• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2022

13:03 >> 13:16

MARIJUPOLJ OKRUŽEN RUSKIM TRUPAMA!

printscreen Twitter

Vesti

MARIJUPOLJ OKRUŽEN RUSKIM TRUPAMA!

Podeli vest

Grad i luka Marijupolj na jugu Ukrajine okružen je ruskim trupama, saopštio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Anton Heraščenko

- Okupatori žele da to pretvore u okupaciju Lenjingrada - tvrdi Heraščenko aludirajući na nacističku okupaciju Lenjingrada, gde je tokom dve godine blokade stradalo 1,5 miliona ljudi.

Gradska uprava Marijupolja navodi da Rusi konstantno gađaju civilnu infrastrukturu, da ljudi nemaju vode, struje i drugih stvari koje su neophodne za život i istakao da je prekinuta evakuacija, prenosi Glas Amerike.

"Kidaju nam lanac dostave rane, blokirali su nas, kao Lenjingrad. Već sedam dana uništavaju vitalnu infrastrukturu Mariupolja", naveo je gradski savet.

Kako se dodaje, Marijupolj je pod vatrom.

"Žene, deca, stari pate. Uništavaju nas kao narod, ovo je genocid nad Ukrajincima", poručuju iz gradskog saveta.
 

BONUS VIDEO:

 

Sitaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Istina je da su civili sigurni .. a ko bude zeleo da napusti grad moze da uradi .. postoje otvoreni koridori .. problem prave naoruzane bande ukrajinaca koje koriste narod kao zivi stit ..

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija