• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

01.04.2022

22:38 >> 15:22

"Putin je dao instrukcije, da nikome ne bi palo na pamet..." Tri rakete pogodile blizu Odese! Otkriven plan Zapada!? (Foto/Video)

Informer/Fotomontaža

Vesti

"Putin je dao instrukcije, da nikome ne bi palo na pamet..." Tri rakete pogodile blizu Odese! Otkriven plan Zapada!? (Foto/Video)

Podeli vest

Ukrajinske snage i dalje granatiraju gradove Donbasa. Na molbu francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, Rusija će danas otvoriti humanitarni koridor iz Mariupolja za Zaporožje. U samom gradu se nastavljaju borbe protiv nacionalističkih ukrajinskih trupa. U utorak su u Istanbulu održani pregovori Rusije i Ukrajine

22.45 - Beloruski diplomata otkrio plan Zapada

Ceo Zapad nastoji da izoluje Minsk i Moskvu na međunarodnoj sceni jer imaju svoje mišljenje. To je danas izjavio ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej na izložbi posvećenoj Danu jedinstva naroda Rusije i Belorusije.

"Sadašnji pokušaji (Zapada) da demonizuju Rusiju i Belorusiju, izoluju ih na međunarodnoj sceni, uguše njihovu ekonomiju i obezbede promenu vlasti – o čemu otvoreno govore svetski lideri –j esu posledica činjenice da ove zemlje imaju hrabrost da govore svojim glasom i imaju svoje mišljenje", istakao je Makej.

"Jedna država ne može da kaže drugoj državi kako da se razvija", naveo je Makej.

Prema njegovim rečima, principi iz prošlosti se danas pogrešno tumače i okrenuti su naglavačke, pa neke zemlje veličaju nacizam, dok se oni koji su oslobodili Evropu od nacizma smatraju zločincima.

22.40 - SAD obezbeđuju Ukrajini zalihe ako RUS upotrebi hemijsko oružje

SAD obezbeđuju Ukrajini zalihe i opremu u slučaju da Rusija upotrebi hemijsko ili biološko oružje, saopštila je danas Bela kuća, ističući da to ni u kom obliku neće ugroziti spremnost na domaćem planu.

Sekretarka za štampu Bele kuće DŽen Psaki izjavila je da se zalihe obezbeđuju na osnovu upozorenja SAD i drugih zemalja o mogućnosti da Rusija upotrebi takvo oružje u Ukrajini i da možda planira da za tako nešto okrivi drugu stranu kako bi postavila temelje za takav napad, preneo je Rojters.

21.56 - SAD uvele sankcije za 120 pravnih lica Ruske Federacije i Belorusije u vezi sa događajima u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

21.49 "Putin je dao instrukcije, da nikome ne bi palo na pamet..."

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će Rusija ojačati svoje zapadne granice kako nikome ne bi palo na pamet da je napadne.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je izvestio predsednika Rusije Vladimira Putina da zemlje NATO jačaju svoj vojni potencijal prema ruskim zapadnim granicama, rekao je Peskov, prenela je agencija RIA Novosti.

"Putin je dao instrukcije Šojguu, a naše Ministarstvo odbrane sada radi na tome da razvije plan za povećanje i jačanje našeg vojnog potencijala na zapadnim granicama kao odgovor", istakao je Peskov.

21.28 - Tri rakete pogodile područje blizu Odese

Tri rakete pogodile su rezidencijalno područje blizu lučkog grada Odese na jugu Ukrajine, saopštio je lokalni guverner Maksim Marčenko u video snimku postavljenom na internetu. Takođe je naveo da ima žrtava, preneo je Rojters. "Neprijatelj je upravo izveo napad sa tri rakete na jedno naselje", naveo je Marčenko, ali nije izneo procenu broja žrtava, javio je Glas Amerike.

21.08 - Zelenski: Poseta predsednice Evropskog parlamenta Roberte Metsole je važan korak u podršci našoj državi

 

 

 

20.17 - Metsola: EU priznaje Ukrajinu kao kandidata za članstvo u EU i obećava da će učestvovati u obnovi naše zemlje posle rata

 

 

19.58 - Konvoj Crvenog krsta morao da se vrati iz Mariupolja

Konvoj Crvenog krsta koji je otišao u opkoljeni ukrajinski lučki grad Mariupolj da evakuiše civile morao je da se vrati nazad, jer nije bilo mogućnosti da nastavi put, saopštio je danas Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) sa sedištem u Ženevi.

MKCK je ranije danas saopštio da su njegovi timovi na putu za Mariupolj, a portparol je rekao da se nadaju da bi evakuacija hiljada civila mogla da počne, preneo je Rojters.

19.48 - Uništena ruska vojna vozila

 

 

19.06 - Lavovska, Rivnenska, Ivano-Frankovska, Hmeljnicka i Volinska oblast - oglasile se sirene za vazdušnu opasnost.

19.03 - Bugarska proglasila sekretara ruske ambasade "personom non grata"

Bugarsko ministarstvo spoljnih poslova proglasilo je prvog sekretara ruske ambasade u Sofiji 'personom non grata'. Ranije ovog meseca 10 diplomata je proterano iz diplomatske misije.

18.42 - Berlin odobrio Češkoj prodaju bivših tenkova Bundesvera Ukrajini

Nemačka vlada odobrila je prodaju češke kompanije Ukrajini 58 oklopnih transportera koji su prvobitno bili deo vojske Istočne Nemačke.

Portparol nemačkog Ministarstva odbrane rekao je da je izdata dozvola za borbena oklopna vozila bV-501 (ranije BMP-1).
Tenkovi, koji su opremljeni topovima i mitraljezima, bili su standardna vojna oprema u vojskama Varšavskog pakta.

19.00 40.000 vojnika Alijanse u pripravnosti? Rusija oštro zapretila NATO: "Igrate se sa vatrom!

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je više puta isticalo da bi oružje poslato u Ukrajinu moglo da završi u rukama nacionalista i terorista.

"Isporukom oružja Ukrajini, zemlje NATO-a se igraju vatrom", rekao je Nikolaj Kobrinec, direktor Odeljenja za panevropsku saradnju u Ministarstvu spoljnih poslova.

Nikolaj Kobrinec je u intervjuu za RIA Novosti izjavio da je 40.000 vojnika NATO-a trenutno u stanju pripravnosti i da jačaju istočno krilo Alijanse.


18. 27 - Najvažnije izjave kineskog predsednika Si Đinpinga o dešavanjima u Ukrajini posle samita EU-Kina:

?Kina duboko žali što je situacija u Ukrajini otišla tako daleko.

?Legitimne bezbednosne interese svih strana treba uzeti u obzir prilikom rešavanja osnovnih uzroka ukrajinske krize.

?Ako se situacija u Ukrajini pogorša, možda će biti potrebne decenije da se obnovi međunarodna ekonomska saradnja.

?Kina je spremna da sarađuje sa EU kako bi izbegla humanitarnu krizu velikih razmera u Ukrajini;

?Ukrajinski konflikt treba rešiti na način da se spreči njegov uticaj na ostatak sveta;

?Međunarodna zajednica treba da uloži napore ka miru u Ukrajini, a ne da podstiče tenzije.

18.18 - Ukrajinska rada zabranila isticanje slova "Z" i "V", a Rusija je označena kao teroristička zemlja

Vrhovna rada Ukrajine usvojila je nacrt zakona koji zabranjuje isticanje slova V i Z u toj zemlji, a Ruska Federacija je označena kao „teroristička zemlja“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu vladajuće stranke Sluga naroda.

U saopštenju se objašnjava da slova Z i V „predstavljaju simbol ruske vojne invazije na Ukrajinu", prenosi RIA Novosti.

- Narodni poslanici usvojili su predlog zakona koji obezbeđuje zaštitu Ukrajine u informacionom prostoru. Zabranjuje se javna upotreba ruskih simbola i Rusiju označava kao terorističku državu - stoji u saopštenju.

Slova Z i V naslikana su na ruskoj vojnoj opremi u operaciji u Ukrajini. Ta slova su u Rusiji postala nezvanični simboli podrške operaciji.

18.17 - Izvršena razmena zarobljenika, Ukrajincima vraćeno 86 vojnika, 15 žena!

Upravo je izvršena razmena zarobljenika u Zaporoškoj oblasti prenose ruske društvene mreže.

Ukrajina je primila 86 vojnika, od kojih su 15 žene, rekla je zamenica šefa kabineta predsednika K. Timošenko.

18.10 - Požar na skladištu nafte u Belgorodu lokalizovan

 

 


18.09 - Makron se sastao sa gradonačelnikom Melitopolja Ivanom Fedorovim

 

 

17.41 - Završen je telefonski razgovor Erdogana i Putina.

Kako je saopšteno iz Kancelarije turskog predsednika, razgovaralo se o rezultatima rusko-ukrajinskog sastanka u Istanbulu. Erdogan je rekao da želi da organizuje sastanak lidera Rusije i Ukrajine. Celu vest čitajte ovde!

17.40 - Džen Psaki napuša Belu kuću?

Više OVDE!

17.06 - Ukrajina obustavlja regrutovanje stranih plaćenika u svoju "međunarodnu legiju" usred poplave neobučenih dobrovoljaca.

17.04 - Prve fotografije pregovora

 

 


16.45 - Pregovori nastavljeni

Pregovori Rusije i Ukrajine nastavljeni su danas putem video veze, potvrdile su obe strane.
Šef ruske delegacije Vladimir Medinski objavio je sliku na kojoj se vide pregovorači, navodi Asošiejted pres.

I kabinet ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog potvrdio je da su pregovori nastavljeni, uz učešće radnih podgrupa.

Prethodna runda pregovora održana je u Istanbulu u utorak, kada je ukrajinska delegacija predstavila mogući okvir za mirovni sporazum, zasnovan na pravno obavezujućim bezbednosnim garancijama koje bi omogućile intervenciju drugih zemalja ako Ukrajina bude napadnuta.

16.26 - Raketa pogodila zgradu u Nikolajevskoj oblasti; nastradalo 27 osoba

 

 

16.04 - Zelenski razgovarao sa Makronom o pregovorima

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da je sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom telefonom razgovarao o toku i izgledima pregovaračkog procesa i značaju bezbednosnih garancija za Ukrajinu.

On je na Tviteru naveo da je u razgovoru bilo reči i o potrebi primene inicijative Pariza za pomoć civilima da se evakuišu iz opkoljenog Mariupolja na jugu Ukrajine.

"Inicijativa Francuske o humanitarnim koridorima iz Mariupolja mora da bude primenjena", napisao je Zelenski.

Dodao je sa je Makronu govorio i o suprotstavljanju "ruskoj agresiji".

15.52 - Najmanje 10 milijardi dolara biće potrebno za obnovu Mariupolja nakon rata, navodi Gradsko veće Mariupolja.

15.51 - Ukrajinske snage tvrde da je oslobođena Borođanka

 

 


 

15.21 - Kineski predsednik Si Ðinping rekao da bi Kina i EU trebalo da doprinesu stabilnosti u turbulentnom svetu, na danas održanom 23. samitu Evropske unije i Kine.

Si je, u razgovoru sa predsednicima Evropske komisije i Evropskog saveta Ursulom fon der Lajen i Šarlom Mišelom putem video-linka rekao da se nada da EU može da formira svoj stav o Kini "nezavisno", prenela je kineska televizija C CTV.

Rojters dodaje da je Kina zabrinuta da će EU zauzeti čvršći spoljnopolitički stavu poput SAD i da je ranije pozivala Brisel da "iskljuci spoljno mešsanje" iz svojih odnosa sa Kinom.

Si je takođe preneo evropskim liderima da obe strane više da komuniciraju kada je reč o najvažnijim pitanjima u njihovim biletarlnim odnosima i miru u svetu.

 

15.18 - Najmanje sedam objekata u dva industrijska parka u ruskoj Belgorodskoj oblasti pretrpelo je štetu nakon udara helikoptera Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je načelnik Uprave za razvoj industrijskih zona Andrej Minajev.

On je za TAS S rekao da nisu oštećene samo proizvodne jedinice, nego i dalekovodi, trafostanice i drugi objekti.

Naveo je da je nekoliko preduzecća u jednom industrijskom parku ostalo bez električne energije, zbog oštećenja dalekovoda.

Dodao je da su zbog toga prestali da rade kotlarnica i vodovod.

Guverner Belgorodske oblasti u Rusiji Vjačeslav Gladkov jutros je saopštio da je došlo do požara na skladištu nafte, kao posledica napada dva ukrajinska helikoptera koji su na maloj visini ušli u ruski vazdušni prostor.


Prema najnovijim informacijama, u incidentu nije bilo žrtava ni povređenih.

Iz okolnih kuća evakuisane su 43 osobe, a u gašenju požara učestvovao je i helikopter Mi-8.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da ne može da potvrdi niti demantuje umešanost Ukrajine u napad u Belgorodu.

 

15.13 - Rastuće cene energenata, nedostatak radne snage i poremećaji u lancu snabdevanja koji su pogoršani sankcijama prema Rusiji, pokrenuli su talas inflacije koji će se teško zaustaviti, ocenjuje Kristijan Nolting, direktor za investicije u Dojče banci. Više o tome čitajte OVDE!

 

15.11 - Evropol rasporedio timove uz granice EU s Ukrajinom

 Evropol je rasporedio operativne timove na granicu evropskih zemalja i Ukrajine kako bi sprečio da sa talasom izbeglica u Evropsku uniju stignu i kriminalci i teroristi.

Na zahtev Litvanije, Poljske, Rumunije, Slovačke i Moldavije, Evropol u tim zemljama već ima raspoređene svoje agente, a uskoro će ih rasporediti i u Mađarskoj.

Ovi timovi prikupljaju informacije na spoljnih granicama EU radi "identifikacije kriminalaca i terorista koji pokušavaju da uđu u EU u izbegličkom talasu i da iskoriste situacijz", objašnjava Evropol

"Te bezbednosne kontrole važan su instrument za upravljanje masovnim izbegličkim talasom iz Ukrajine", dodaje se u saopštenju.

 

13.37 - Nova eksplozija odjeknula je oko 13 sati po moskovskom vremenu u ruskom gradu Belgorodu, u kojem su ranije danas, prema rečima lokalnih zvaničnika, ukrajinske snage pogodile skladište nafte, javlja Rojters pozivajući se na svedoke. Više o tome čitajte OVDE!

 

13.00 - Rusija zasad neće ukinuti isporuke gasa Evropi

Rusija neće od danas ukinuti isporuke gasa Evropi, jer plaćanja za isporučen gas posle1. aprila stižu u drugoj polovini meseca i u maju, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

On je na konferenciji za novinare rekao da je nepovratna uredba predsednika države Vladimira Putina da se plaćanja obavljaju u rubljama, kao i da je trenutno, prema stavu Rusije, najbolja i najsigurnija valuta za plaćanje rublja, preneo je Rojters.

Ruska energetska kompanija "Gasprom" je navela da je počela da obaveštava klijente o novim ruskim pravilima, prema kojem će morati gas da plaćaju u rubljama.

Iz "Gasproma" dodaju da će ostati odgovoran partner i da će obezbeđivati zalihe gasa.
 

12.59 - Prilazi Azovstalu snimljeni sa drona. Tamo su se sklonile skoro sve preostale snage Oružanih snaga Ukrajine i nacionalnog bataljona "Azov"

12.57 - Počela nova runda pregovora 

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihailo Podoljak izjavio je danas da je počela nova, onlajn runda ukrajinsko-ruskih pregovora, prenosi ukrajinski "NV". Više o tome čitajte OVDE!

 

12.53 - Ugašen požar na tri rezervoara sa gorivom u Belgorodu

Ugašen je požar na tri od šest rezervoara sa dizel gorivom i benzinom u skladištu nafte u Belgorodu, izjavio je danas portparol hitnih službi.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov jutros je saopštio da je došlo do požara na skladištu nafte, kao posledica napada dva ukrajinska helikoptera koji su na maloj visini ušli u ruski vazdušni prostor.

"Požar u tri rezervoara sa naftnim derivatima je potpuno ugašen, a u toku je gašenje vatre na još tri rezervoara", rekao je portparol hitnih službi za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, postoji opasnost od širenja vatre na još jednu cisternu sa 2.000 kubnih metara dizel goriva.

Prema najnovijim informacijama, u incidentu nije bilo žrtava ni povređenih.

Iz okolnih kuća evakuisane su 43 osobe, a u gašenju požara učestvovao je i helikopter Mi-8.
 

12.41 - Porodice će od danas biti pogođene povećanjem računa za energiju od 54 odsto. Sa povećanjem plaćanja nacionalnog osiguranja, opštinskim porezom i inflacijom, mnogi bi mogli da trpe rastuće dugove i probleme sa fizičkim i mentalnim zdravljem. Više o tome čitajte OVDE!

11.23 - Ruski državni energetski gigant Gasprom saopštio danas da nastavlja da snabdeva Evropu prirodnim gasom preko Ukrajine u skladu sa zahtevima evropskih kupaca, prenosi Rojters.

Kako se precizira u saopštenju, kompanija je dobila zahteve da 1. aprila isporuči 108,4 miliona kubnih metara gasa evropskim kupcima, što je manje u odnosu na 109,5 miliona kubnih metara naručenih dan ranije.

11.03 - Domaćinstvo s prosečnim godišnjim ukupnim godišnjim računom za struju od 3.400 kuna, prema primeru koji su izložili Vlada i HEP, od danas imaće godišnji račun veći za 325 kuna ili za 27 kuna mesečno. Više o tome čitajte OVDE!

 

09.45 - Zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN, Dmitri Poljanski, odbacio je deo ponude Ukrajine sa poslednje runde mirnovnih pregovora u Istanbulu, da odustane od NATO ambicija i postane neutralna zemlja u zamenu za bezbednosne garancije i zamrzavanje statusa Krima u narednih 15 godina, javlja BBC. Više o tome čitajte OVDE!

 

09.00 - Oružane snage Ukrajine koriste vozila hitne pomoći u vojne svrhe. Video snimak je slučajno zabeležen dok je reporter TV kanala Al Džazira izveštavao u gradu Irpena, Kijevska oblast.
 

 

08.55 - Zelenski:Situacija u Donbasu teška, smenjena dva bezbednjaka

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je situacija na jugu i u regionu Donbas i dalje vrlo teška, a otkrio je da je smenio dvojicu članova nacionalne bezbednosne službe zbog optužbi za izdaju.

Zelenski otkriva da su u pitanju šef unutrašnje bezbednosti i šef bezbednosnog ogranka u regionu Herson.

 

 


"Nemam vremena da se sada bavim izdajnicima, ali će vremenom biti kažnjeni", rekao je on.

Zelenski, za koga Rojters navodi da se često izražava živopisno, rekao je da su Rusi "mnogo zli" kao i da su se nameračili na uništenje, da deluju da kao da su sa drugog sveta, kao "čudovišta koja pale i pljačkaju, koja napadaju i sklona su ubijanju".

"Predstoji nam još bitaka. Moraćemo da idemo vrlo teškim putem, da dobijemo sve što želimo. Situacija u Donbasu ostaje ekstremno teška", naveo je Zelenski.

08.48 - Cena prirodnog gasa za industrijske objekte u Turskoj od danas je veća za 50 odsto, a za domaćinstva za 35 odsto, saopštia je državna kompanija za uvoz gasa, Botas. Više o tome čitajte OVDE!

08.35 - Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena razmatra puštanje do 180 miliona barela nafte iz strateških rezervi (SPR) na tržište tokom nekoliko meseci, pošto Bela kuća nastoji da obori visoke cene goriva, javlja Rojters pozivajući se na tri izvora upoznata sa planom.

Više o tome čitajte OVDE!

 

08.33 - Dve osobe su povređene u požaru koji je izbio u skladištu nafte u ruskom gradu Belgorod, koji se nalazi uz granicu sa Ukrajinom, rekao je danas regionalni gubernator Vjačeslav Gladkov. Više o tome čitajte OVDE!

 

07.07 - Rusija danas otvara koridor iz Mariupolja za Zaporožje 

Na molbu francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, Rusija će danas otvoriti humanitarni koridor iz Mariupolja za Zaporožje, javlja agencija TAS S.

Kako je saopštio načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-major Mihail Mizincev, humanitarni koridor će biti otvoren iz Mariupolja ka Zaporožju, preneo je Rojters.

06.46 - Nehamer i Šolc:Bez potpunog embarga na uvoz gasa i nafte

Nemački i austrijski kancelar Olaf Šolc i Karl Nehamer izjasnili su se protiv potpunog embarga na uvoz gasa i nafte iz Rusije, ali istovremeno poručuju da nema ublažavanja sankcija.

Sankcije imaju samo smisla ako pogode onog kojeg treba da pogode, a ne da oslabe one koji ih uvode", objasnio je Nehamer u četvrtak na zajedničkoj konferenciji za štampu u Berlinu.

On je rekao da je strašan osećaj biti zavisan od ruskog gasa, ali je njegov zadatak kao kancelara da brine o energetskoj bezbednosti Austrije.

U vezi najave predsednika Rusije Vladimira Putina da će gas iz njegoge zemlje ubuduće morati da se plaća u rubljama, Nehamer je kazao da čeka na pisano obaveštenje, pa će tek potom izneti stav.

Međutim, on je poručio da se sankcije neće ni na koji način ublažiti.

Šolc je ukazao da je Nemačka pogledala sporazume i da u njima stoji da se plaća u evrima, što je, kaže, preneo i Putinu da će to tako i ostati.

Za evropska preduzeća važi da mogu, žele i da će plaćati u evrima", kazao je.

Inače, Šolc je najavio da će Nemačka tokom godine ukloniti zavisnost od ruskog gasa i nafte.

Nehamer je preneo da Austrija od početka rata u Ukrajini više ne uvozi naftu iz Rusije, a već duže ni ugalj.

Šolc i Nehamer dogovorili su usaglašavanje stavova i pozvali Putina da prihvati primirje, omogući humanitarno snabdevanje građana i stupi u prave mirovne pregovore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 2 godine

Fašisti sa zapada neprestano "upozoravaju" svet na mogučnost upotrebe hemimiskog i biološkog oružja od strane Rusa.Od kako je Rusija najavila da će izneti dokaze pred SB u UN, fašisti gotovo panično optužuju Ruse.Setimo se ne tako davno u Siriji, gotovo indentično su optuživali Siriju i režim.Ne dugo zatim dogodio se napad.Kasnije i pored velike halabuke od strane fašista utvrđeno i dokazano ali zataškano da su baš oni(preko Belih Šlemova) izvodili napade pa čak optuživali i RuseIsta meta isto odstojanje.

bole

pre 2 godine

Zabranili Z i V a odobrili upotrebu kukastog krsta, i to predsednik države koji je Jevrej.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija