• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jelena Janjić

16.03.2022

20:58

INFORMER ISTRAŽUJE! ŠTA BI BILO DA JE DRON IŠAO KA BEOGRADU?! Milanović nasmejao region, ALI I VOJNE EKSPERTE!

Printscreen

Vesti

INFORMER ISTRAŽUJE! ŠTA BI BILO DA JE DRON IŠAO KA BEOGRADU?! Milanović nasmejao region, ALI I VOJNE EKSPERTE!

Podeli vest

Tvrdnja predsednika Hrvatske Zorana Milanovića kako Srbija ne bi uspela da obori dron da je, kojim slučajem, umesto na Zagreb leteo prema Beogradu, nasmejala je Srbiju, ali i ceo region! Sagovnici Informera ističu da je Milanović "lupio za sve pare", kao i da se srpski PVO ni na koji način ne može porediti sa onim u "lijepoj njihovoj"

Sručnjak za bezbednost profesor Miroslav Bjegović objašnjava da predsednik Hrvatske želi da prikrije nemoć hrvatskih oružanih snaga.

- Milanović pre svega želi da sakrije slabost protiv-vazdušne odbrane Hrvatske, koja nije uspela da uoči i eliminiše letelicu koja je ušla u njihov vazdušni prostor i došla do samog Zagreba! Želi da prikaže da je takav slučaj i sa vojskom Srbije koja, na njihovu žalost, ima daleko jači odbrambeni sistem gde se takav propust apsolutno ne bi desio - jasan je Bjegović!

Naš sagovornik je uporedio snagu naše vojske, sa vojskom Hrvatske.

- Jasno je i njima koliko je vojska Srbije jača, što se prvenstveno ogleda u RVO i PVO sistemima, pa se trude da "propust sa dronom" prikažu beznačajnim, upoređujući svoj vojni odnos snaga sa Srbijom - objasnio je naš stručnjak za bezbednost.

Foto: Informer

Nekadašnji pukovnik KOS Ljuban Karan ističe da je je PVO odbrana ozbiljan sistem i da Hrvatska u tom segmentu ne može ni približno da se meri sa našom zemljom.

- Sistem PVO Srbije je neuporedivo napredniji i snažniji od PVO sistema Hrvatske, koji je totalno porozan i to se i videlo u slulaju drona. Naš PVO sistem je slojevit. Imamo mnogo različitih PVO sistema i takve radare koji ne dopuštaju takav propust. Nama se tako nešto ne bi desilo, to je sigurno - jasan je Karan!

SRBIJA IMA NAJBEZBEDNIJE NEBO U EVROPI! Hrvatski stručnjak sa respektom govorio o Vučiću i srpskoj vojsci! (Video)

Karan, međutim, navodi da Milanović ima nameru da "potkači" Srbiju i sve srpsko, pa tako i ovog puta, kada treba da opravda svoje greške. 

- On pokušava da ubedi i umiri sopstvenu javnost, kako je nešto slično moguće i u drugim državama, a Srbija mu je prva kada treba reći nešto loše o nekoj državi. To radi i jer mi argumentovano možemo dokazati da u Srbiji tako nešto nije moguće, pogotovo sada jada smo nabavili moderne sisteme i moderne radare koji prate situaciju u našem vazdušnom prostoru - zaključuje Karan.

Foto: AP/Photo

Podsetimo, predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio kako ni Srbija ne bi uspela da obori dron. On je pokušao da potceni vazduhoplovstvo i protiv-vazdušnu odbranu Vojske Srbije, tvrdeći kako bi u istoj situaciji i Srbija identično prošla.

- Na Srbiju ne gledam kao na konkurenciju, niti kao na pretnju. Ja ih ne gledam kao neprijatelje. Ali oni ne bi uspeli ovo srušiti u sedam minuta - istakao je hrvatski predsednik, čije su reči izazvale podsmeh kako u Hrvatskoj, tako i u regionu i Srbiji. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin

pre 2 godine

A nevidljivi avion…e moj glupi milanoviću.srbi su prvi u svetu oborili avion iz topa i prvi u svetu su oborili nevidljivi avion.kad malo razmislim ono Z na ruske tenkove moglo bi da znači da je zagreb sledeći na meti posle ukraine.zašto se zamerate rusiji zbog trulog zapada

Zoran

pre 2 godine

Ej imenjak, opusti se bre malo.Ti znas da je Srbija oborila nevidljevi a kamoli droncic. I samo jos jedno da se prokleti rat sto brze da se zavrsi.Hvala za mene.

Zoran

pre 2 godine

Gospodine Zorane Milanovicu, mozda ni srbski PVO ne bi oborio vas poklon od vaseg saveznika, ali sedni bre u jedan takav dron i podji put Beograda. Mozda si u pravi... probaj . Ako sletis ili se razletis , nece biti puno steta ! ?

Dragan

pre 2 godine

Da, potpuno je u pravu, Srbija ne bi ovaj dron oborila za 7 min. ali za 4-5 min SIGURNO BI GA OBORORILA!!!

Pera

pre 2 godine

Pre svega Milanović nije trebao ni da digne toliku frku, jer je dron dobio od braće unkrajinaca gde se njegova hrvatska vojska bori protiv krvnog neprijatelja-rusa. To što NATO nije otkrio dron, je tipični nedostatak u redovima NATO-a, oni su srećni jer ih Stoltenberg brani, nema potrebe za bilo kakvim proverama a naročito nema potrebe za bilo kakvo kritizerstvo a naročito ne od članice NATO-a (Hrvatska) Da je bila prava bomba u dronu, krater bi bio bar "nekoliko centimetara" veći, a ako je bilo eksploziva u dronu, on je namenjen samouništenju drona i senzibilnih uredjaja koje neprijatelj ne treba da poznaje. Sve u svemu, hrvati nisu "za dom spremni", lajanje se ne čuje u raju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija