• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rostoday

30.03.2022

12:59

RUSKI BLIZANCI U ISTOM DANU POGINULI U UKRAJINI, ono što se kod kuće dešava dodatno je SLOMILO SVE! Potresna sudbina braće iz Novočerkaska, porodice su dve nedelje čekale... (VIDEO)

Printskrin tviter

Vesti

RUSKI BLIZANCI U ISTOM DANU POGINULI U UKRAJINI, ono što se kod kuće dešava dodatno je SLOMILO SVE! Potresna sudbina braće iz Novočerkaska, porodice su dve nedelje čekale... (VIDEO)

Podeli vest

Blizanci Anton i Aleksej Vorobjov (29) iz Novočerkaska i ruskoj Rostovskoj oblasti poginuli su 12. marta, tokom "specijalne operacije" u Ukrajini

Pogibija braće potresla je Rusiju, tim pre što su Vorobjovi poginuli istog dana. Blizanci su zajedno služili svojoj zemlji, zajedno i izgubili život tokom borbenog zadatka na teritoriji Ukrajine.

Anton i Aleksej Vorobjov odrasli su u Novočerkasku, zajedno su išli u istu školu, zajedno diplomirali na Južnoruskom politehničkom univerzitetu i zajedno otišli ​​da služe vojsku. Tokom služenja vojnog roka odlučili su da ostanu u vojsci i potpisali prvi ugovor. Tako su postali borci Ruske garde. Unapređeni su u čin starijeg vodnika.

 

 

 

 

 

Posle najave vojne specijalne operacije u Ukrajini i Donbasu, otišli ​​su u zonu vojnog sukoba. 12. marta 2022. braća blizanci su poginula u neravnopravnoj borbi, hrabro vršeći svoju dužnost. Porodica je morala da čeka dve nedelje da njihovi posmrtni ostaci budu doneti kući.

Stariji vodnici su na poslednji put ispraćeni u utorak, 29. marta. Komemoracija je upriličena u Domu oficira. Sahranjeni su na novom gradskom groblju uz pune vojne počasti. Stotine stanovnika Novočerkaska, rodbina, rođaci, prijatelji i kolege došli su da se oproste od braće.

Sve je dodatno potreslo to što je Anton iza sebe ostavio devojku koja čeka njegovo dete i koju je nameravao da zaprosi. Alekseja je kod kuće čekala supruga.

 

BONUS VIDEO:

 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
paradoks

pre 2 godine

pa nisu isli da sade cvece u ukrajnu nego da ubijaju i razaraju gradove u kojima zive stotine hiljada stanovnika. jesmo mi suze ronili kad su poginuli NATO piloti tokom bombardovanja 1999?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17