• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

10.04.2022

21:26

POBUNA U EU, PET ZEMALJA ODBIJA DA UDARI NA RUSIJU! Britanski mediji otkrili žestoku podelu u Evropi, Orban na čelu pokreta otpora!

Vesti

POBUNA U EU, PET ZEMALJA ODBIJA DA UDARI NA RUSIJU! Britanski mediji otkrili žestoku podelu u Evropi, Orban na čelu pokreta otpora!

Podeli vest

Pet evropskih država je ogorčeno mogućnošću uvođenja embarga na ruske energente. O tome piše britansko izdanje Dejli Ekspresa

Prema rečima autora materijala, „pobunu" u Evropskoj uniji predvodi mađarski premijer Viktor Orban, koji smatra da bi takva zabrana ubila zemlju.

- Viktor Orban je prekršio evropski poredak i predvodio ustanak protiv sankcija EU, dok blok očekuje oštrije kazne protiv Rusije - naglašava novinar.

Osim toga, u materijalu se navodi da embargo na naftu i gas iz Rusije zabrinjava Italiju, Austriju, Holandiju, koje strahuju od ekonomskog haosa.

Takođe, Nemačka je u poslednje vreme postala ozbiljnija u prekidu odnosa sa Moskvom, pošto 40 odsto gasa koji kupuje Berlin dolazi iz Ruske Federacije.

Ranije, 5. aprila, nemački televizijski kanal Die Velt saopštio je da bi zabrana uvoza ruskih energenata mogla ostaviti evropske zemlje prazne police i bez poluga pritiska na Moskvu.

Mediji napominju da članice EU imaju različite stavove prema uvođenju ove zabrane. Ako ga podržavaju Poljska, Italija i baltičke zemlje, onda su Nemačka, Austrija, Mađarska i Slovačka kategorički protiv. Francuska još nije izrazila svoj stav o embargu na ruske energente.

Dan ranije, 5. aprila, Evropska komisija (EK) objavila je peti paket sankcija Rusiji . Kako je objasnio zamenik šefa EK Valdis Dombrovskis, novi paket ograničenja biće usmeren protiv oblasti trgovine, transporta i energetike.

ZAPAD UCENAMA ŽELI DA U BEOGRADU POSTAVI ANTIRUSKU VLAST, BAŠ IH BRIGA ŠTA SU NA IZBORIMA REKLI SRBI! Čeka nas istorijska bitka!

Tako će, prema novim sankcijama, EU zabraniti izvoz poluprovodnika, mašina i transportne opreme u Rusku Federaciju u iznosu od 10 milijardi evra.

Novi paket uključuje zabranu učešća ruskih kompanija u javnim nabavkama u Evropskoj uniji i o svakoj finansijskoj podršci agencijama ruske vlade. Pored toga, EU će zabraniti uvoz uglja iz Rusije u iznosu od 4 milijarde evra godišnje.

Ministar ekonomije, zamenik kancelara Robert Habek, 2. aprila je predvideo smrt nemačkog prosperiteta u slučaju embarga na snabdevanje energentima iz Rusije. Prema njegovim rečima, zemlji nedostaje infrastruktura za uvoz gasa i nafte na druge načine.

Foto: tanjug

DOBRO SE RAZUMEJU, Viktor Orban i Vladimir Putin umaju dil o nenapadanju

Pritisak sankcija na Rusiju je pojačan nakon početka vojne operacije zaštite Donbasa , koja je najavljena 24. februara.

Nekoliko dana ranije, situacija u regionu je značajno eskalirala zbog granatiranja ukrajinske vojske.

TRAŽILI STE "ĐAVOLA", SAD GA IMATE! Rusija je podigla porez na izvoz pšenice na istorijski maksimum OD 100 DOLARA PO TONI!

Vlasti Donjecke i Luganske republike najavile su evakuaciju stanovnika u Rusku Federaciju, a obratile su se i Moskvi za pomoć.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 21. februara ukaz o priznavanju nezavisnosti DNR i LNR.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera

pre 2 godine

Tako je i jugoslavija ,prvo se kurcila slovenija i mic po mic ode , i ode sve dodjavola ,tako ce i eu prvo madjarska pa ostsle ,mic po mic ,engleska otisla pa redom

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija