• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

17.04.2022

22:43

RUSI TVRDE: UBIJEN KOMANDANT MARINACA U MARIUPOLJU, Šok snimak ruske krstareće rakete na par metara iznad ukrajinskog sela... PUTIN UBEĐEN DA DOBIJA RAT (FOTO/VIDEO)

AP/Tanjug

Vesti

RUSI TVRDE: UBIJEN KOMANDANT MARINACA U MARIUPOLJU, Šok snimak ruske krstareće rakete na par metara iznad ukrajinskog sela... PUTIN UBEĐEN DA DOBIJA RAT (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije predložilo je ukrajinskim jedinicama u Marijupolju da se predaju. Ona imaju šansu da polože oružje do 13.00. "Svima koji polože oružje, garantuje se život", rekao je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev

23.00 Rusi tvrde: Ubijen komandant marinaca u Mariupolju, ulazimo u čeličanu Azovstal

Ruska državna novinska agencija RIA objavila je da je ubijen zapovednik 36. jedinice ukrajinskih marinaca u Mariupolju.
U sukobima u Marijupolju likvidirano je 50-tak pripadnika ukrajinskih trupa tokom njihovog pokušaja proboja, među kojima je i komandant 36. posebne brigade marinaca pukovnik Vladimir Baranjuk, saopštila je Narodna milicija DNR.
Navedena jedinica zajedno s Azovom brane grad i smatraju ih braniteljima Mariupolja.

Treba napomenuti da ne postoji potvrda da je zapovednik ubijen. 
Ranije su naveli da ukaze u čeličanu u kojoj se nalazi 36. jedinica i Azov.
"Situacija na prvoj liniji je napeta, ali mi stalno napredujemo. Već ulazimo u čeličanu Azovstal, dok je železara već praktično naša. Primirje? Kakvo primirje. Oni su našu inicijativu ignorisali", rekao je zapovednik jedinice snaga Narodne republike Donjeck.

22.30 Da li je realono, Ukrajinci krenuli u kontraofanzivu 

Foto: AP/Photo

Ukrajinske snage su na istoku zemlje pokrenule dve kontraofanzive prema ruskim vojnim pozicijama iz pravca Harkova, Lisičanska, Severodonjecka, Borivske, Slovjanska i Kramatorska pokušavajući da preduhitre i iznenade ruske trupe koje su se u velikoj meri pregrupisale i rasporedile na tim linijama fronta
Ruske snage su planirale prema izveštajima medija da u skorije vreme, a neki izvori kaži već sutra izvrše opšti napad na gore pomenute pravce odakle je započeta današnja kontraofanziva ukrajinskih snaga. Trenutno se odvijaju velike borbe na toj liniji fronta.

21.00 Kako Putin razmišlja? On je u svom svetu, misli da dobija rat

Austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio je danas da ne može u potpunosti da objasni način razmišljanja Vladimira Putina. Ali, rekao je da ruski predsednik ima "sopstvenu ratnu logiku"
On je za En-Bi-Si (NBC) rekao da mu je Putin u nedavnom razgovoru u Moskvi preneo "jasnu poruku" o svojoj zabrinutosti i da je delovao kao da je dobro obavešten o onome što se dešava na terenu.
"Mislim da je sada u sopstvenoj ratnoj logici. On misli da je rat neophodan da bi Rusija dobila bezbednosne garancije. On ne veruje međunarodnoj zajednici. Krivi Ukrajince za genocid u Donbasu. Tako da mislim da je on u svom svetu, ali da zna šta se dešava u Ukrajini", kayao je austrijski kancelar.
Nehamer je rekao i da Putin veruje da Rusija pobeđuje u ratu. Ponovio je da njegov nedavni razgovor u Moskvi sa Putinom nije bio "prijateljska konverzacija" i da je ruskom lideru rekao za ratne zločine u Buči.
Nehamer je rekao i da mu se Putin na kraju razgovora obratio na nemačkom, rekavši mu da je "bolje da se rat završi pre nego kasnije".

20.30 Medvedev upozorava, bankrot Rusije izazovaće hiperinflaciju i bankrot Evrope

Foto: AP/Photo

Bankrot Rusije mogao bi da izazove hiperinflaciju i bankrot Evrope, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev povodom tvrdnje predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da je "bankrot Rusije samo pitanje vremena".

20.15 Ruska krstareća raketa letela na par metara iznad ukrajinskog sela 

Prema objavi fejsbuk stranice "Global Defence", koja pomno prati dešavanja u Ukrajini, jedna ruska krstareća raketa uhvaćena je okom kamere u momentu dok je preletala iznad sela Novoe Polje, u ukrajinskom regionu Zaporožje.
Raketa je toliko nisko letela da su se mogla videti pera na zadnjem delu projektila, kao i cela raketa. Dok je preletala oblast sela, neko je ceo trenutak snimio kamerom, verovatno mobilnog telefona, a mogao se čuti zastrašujući fijuk dok se približavala mestu snimanja.
Verovatno je u pitanju krstareća raketa ruske proizvodnje marke "Kalibar" koja je, opet pretpostavljamo, lansirana sa neke od ruskih raketnih krstarica u Crnom moru. Šta je cilj ove rakete ostaje nepoznato kao i to na koji grad ili vojnu oblast je lansirana.
 

19.00 Zelenski za CNN: Protiv Rusije bi mogli da se borimo deset godina

Ako bude prilike da razgovaramo, onda ćemo razgovarati, ali ne na osnovu ruskog ultimatuma, rekao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u intervjuu za Si-En-En.
„Ne možemo da se odreknemo naše teritorije, ali moramo da pronađemo neku vrstu dijaloga sa Rusijom. Ako su oni sposobni za to, onda smo mi spremni ", odgovorio je na pitanje o izgledima za pregovore sa Rusijom, prenosi TASS .
„Ako bude prilike da razgovaramo, onda ćemo razgovarati, ali ne na osnovu ruskog ultimatuma. Ovo je stvar odnosa prema nama", rekao je Zelenski.
Ukrajinski lider je dodao da „što se pre ovo desi, manje će ljudi poginuti", ali nije isključio drugu opciju. „Možemo da se borimo protiv Ruske Federacije 10 godina", naglasio je on.

Foto: AP/Photo

18.45 Dragi: "Italija je ponovo otvorila svoju ambasadu u Ukrajini"

Italija je ponovo otvorila svoju ambasadu u Ukrajini i od sutra će biti potpuno operativna, izjavio je danas italijanski premijer Mario Dragi.
Dragi je napomenuo da je ponovno otvaranje ambasade u Kijevu dokaz da je Italija ostala bliska ukrajinskom narodu, prenosi AP.

18.20 "NATO je spremao vojsku Ukrajine za napad na Rusiju"

NATO je polako pretvarao Ukrajinu u antirusiju i spremao njenu vojsku za napad na Rusiju, saopštio je iskusni oficir u Kopnenim snagama Rusije Rustem Klupov u intervjuu televiziji "Zvezda".
- Boravak snaga NATO-a na teritoriji Ukrajine je koristan za njih. Sve je išlo ka tome. Rukovodstvo Ukrajine se samim tim ohrabrilo, postalo bezobrazno do granice da je počelo da preti da će napraviti nuklearnu oružje. Drugog izbora, osim da izvedemo preventivni napad, „stavimo ih u ćorsokak", pomerimo tu pretnju dalje, rusko rukovodstvo nije imalo - rekao je Klupov.
On je podsetio da je sve počelo još od 1999. godine: potpisivani su dokumenta sa NATO-om, zaključivana partnerstva Ukrajine sa Alijansom, izvođene su zajedničke vojne vežbe sa ukrajinskom vojskom.

18.00 Kuleba: Marijupolj je možda "crvena linija"

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da u skorije vreme nije bilo nikakve diplomatske komunikacije između Rusije i Ukrajine na nivou šefova diplomatija i da je situacija u Marijupolju, koju je opisao kao strašnu, možda "crvena linija" na putu pregovora.
"Marijupolj je možda crvena linija", rekao je Kuleba za Si-Bi-Es njuz, prenosi Rojters.

Foto: Reuters

17.00 Šmihal: Preostale ukrajinske snage još se bore u Marijupolju

Ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio je da se preostale ukrajinske snage u Marijupolju i dalje bore i nastavljaju da prkose zahtevu Rusije da se predaju.
"Grad još uvek nije pao", rekao je Šmihal za Ej-Bi-Si, dodajući da ukrajinski vojnici i dalje kontrolišu neke delove grada, preneo je Rojters.
Prema njegovim rečima, ruske snage ne kontorlišu Marijupolj u potpunosti.

16:05 U Ukrajini moguće onlajn sklapanje braka tokom ratnog stanja
 
Ministarstvo pravde Ukrajine pojednostavilo je proceduru sklapanja braka tokom ratnog stanja, tako da je sada brak moguće sklopiti i onlajn, saopštila je zamenica ministra pravde Valerija Kolomijec.

15.51 - Zaharova imala predlog za Nemce 

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, predložila je Nemcima da zamisle da je jedna od susednih zemalja „bul-terijer, koga huškaju na Nemce“, slično onome kako je Ukrajina za Rusiju postala neprijateljska država

 

15.17 - Ukrajinske trupe su u 15.11 (14.11 po srednjoevropskom vremenu) granatirale selo Jasinovata u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši tri rakete iz sistema BM-21 „Grad“, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

14.47 - Estonija je, u okviru sankcija EU, od danas zabranila ruskim brodovima ulazak u svoje luke, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i infrastrukture te zemlje.

Brodovi koji plove pod ruskom zastavom, a kojima je potrebna pomoć mogu, u izuzetnim slučajevima, uploviti u estonske luke uz dozvolu uprave policije i granične službe, prenosi RIA Novosti.

Ranije danas ulazak ruskim brodovima u svoje luke zabranila je Bugarska, a juče je to učinila Rumunija.

Novi paket sankcija koji je EU uvela Rusiji zbog njene vojne operacije u Ukrajini uključuje zabranu ulaska u luke EU nakon 16. aprila za brodove registrovane pod ruskom zastavom, izuzimajući poljoprivredne i prehrambene proizvode, humanitarnu pomoć i energente.

 

 

14.30 - Peskov: Rusija moze da izdrzi konfrontaciju sa Zapadom

"Rusija može da izdrži trenutnu konfrontaciju sa Zapadom", ocenio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Možemo“, rekao je Peskov za TV Rusija 1 odgovarajući na pitanje može li Ruska Federacija da "uspe" u konfrontaciji sa zapadnim svetom, za razliku od S S SR-a, prenosi list Izvestija.

Nakon što je Rusija 24. februara počela vojnu intervenciju u Ukrajini, zapadne zemlje u nekoliko navrata su joj pojačavale sankcije.
 

Foto: AP/Tanjug

14.11 - Rusija je zabrinuta zbog umešanosti nearktičkih država NATO u vojnu aktivnost Alijanse na severnim geografskim širinama i primećuje rizike od nenamernih sukoba sa NATO snagama na Arktiku, izjavio je Nikolaj Korčunov, ambasador za posebne naloge ruskog Ministarstva spoljnih poslova i predsednik Komiteta visokih zvaničnika Arktičkog saveta

13.47 - Dragi:Italija je ponovo otvorila svoju ambasadu u Ukrajini

Italija je ponovo otvorila svoju ambasadu u Ukrajini i od sutra će biti potpuno operativna, izjavio je danas italijanski premijer Mario Dragi.

Dragi je napomenuo da je ponovno otvaranje ambasade u Kijevu dokaz da je Italija ostala bliska ukrajinskom narodu, prenosi AP.

U današnjem intervjuu italijanskom dnevniku Korijere dela Sera italijanski premijer je naveo da nas u Ukrajini očekuje „otpor stanovništva Ukrajine i produženo nasilje sa razaranjem koje će se nastaviti“, navodi američka agencija.

 

13.11 - Zvanicnici Marijupolja odbacuju ultimatum RUS o predaji

Ukrajinske snage nastaviće da brane Marijupolj uprkos ultimatumu Rusije, saopštili su danas zvaničnici tog ukrajinskog grada koji je pod blokadom ruskih snaga. Savetnik gradonačelnika Mariupolja Petro Andrjuščenko rekao je, odgovarajući na zahtev ruskog Ministarstva odbrane za predaju, da ukrajinske snage nastavljaju borbu, prenosi CNN.

Šef ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev saopštio je ranije danas da su ruske oružane snage ponudile pripadnicima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima blokiranim u Marijupolju da polože oružje, pa će im životi biti pošteđeni.

Marijupolj je pod blokadom ruskih snaga, a Moskva tvrdi da su u nekadašnjem metalurškom kombinatu "Azovstalj" blokirani pripadnici ukrajinskih nacionalističkih bataljona i strani plaćenici.

13.06 - Istekao rok

Istekao je rok ekstremistima i stranim plaćenicima u čeličani "Azovstalj" u Marijupolju. Ministarstvo odbrane Rusije im je ranije dalo rok da se do 13.00 po moskovskom vremenu predaju.

Međutim, prema nepotvrđenim informacijama, oni to nisu iskoristili. Pretpostavlja se da se tamo još nalazi oko 3.500 vojnika.
 

13.05 - Ruski specijalci oslobodili su taoce koje su držali ukrajinski ekstremisti u turskoj džamiji u Marijupolju, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.


Tom priliko 29 militanata, uključujući strane plaćenike bilo je ubijeno.
General je dodao da su taoci – građani država ZND. Svi su oslobođeni i na bezbednom mestu.

 

13.02 - U Harkovu uklonjena bista maršala Žukova

Bista sovjetskog maršala Georgija Žukova u Harkovu jutros je uklonjena, piše Ukrajinska pravda.

Načelnica Nemišljanskog okruga Tetjana Topčij izjavila je da su stigla dva automobila sa vojnicima, da je bista uklonjena i nekud odvezena.

Gradsko veće Harkova još se nije oglasilo tim povodom, a Ukrajinska pravda navodi da je jedan od komandanata specijalne jedinice Kraken (posebna izviđačko-diverzantska jedinica u kojoj su i predstavnici Nacionalnog korpusa), Konstantin Nemičev, rekao da su upravo oni uklonili bistu Žukova.


Georgij Konstantinovič Žukov bio je jedan od najuspešnijih komandanata u Drugom svetskom ratu.

Bitka za Moskvu, odbrana i probijanje nacisticke blokade Lenjingrada, Staljingradska bitka, zauzimanje Berlina - samo su neke od najvažnijih pobeda sovjetskih vojnika pod komandom maršala Žukova. Četiri puta je proglašavan za Heroja Sovjetskog Saveza, a za doprinos pobedi u Velikom otadžbinskom ratu narod ga je nazvao maršalom Pobede.

Upravo je Žukov kao komandant Prvog beloruskog fronta ušao u Berlin 1945. godine i formalno primio kapitulaciju Nemacke, a vojnici pod njegovom komandom podigli su Zastavu Pobede na Rajhstag. Svet ga je zapamtio na belom konju, kada je 24. juna 1945. godine na Crvenom trgu vršio inspekciju prve Parade pobede posle poraza nacisticke Nemacke.

 

12.24 - Ukrajina od G7 traži 50 milijardi dolara finansijske pomoci

Ukrajina će od zemalja grupe G7 tražiti 50 milijardi dolara finansijske pomoći, a razmatra i izdavanje beskuponskih obveznica, kako bi u narednih šest meseci pokrila budžetski deficit nastao usled rata, saopštio je savetnik za ekonomiju ukrajinskog predsednika, Oleh Ustenko.

Ustenko je u obraćanju na nacionalnoj televiziji kazao da se ove opcije aktivno razmatraju, javio je Rojters.

 

 

11.47 - Bugarske vlasti su u okviru sankcija Evropske unije uvele zabranu ulaska u svoje luke ruskim brodovima, prenela je agencija „Asošijeted Pres“ (AP).

„Svim brodovima pod ruskom zastavom, kao i brodovima, koji su nakon 24. februara zamenili rusku zastavu ili registraciju na bilo koju drugu državu, zabranjen je pristup morskim i rečnim bugarskim lukama“, citirao je AP deo izjave bugarske pomorske administracije.


Kako AP precizira, bugarske vlasti napraviće izuzetak za brodove koji su u nevolji ili im je potrebna humanitarna pomoć, kao i brodove koji prevoze energente, hranu i lekove u Evropsku Uniju.
Juče je objavljeno da su sličnu odluku donele italijanske vlasti. Istovremeno, teretnim brodovima Ruske Federacije, koji se nalaze u Italiji, vlasti su dozvolile izlaz na more, čim završe tekuće operacije.


Evropska unija je, nakon pokretanja specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini, u aprilu uvela peti paket sankcija Rusiji, naloživši, konkretno, zatvaranje luka za ruske brodove. Takođe, predviđeno je izuzeće transporta brojnih vrsta robe, na primer, energenata i poljoprivrednih proizvoda. Predsednik Evropske komisije Ursula Fon der Lajen izjavila je da EU razmatra dalje sankcije protiv Rusije, konkretno mere koje se tiču bankarskog sektora, odnosno „Zberbanke“, kao i restrikcija u oblasti energetike. Ona je takođe istakla da je glavni cilj smanjenje prihoda ruskih vlasti.
 

 

11.25 - Kijev je zabranio da se vode pregovore o predaji u Marijupolju, naredivši ekstremistima "Azova" da pucaju na sve one koji pokušaju da polože oružje, saopštio je ruski general Igor Konašenkov.

11.07 - Ukrajina i Rusija nisu danas uspele da se dogovore o humanitarnim konvojima za evakuaciju civila iz ratom ugroženih područja, saopštila je zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk

10.56 - Visokopreciznim raketama vazdušnog baziranja uništena je fabrika za proizvodnju municije u Kijevskoj oblasti, saopštio je portparol ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov

10.35 - U Marijupolju je u sastavu ukrajinskih snaga okruženo oko 400 stranih plaćenika, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.


"Prema rečima ukrajinskih vojnika koji su se predali, na teritoriji preduzeća "Azovstalj", u sastavu ukrajinskih snaga, sada je okruženo oko 400 stranih plaćenika", rekao je Konašenkov.
Kako je naveo, većina njih su iz evropskih država i Kanade.


"Ranije smo već saopštavali da se razgovori preko radio veze između militanata u Mariupolju vode na šest stranih jezika. U slučaju daljeg otpora, svi će biti uništeni“, rekao je general.

10.10 - Zelenski kupuje vreme

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski svojim izjavama o pregovorima sa Rusijom želi da dobije na vremenu, dok traži pomoć od NATO, izjavio je danas predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin

 

 

10.05 - U Marijupolju je u sastavu ukrajinskih snaga okruženo oko 400 stranih plaćenika, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

 

09.43 - Više od 845.000 izbeglica stiglo je iz Ukrajine i Donbasa u Rusiju, javljaju ruski mediji.

 

09.35 - Supruga ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka pritvorenog u Ukrajini Oksana Marčenko zamolila je u video poruci ruskog predsednika Vladimira Putina da pomogne u razmeni njenog muža

 

09.32 - Raketni napad u ranim jutarnjim satima oštetio je infrastrukturu u gradu Brovari u blizini ukrajinske prestonice Kijeva, saopštio je gradonačelnik Igor Sapožko u onlajn objavi.

On nije izneo detalje o obimu razaranja i potencijalnim žrtvama, prenosi Rojters.

Više eksplozija ođeknulo je jutros u ukrajinskoj prestonici Kijevu, javili su lokalni mediji, a tokom protekle noći sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u gotovo svim delovima Ukrajine, navodi britanska agencija.

 

 

08.57 - Ukrajinska vojska je 42 puta u poslednja 24 časa otvorila vatru na DNR. Tom prilikom ranjen je 121 civil.

08.55 - U Nikolajevu je katastrofalna situacija sa vodom

Centralno vodosnabdevanje ne radi već četvrti dan. Vodovod Dnjepar-Nikolajev je oštećen. Ljudi moraju da idu na reku i na izvore. Gradonačelnik Nikolajeva Aleksandar Senkevič kaže da ovo pitanje ne može biti brzo rešeno.

08.53 - Novi paket sankcija Rusiji

Predsednik Evropske komisije Ursula Fon der Lajen izjavila je da prilikom razmatranja daljih sankcija protiv Rusije usled dešavanja u Ukrajini, Evropska unija razmatra mere koje se tiču bankarskog sektora, konkretno, „Zberbanke“, kao i restrikcija u oblasti energetike. Ona je takođe istakla da je glavni cilj smanjenje prihoda ruskih vlasti

 

08.35 - Predgrađe Kijeva, Brovari, jutros je bilo meta raketnog napada, saopštio je prvi čovek ove prigradske opštine Igor Sapožko. Po njegovim rečima, meta napada su bili infrastrukturni objekti. Po njegovim rečima, moguće su prekidi u snabdevanju struje i vode.

08.27 - Rusi dali rok militantima

Ruske oružane snage ponudile su pripadnicima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima blokiranim u Marijupolju, da polože oružje od danas u šest sati ujutru po lokalnom vremenu, pa će im životi biti pošteđeni, saopštio je šef ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev

07.47 - Obraćanje Zelenskog

„Ili će partneri dati Ukrajini sve potrebno teško naoružanje i avione, i to odmah, kako bismo mogli da smanjimo pritisak okupatora na Marijupolj i deblokiramo ga. Ili pregovarački put - na kojem uloga partnera takođe treba da bude određena“.

Foto: AP/Tanjug

07.26 - Ekstremisti "Azova", protiv kojih je u Rusiji pokrenut krivični postupak, koristili su sanatorijum "Jalta" u Marijupolju za skladištenje municije, javlja dopisnik Sputnjika.

 

 

07.23 - Služba bezbednosti Ukrajine uoči bekstva iz Hersona vrbovala je članove lokalne teritorijalne odbrane za diverzije na oslobođenim teritorijama, u pozadini ruske vojske, pokazuju dokumenta iz arhiva Saveta bezbednosti Ukrajine u koje je Rija novosti imala uvid.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr

pre 2 godine

Ovaj Zeleni kao malo dete, otvori kutijicu i izrazi želju. I GDE on vidi te PARTNERE?? Na kraju će nato Ukraince proglasiti za "kolateralnu štetu" samo oni TO SADA još ne znaju! Lako je ratovati kada drugi ginu za tebe! Njih bole ovi u Azovstalu, a za Ukraince ih baš briga.

Nebojša Berak

pre 2 godine

Rusija treba da uvede hitno kontra sankcije od 01.05.2022 i da im neda ni kap nafte ni m3 gasa. Pa kome pre dosadi.

pera rogonja

pre 2 godine

Kakva budala je ovaj konj zelenko.Dajem mu najvise godinu dana zivota a ubice ga onaj za koga se bude najmanje nadao.E moj zelenko scenario ti je veoma blizu da putujes u jednom pravcu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija