• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

13.03.2022

20:30

KONAŠENKOV O USPESIMA RUSKE VOJSKE: OSLOBOĐENA POPASNAJA, UNIŠTENO DO 180 STRANIH PLAĆENIKA, OBOREN AVION I 11 DRONOVA... Kijev nije potvrdio tvrdnje Moskve

AP/Photo

Vesti

KONAŠENKOV O USPESIMA RUSKE VOJSKE: OSLOBOĐENA POPASNAJA, UNIŠTENO DO 180 STRANIH PLAĆENIKA, OBOREN AVION I 11 DRONOVA... Kijev nije potvrdio tvrdnje Moskve

Podeli vest

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov u najnovijem brifingu za medije kaže da je oslobođena Popasnaja i još pet naselja. On je takođe naveo da je uništeno do 180 stranih plaćenika. Kijev nije potvrdio tvrdnje Moskve

Tokom 18 dana vojne specijalne operacije u Ukrajini, navodi Konašenkov, ruska vojska je uništila 3.736 infrastrukturnih objekata ukrajinske vojske, izjavio je u portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

- Ukupno je tokom operacije onesposobljeno 3.736 vojnih infrastrukturnih objekata Ukrajine. Uništeno je 100 aviona, 139 bespilotnih letelica, 1234 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 122 višecevna raketna sistema, 452 artiljerijskih oruđa, kao i 1013 jedinica specijalnih vojnih vozila - rekao je Konašenkov.

Ruske snage su u nedelju oborile jedan avion i 11 ukrajinskih vojnih dronova, uključujući dva "Bajraktara", rekao je Konašenkov.

- Avijacija i protivvazdušna odbrana Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije 13. marta oborile su u jedan avion Su-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u rejonu naselja Novi Bikov, kao i 11 bespilotnih letelica, uključujući dve "Bajraktar TB-2" - rekao je Konašenkov.

ZAPAD OTEO RUSIMA POLOVINU ZLATNIH I DEVIZNIH REZERVI, MOŽE LI RUSIJA TO PREŽIVETI?! Moskva tvrdi da MOŽE, odgovor je već aktiviran..

On je dodao da su danas ruske snage uništile 46 objekata ukrajinskih oružanih snaga, uključujući tri komandna mesta, jedan protivvazdušni raketni sistem, dva skladišta municije i 33 skladišta vojne tehnike.

Kako je dodao Oružane snage Ruske Federacije i grupa trupa LNR-a nastavljaju ofanzivu, te da je uspostavljena puna kontrola nad još šest naselja.

VAŠINGTON PRETI KINI, NE SMETE POMOĆI RUSIJI NI NA KOJI NAČIN, U SUPROTNOM... Peking odgovara da će zaštiti i svoje kompanije i ljude...

- Oružane snage Ruske Federacije su u ofanzivnim akcijama uspostavile punu kontrolu nad naseljima Pavlovka, Nikolskoje, Blagodatnoe, Vodjanovka i Vladimirovka. Napredovanje za dan bilo je do devet kilometara. Grupacija trupa Luganske Narodne Republika je, nastavljajući ofanzivne operacije, oslobodila grad Popasnaja od nacionalista -  rekao je Konašenkov na brifingu.

On je takođe naveo da je uništeno do 180 stranih plaćenika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
veljko

pre 2 godine

Nazalost mir i preked rata u Ukraini moze donet kraljica koja za sigurno donosi mir a ime joj je.Nuka!.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija