• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S./Informer

05.04.2022

07:00

SRBIJA NIJE UDARILA NA RUSE I SADA... KILO ŠNICLI U ITALIJI 19 EVRA, U NEMAČKOJ 100 GRAMA MASLACA TRI EVRA! Nove šok cene širom EU!

Informer DN

Vesti

SRBIJA NIJE UDARILA NA RUSE I SADA... KILO ŠNICLI U ITALIJI 19 EVRA, U NEMAČKOJ 100 GRAMA MASLACA TRI EVRA! Nove šok cene širom EU!

Podeli vest

Građane Evropske unije dočekala su nova šokantna poskupljenja više od 1.500 proizvoda, najveća od izbijanja rata u Ukrajini!

U supermarketima velikih trgovinskih lanaca na policama su istaknute cene hrane koja je i za 50 odsto skuplja. Najviše je poskupelo meso, pa tako kilogram svinjskih šnicli u Italiji košta čak 19 evra. U Nemačkoj je kilogram svinjskog buta sa osam otišao na 12 evra, dok 100 grama maslaca staje tri evra!?!

U Srbiji dosta jeftinije

Koliko je situacija postala dramatična govori i podatak da mnogi Nemci kupuju samo po parče mesa. Posle svinjetine, najviše im je poskupela kafa i ona može da se kupi za 15 evra za kilogram. Voće i povrće u proseku je skuplje za 35 odsto. Jedan krastavac košta 0,80 evra, dok je u Srbiji duplo jeftiniji.

Inflacija u Turskoj 61 odsto

Inflacija u Turskoj dostigla je juče 61,14 odsto, najviša u poslednjih 20 godina.
Turski institut za statistiku saopštio je da su cene u toj zemlji porasle za 5,46 odsto u martu u odnosu na februar. Cene su najviše porasle u oblasti saobraćaja (99,12 odsto) i hrane (70,33 odsto).

Jagode su četiri evra za kilogram, a maline neverovatnih 12 evra. Kilogram crnog luka je 1,5 evra, koliko je i glavica zelene salate, što je opet čak četiri puta skuplje nego kod nas.

SRBIJA JE PRVA NA LISTI, RUSIJA OBNAVLJA LETOVE PREMA VIŠE OD 50 "PRIJATELJSKIH" ZEMALJA! Crna Gora, Hrvatska, Makedonija su "zabranjene"!

Od početka krize, u Nemačkoj su skakale i cene testenine, a ona je ponovo poskupela i sada pola kilograma košta tri evra.

Paprene cene

Nemačka nije jedina država u Evropskoj uniji koja se suočava s poskupljenjima što u talasima traju već više od mesec dana. Prednjači Italija, gde je kilogram svinjskih šnicli 19 evra, krmenadle 17, a kilo seckanog mesa za gulaš 13 evra. Mlečni proizvodi su takođe veoma skupi, pa je čašica jogurta od 180 grama 0,7 evra!!! Ista količina u Srbiji može da se kupi za svega 18 dinara, što je četiri i po puta jeftinije.

Foto: pixabay.com/Fotoilustracija

I u Španiji su cene porasle za 9,8 odsto u odnosu na mart prošle godine. Kilogram junetine je 15 evra, dok za pileća krilca treba da se plati nešto više od sedam evra.

BRUTALNA PORUKA PENTAGIONA SRBIJI ZBOG RUSIJE! Nije vam u interesu da sarađujete sa vojskom koja masakrira i bombarduje civile! TAČNO, SAMO...

Rat u Ukrajini pokrenuo je i lavinu poskupljenja u Austriji, pa je nakon povećanja cena energenata bilo neizbežno da poskupe i namirnice. Cena maslaca je viša za čak 22 odsto, voćnog jogurta za 16,4, čokolade za 15,8 odsto, ulja za 12,9 odsto, piva za 12,4 odsto...

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ISTINA

pre 2 godine

JEL VI STVARNO MISLITE DA SU SRBI TAKO GLUPI, BOGATI ODAKLE VAM OVA LAZNA INFORMACIJA DA KILO SNICLE 19EVRA, VI MOZDA ZELITE DA JE TAKO ILI STE HRONICNI MITOMANI, STVARNO DNO DNA

Pik

pre 2 godine

Jao koliko EU kasni za srbijom. Dali je moguce ?

USAF

pre 2 godine

Cemu LAZI gospodo?Stotine tisuca srbadije zivi i radi u D?Ponovno je pobedio srpski vodja,cemu onda ponovno lazi i propaganda??

pera

pre 2 godine

Gde se prodaju snicle sa tolikom cenom nisam video ali kod nas u Milanu je cena 12.30 evra za kilo, ja sinoc u 19:00 kupio!

Pera

pre 2 godine

iz pouzdanh izvora .. magacini su im puni .. neko debelo profitira ..

Markec

pre 2 godine

U hrvatskoj benzin a i dizel jako pojeftinili....

Posmatrac

pre 2 godine

Nemojte da lupate! Cene su ranije bile visoke prema srpskim cenama. NIsta se ovde jos nije promenilo. Zato olabavite i ljuljajte malo.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija