• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Geopolitika.news

11.03.2022

21:01

RUSIJA ĆE PREŽIVETI SANKCIJE, DA LI ĆE I SAD? Ukrajinski rat neuspeh Zapada, Nemačka da traži pristup Putinu, EKONOMSKE POSLEDICE SLEDE OSTATKU SVETA, NE I RUSIMA!?

Vesti

RUSIJA ĆE PREŽIVETI SANKCIJE, DA LI ĆE I SAD? Ukrajinski rat neuspeh Zapada, Nemačka da traži pristup Putinu, EKONOMSKE POSLEDICE SLEDE OSTATKU SVETA, NE I RUSIMA!?

Podeli vest

Poznati američki ekonomista Džefri Saks rekao je u intervjuu za nemački medij Špigl da ukrajinski rat vidi kao neuspeh Zapada, traži od Nemačke pristup Putinu i kaže da su dalje sankcije Rusiji previše rizične

On kaže da antiruske sankcije neće postići svoje ciljeve i da će uticati samo na Zapad, i ne veruje u njihovu efikasnost protiv Moskve.

Saks nije bilo ko i dobro zna o čemu priča. Bio je savetnik ruske vlade 1990-ih i stručnjak je za zemlje u razvoju. Zato su nemački mediji svakako želeli da čuju njegovo mišljenje, posebno uticaj uvedenih zapadnih sankcija na Rusiju, odnosno njenu sposobnost da im se odupre.

"Predviđam drugačiji razvoj događaja: značajne negativne posledice po ekonomiju ostatka sveta, osim za Rusiju“, rekao je Saks.

Ekonomista je sankcije nazvao tipičnim oruđem američke spoljne politike. Međutim, uprkos učestaloj primeni, restriktivne mere retko deluju, istakao je američki stručnjak, navodeći sankcije Iranu, Severnoj Koreji i Venecueli, koje su „bedno propale”.

„Tamo nismo menjali režime, a sada želimo da bacimo na kolena mnogo veću državu. Rusija je ogromna država, koja takođe raspolaže sa 1.600 nuklearnih bojevih glava. Baciti Rusiju na kolena je jednostavno nerealno, nemoguća ideja. Ne znam šta je u glavama ljudi koji su ga osmislili“, rekao je američki stručnjak u intervjuu za Špigl i dodao da bi Rusija „lako preživela „posledice uvedenih sankcija“.

„Današnji izveštaj o inflaciji podseća da su budžeti Amerikanaca stisnuti višim cenama, a porodice počinju da osećaju posledice Putinovog poskupljenja. Ovog meseca rast cena benzina i energenata dao je veliki doprinos inflaciji, dok su tržišta reagovala na Putinove agresivne poteze“, rekao je Bajden čije je reči objavio medijski servis Bele kuće. 

Bajden je rekao da Rusija plaća višu cenu.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija