• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2022

07:07

Nema preživelih u padu kineskog aviona!

Xinhua via AP

Vesti

Nema preživelih u padu kineskog aviona!

Podeli vest

Nakon pada aviona kineske avio-kompanije China Eastern Airlines u kojem su bile 132 osobe nisu pronađeni preživeli, a potraga je nastavljena i danas, javila je kineska državna televizija ČTV


U izveštaju se navodi da među ostacima aviona koji su pronađeni na mestu pada do sada nije pronađena nijedna osoba koja se nalazila u njemu, prenosi AP.


Agencija Sinhua je javila da je avion stvorio veliku rupu u planinskom predelu gde se srušio.

Agencija dodaje da će se za crnom kutijom tragati i dronovima.

Foto: Xinhua via AP

Avion u kojem su bila 132 putnika i člana posade koji je leteo iz grada Kunming u zapadnoj provinciji Junana za industrijski centar Guangdžou na istočnoj obali zemlje, srušio se juče u blizini grada Vudžou.

Uzrok pada aviona starog šest godina nije poznat.

Poslednja avionska nesreća sa smrtnim ishodom u Kini zabeležena 2010. godine kada su u padu aviona na prilikom sletanja na aerodrom u Jičunu zbog loše vidljivosti poginule 44 osobe od 96 koji su bili u letelici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija