• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

30.03.2022

20:25

AMERIČKI GENERAL OTKRIO, HTELI SMO ZELENSKOG DA IZVEDEMO IZ UKRAJINE! Ruse smo pogrešno procenili, ANALIZE RATA TEK SLEDE!

AP PHOTO

Vesti

AMERIČKI GENERAL OTKRIO, HTELI SMO ZELENSKOG DA IZVEDEMO IZ UKRAJINE! Ruse smo pogrešno procenili, ANALIZE RATA TEK SLEDE!

Podeli vest

Kada je počeo rat u Ukrajini američki obaveštajci su procenili da bi totalni ruski napad na Ukrajinu doveo do pada Kijeva u ruske ruke u roku od samo nekoliko dana. U prvim satima rata SAD su ponudile pomoć ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom oko bega iz zemlje

Kako podseća Index.hr, prilikom svedočenja na odboru američkog Senata za oružane snage, general Tod Valters, zapovednik američkih snaga u Evropi, odgovorio je na pitanje senatora Rodžera Vikera, republikanca iz Misisippija, kog je zanimalo je li postojala svojevrsna „obaveštajna rupa" zbog koje su SAD precenile snagu Rusije i potcenile Ukrajince.

- To je moguće - rekao je Valters, pa dodao: „Kao i u ranijim slučajevima, kad ova kriza završi, sprovešćemo sveobuhvatnu analizu u svim područjima i odelenjima kako bismo saznali gde smo pogrešili i pronašli načine za poboljšanje u budućnosti. To bi moglo biti jedno od tih područja."

FRONT JE EKSPLODIRAO - PRAVAC SLAVJANSK! Ruske snage krenule u proboj donbaskog fronta, "to će biti KOTAO iz kog će biti teško izaći živ"!

Iako su američke obaveštajne službe ispravno procenile da Rusija planira da napadne Ukrajinu, što je administracija Džoa Bajdena objavila kako bi okrenula globalno javno mnjenje protiv Kremlja, obaveštajna zajednica nije ispravno procenila sposobnost ruske vojske, navodi CNN.

U prvim satima rata američki zvaničnici ponudili su pomoć ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom oko bega iz zemlje, strahujući da će biti odbijeni. Zelenski je to odbio, pri čemu je od Amerike zatražio oružje koje će pomoći Ukrajini da se odbrani od Rusije.

I to oružje je poslato.

- Mislim da je naša procena tu bila ispravna. Nismo toliko dobro procenili vojne izazove s kojima će se suočiti ruska vojska - rekla je.

BAJDEN JE IZGUBIO RAZUM, NE PUTIN! Šok zaokret Britanaca ka Rusiji, ili...? Britanski "Dejli mejl" žestoko udario na Belu kuću, dovešće svet do "SMRTONOSNIH POSLEDICA"...

Još jedan američki general priznao je da je doneo lošu p rocenu. reč je o generalu Skotu Berieru, koji se nalazi na čelu Odbrambene obaveštajne agencije, a koji je rekao da su procene američkih obaveštajaca uoči invazije bile utemeljene na nizu faktora kao i da su uključivale procenu da „Ukrajinci nisu toliko spremni koliko bi trebalo".

- Zbog toga sam doveo u pitanje njihovu volju za borbom. To je bila moja loša procena - rekao je Berier.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

smradina ljigava nacisticka zavrsices kao oni smrdljivi azovci u blatu sa licem dole

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija