• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/bloomberg

26.03.2022

13:58

BLUMBERG: Nemačka ekonomija u šoku bez ruskog gasa, delegacija išla u Katar i UAE u potrazi za TPG!

AP/Photo

Vesti

BLUMBERG: Nemačka ekonomija u šoku bez ruskog gasa, delegacija išla u Katar i UAE u potrazi za TPG!

Podeli vest

Nemačka industrija koja se tek oporavlja od pandemije kovida-19 suočava se ja još težim iskušenjima usled rata u Ukrajini i sankcija Rusiji

Porast cena energenata i obustava isporuka hrane, kao i komponenti iz Ukrajine i Rusije pogodili su stanovništvo, agrobiznis, velike proizvođače automobila, hemikalija i preciznog inženjeringa u Nemačkoj.

Niz vodećih kompanija upozorilo je da će njihovi prihodi pasti, dok su druge velike kompanije odbile da daju bilo kakva predviđanja. Ekonomisti su snizili prognoze rasta.

Nemačka je jedna od evropskij zemalja sa najvećom zavisošću od ruskog gasa u Evropi, podseća Blumberg i navodi da je nemački ministar ekonomije Robert Habek formirao radnu grupu za prikupljanje podataka iz industrije o upotrebi gasa i električne energije, kao i cenama, planovima proizvodnje, uskim grlima u snabdevanju i oslanjanju na rusku energiju.

Habek je u petak rekao da Nemačka želi da prekine uvoz ruskog gasa do sredine 2024. On je prošle nedelje predvodio delegaciju rukovodilaca vodećih kompanija, uključujući BASF, Deutsche Bank AG, Commerzbank AG i RVE AG na putu u Katar i UAE kako bi tamo obezbedili isporuke tečnog prirodnog gasa. 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RUSIJA ĆE NEMAČKU DOVESTI DO "SUDNJEG DANA"!
Planeta

RUSIJA ĆE NEMAČKU DOVESTI DO "SUDNJEG DANA"!

Nestašica gasa u Nemačkoj, koja će nastati u slučaju embarga na ruske energente, dovešće do „scenarija sudnjeg dana“. Ovo je zaključak nemačkog Velta, na osnovu prognoze Savezne kancelarije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama u Nemačkoj

25.03.2022

16:07

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija