• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.03.2022

11:54

PUKOVNIK MEKGREGOR: Pustite Rusiju i Ukrajinu neka same reše konflikt!

Printskrin Fox

Vesti

PUKOVNIK MEKGREGOR: Pustite Rusiju i Ukrajinu neka same reše konflikt!

Podeli vest

Odlikovani borbeni veteran, amerilki pukovnik Daglas Mekgregor, izjavio je za Foks televiziju da je najbolje da se Ukrajina i Rusija same dogovore i reše konflikt

Mekgregor je izjavio da bi SAD trebalo da se klone sukoba u Ukrajini.

- Vladmir Putin ostvaruje nešto na šta nas je upozoravao punih 15 godina. To je da neće tolerisati vojsku i projektile SAD na svojim granicama. Isto kao što mi ne bismo tolerisali ruske trupe i projektile na Kubi. Ignorisali smo ga i konačno je delovao. Ne bi dopustio pod bilo kojim okolnostima članstvo Ukrajine u NATO. Sada je bitka u istočnoj Ukrajini gotovo završena. Ukrajinske trupe su u većini okružene i otsečene. Imate njihovu koncentraciju na jugoistoku u broju od 30.00 - 40.000. Ukoliko se ne predaju u roku od 24 sata pretpostavljam da će ih Rusi konačno izolovati. Zato se sada Zelenski sreće sa predstavnicima Putina. Igra je završena. Moraće da pregovara kako bi dobio najbolji mogući sporazum. Već smo rekli predsedniku SAD, ukoliko se založi za neutralnost Ukrajine, podržačemo ga. Mislim da če Putin to uraditi za zapadnu Ukrajinu. To je Ukrajina iznad Dnjepra. Iza toga na istoku, ja trenutno nisam siguran šta planira tamo. Da li će formirati novu republiku, ili je prisajediniti Rusiji, jer je istorijski bila ruska. Nema interesa da pređe zapadno od Dnjepra i nastavi u pravcu poljske granice. Saznaćete iz ovih pregovora da je spreman da neutrališe tu teritoriju po austrijskom, ili finskom modelu. Ovo nije liberalna demokratija, sjajan primer za koji su svi rekli da to jeste, ali daleko od toga. Gospodin Zelenski je zatvarao novinare i političku opoziciju. Mislim da se moramo kloniti ove situacije, američki narod i Evropljani misle isto. Treba da prekinemo isporuku oružja i podstičemo Ukrajince da umiru u beznadežnom uništavanju - rekao je američki vetaran.

Kada kažete da se klonimo, mislite na situaciju bez sankcija, vojne pomoći, da dopustimo Rusiji da uzme deo Ukrajine koji želi, pitao ga je novinar Foksa, a on odgovorio:

 - Da, apsolutno. Ne vidim razlog naše borbe s Rusima oko nečega o čemu pričaju godinama, mi smo jednostavno odlučili da ga ignorišemo.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 2 godine

Čovek je totalno u pravu. On je zapravo poručio američkoj administraciji da ne bude licemerna i sujetna, kao što je uvek bila, jer na taj način dovodi u pitanje bezbednost cele nacije. Ovo nije Alkaida, nisu talibani, nisu tamo neki teroristi. Ovo je Rusija. Suverena, velika i moćna. Da li bi ste vi dozvolili da vam neko na Kubi, Brazilu, Venecueli, Meksiku postavi svoje raketne hipersonične sisteme?!?!Rusima ste već načinili štetu sa gasom i sankcijama, ali privremeno. Evropa neće moći dugo da plaća vaš tečni gas, a i nemate ga u optimalnim količinama. Zato će morati da se okrenu Rusima ponovo i to je realnost.

Rade R

pre 2 godine

Konačno da se čuju reči i nekog normalnog Amerikanca! Navikli smo da se javljaju samo neki bolesnici, debili, lažovi i licemeri! Daće bog da se sve više čuju glasovi razumnih ljudi!

Milan

pre 2 godine

Свака му је на месту. Само што дубока држава не слуша овог пуковника.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija