• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.03.2022

14:50

VIŠE OD 2.000 UKRAJINACA poginulo tokom SEDMODNEVNIH SUKOBA!

Tanjug/AP

Vesti

VIŠE OD 2.000 UKRAJINACA poginulo tokom SEDMODNEVNIH SUKOBA!

Podeli vest

Tokom sedamodnevnih sukoba u Ukrajini poginulo je više od 2.000 Ukrajinaca, ne računajući branioce

Tokom sedamodnevnih sukoba u Ukrajini poginulo je više od 2.000 Ukrajinaca, ne računajući branioce, saopštila je danas državna Služba za vanredne situacije (SVS).

- Tokom sedmodnevnih oružanih sukoba ruske oružane snage su uništile stotine objekata saobraćajne infrastrukture, stambenih zgrada, bolnica i vrtića. Za to vreme je stradalo više oko 2.000 Ukrajinaca, ne računajući naše branioce - objavila je na Fejsbuku državna Služba za vanredne situacije (SVS).

Prema podacima ove službe njeni pripadnici su uspeli da spasu više od 150 ljudi, da ugase preko 400 požara izazvanih neprijateljskim granatiranjima i da evakuišu više od 500 ljudi, a pirotehničari su uspesno neutralisali 416 eksplozivnih naprava.

Tokom izvršavanja zadataka poginulo je 10 spasilaca, a 13 je povređeno. Iz SVS je saopšteno i da se danas završava prebacivanje sedam jedinica savremene vatrogasno-spasilačke opreme u Ukrajinu, koja će odmah biti stavljena u službu spasilačkih timova.

Uživo situaciju u Ukrajini možete pratiti na našem blogu OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija