine

Duvajte nacisti jedni zajedno sa smrdljivim Britancima

Rale

pre 2 godine

Sankcije su bumerang, jer se sa njima ne izoluje samo zemlja kojoj se one uvode. Ali Bajden neme dovoljno pameti i mudrosti kad vuće takve poteze protiv najaće svetske sile na planeti zemlji.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija