• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra

02.03.2022

21:50

NEMA (PRO)ZAPADNOG SMUTLJIVCA KOJI NIJE SPREMAN DA SE SUPROTSTAVI RUSIMA DO POSLEDNJEG UKRAJINCA, a onda onako izgladneli sednu za prepun sto i počiste sve...

Fotoilustracija

Vesti

NEMA (PRO)ZAPADNOG SMUTLJIVCA KOJI NIJE SPREMAN DA SE SUPROTSTAVI RUSIMA DO POSLEDNJEG UKRAJINCA, a onda onako izgladneli sednu za prepun sto i počiste sve...

Podeli vest

Sve je bilo jasno od samog početka. Nema (pro)zapadnog smutljivca i lažljivca koji nije spreman da se suprotstavi „ruskoj agresiji" do poslednjeg Ukrajinca. Gore tviter i portali, mrtvu trku trče dangube i zgubidani, domaći i strani, od podrške i „stajanja uz Ukrajinu" sve se žuti i plavi

Od domaćih, kolonu stajača uz Ukrajinu predvode svima dobro znani. Istoričari bez dela, novinari bez pera, principijelni građanski aktivisti bez načela. Više manje, oni koji su decenijama u javnom životu, a čiju jednu jedinu smislenu rečenicu nije moguće citirati. Ne zbog toga što Srbi slabo pamte, već zato što takve rečenice nema, piše kolumnista Iskre Dragan Dobrašinović.

Ni na zapadu ništa novo. Srceparajuće scene u Evropskom parlamentu! Stojeće ovacije evroparlamentaraca odevenih u majice u bojama ukrajinske zastave za Zelenskog! Prevodilac jedva zadržava suze dok preko usana prevaljuje reči ukrajinskog predsednika. Česi oduzimaju nagradu koje se dobitnik i ne seća, ruskim medijima se zabranjune rad i skidaju se sa platformi, ruskim sportistima se zabranjuje učešće na sportskim događajima, Putinu se oduzima crni pojas treći dan (a šta je sa prva dva, da li mu to ostaje, niko ne zna).

(VIDEO) LUDILO MOZGA NA ZAPADU NE STAJE! AMERI ZAPLENJUJU JAHTE, VILE, PRIVATNE AVIONE RUSKIH OLIGARHA I... Već su formirali specijalnu jedinicu! Moskva će odgovoriti...

Šarl Mišel, predsednik Evropskog saveta, poručuje da je Vladimir Putin pokrenuo "neopravdani rat zasnovan na bezočnim lažima". „Nije samo Ukrajina napadnuta, napadnuto je međunarodno pravo, međunarodni poredak, demokratija, ljudsko dostojanstvo. Sve je to napadnuto. U pitanju je geopolitički terorizam", čvrst je kao stena Šarl. I tako u beskraj.

Nije više ni važno gde su bili stajači uz Ukrajinu i branitelji međunarodnog prava, demokratije i ljudskog dostojanstva dok su goreli Beograd i Srbija, Irak i Libija, Jemen i Sirija. Dok su ubijana deca, uništavane bolnice, obdaništa i škole. Jedino je važno da sada svi kao jedan stoje uz Ukrajinu. Udruženi lažovi, trgovci tuđom krvlju i bezočni licemeri stoje uz one čiji je jedini zadatak da izdrže što duže i da ih izgine što više. Jer, glupo je stajati uz neke koji se predaju iz prve i nisu spremni ni da poginu za svoje stajače.

ŠTA DA JE SRBIJA SADA U EU?! BRISEL ODLUČIO DA SE DIREKTNO UMEŠA U SUKOB U UKRAJINI! Pare za rat daju sve članice - ovo je kraj EU onakve kakvu znamo!

A kada se stajači uz Ukrajinu od silnog stajanja umore, jer stajati, zna se, nije lako, sednu za prepun sto, počiste onako izgladneli sve što se na trpezi našlo, otvore šampanjac i nazdrave za još jedan uspešan radni dan, a potom utonu u miran, pravednički san. Jer, treba biti odmoran za novi dan. I sutra se mora stajati uz Ukrajinu. I još mnogo dana, nadaju se.

A u Ukrajini, izgleda, hladno. Temperature otišle u minus. Ljudi u skloništima. A Stoltenberg kaže da NATO nije deo sukoba, ne nameravaju da šalju vojsku protiv Rusije. Jer, glupo je ratovati za Ukrajinu. Ne bi oni da za Ukrajinu ginu, to će Ukrajinci, njima to i tako mnogo bolje ide. A nekako im i priliči. Oni bi samo da stoje uz Ukrajinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija