• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.03.2022

17:32

NE MOGU MU NIŠTA NI RAT, NI SANKCIJE! Putinov rejting u Rusiji najviši u poslednjih 5 godina! (Foto)

Tanjug/AP

Vesti

NE MOGU MU NIŠTA NI RAT, NI SANKCIJE! Putinov rejting u Rusiji najviši u poslednjih 5 godina! (Foto)

Podeli vest

Nezavisni centar Levada objavio je novu anketu koja pokazuje da je broj građana Rusije koji podržavaju Putinove aktivnosti od početka rata u porastu: sa 69 odsto u januaru na 83 odsto u martu

Rejting ruskog predsednika Vladimira Putina u Rusiji popeo se na nivo na kojem je poslednji put bio pre više od pet godina što predstavlja skok od čak 12 odsto u odnosu na februar prošle godina, kada je 71 odsto anketiranih Rusa iskazalo podršku Putinu.

Istraživanje Levada centra takođe ukazuje da se povećao i nivo poverenja u Vladimira Putina, takođe za 10 odsto u odnosu na godinu dana ranije, tako da sada 44 odsto anketiranih Rusa kaže da veruje predsedniku Putinu.

Ukupno, 69 odsto ispitanika veruje da stvari u državi idu u dobrom pravcu, u poređenju sa 52 odsto u februaru. Podrška Državnoj dumi porasla je sa 47 odsto na 59 odsto.

Denis Volkov, direktor Levada centra naveo je da rezultati „oslikavaju okupljanje oko rukovodstva u pozadini akutnog sukoba sa Zapadom i početni šok od sankcija“.

Samo 15 odsto Rusa ne podržava akcije Putina, pokazala je anketa nezavisne ruske agencije za ispitivanje javnog mnjenja Levada Centar.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija