• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

26.04.2022

22:39

PANIKA U ODESI, PAO HERSON, UKRAJINCI UDARILI NA DNR! Otkriveno gde su civili u Azovstalju! Putin: ISIS ili Azov, isto rade kriju se iza civila (FOTO/VIDEO)

AP/Tanjug

Vesti

PANIKA U ODESI, PAO HERSON, UKRAJINCI UDARILI NA DNR! Otkriveno gde su civili u Azovstalju! Putin: ISIS ili Azov, isto rade kriju se iza civila (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini traje 62 dana i nema naznaka da će uskoro biti završena. Američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar odbrane SAD Lojd Ostin obežali su predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom novih 300 miliona dolara vojne pomoći. Ruske snage u međuvremenu uništavaju železnička čvorišta u centralnoj i zapadnoj Ukrajini kako bi sprečili dotur oružja Kijevu

22.45 Otkriveno gde su civili u Azovstalju

Civili na Azovstalju drže se u skloništu 18207: utvrdili smo tačne koordinate. Nedavno se pojavilo nekoliko video snimaka sa teritorije fabrike Azovstalj.

22.30 Nacisti spremaju provokacije u Nikolajevu

Ukrajinski ekstremisti su pripremili provokaciju sa velikim brojem žrtava u gradu Nikolajev u Ukrajini, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.

Foto: Reuters

22.15 Ruski tenkovi na frontu

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je kadrove akcija posada tenkova i vozila pešadije uz podršku motorizovanih pešadijskih jedinica u okviru specijalne vojne operacije za oslobađanje republika Donbasa.

21.45 Ukrajinci granatirarali naselja u DNR

Ukrajinske trupe granatirale su Široku Balku i Horlivku u Donjeckoj Narodnoj Republici tri puta za 2,5 sata, uključujući i minama od 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (ZCCC).
-Mine su ispaljene od strane oružanih formacija Ukrajine u pravcu: 16.03 (poklapa se sa moskovskim vremenom) - naselje Novgorodskoje - naselje Široka Balka: 3 mine kalibra 82 mm, korišćeni su i teški mitraljezi; 18.05 - naselje Majorsk - naselje Gorlovka (selo Šahtjor 6/7): korišćeno je streljačko oružje; 18.37 - naselje Majorsk - naselje Gorlovka (selo Šahtjor 6/7): Ispaljeno je 6 mina kalibra 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo na Telegram kanalu.
 
21.30 Herson oslobođen

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je <https://www.novosti.rs/planeta/svet/1110922/rat-ukrajini-rat-rusiji-2022-ukrajina-rat> danas da su ruske oružane snage oslobodile celu oblast Herson na jugu Ukrajine.

21.15 Panika u Odesi

Komanda grupacije heterogenih snaga i dalje ne ostavlja nadu za „odbijanje amfibijske pomorske operacije Oružanih snaga RF" na obali Crnog mora i preduzima sve nove mere zaštite.
Komodor Doskato, komandant Mornaričkih snaga Ukrajine u Odesi, izvestio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine o prebacivanju prenosivih protivvazdušnih raketnih sistema na preživele brodove i čamce. Sada se na svakoj borbenoj jedinici nalazi ili Igla MANPADS ili Stinger.
Štaviše, naredio je da sve posade budu u stalnoj pripravnosti od 30 minuta u slučaju napada.
 
21.00 Veliki gubici ukrajinske tehnike

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 141 avion, 110 helikoptera, 589 bespilotnih letelica, 272 protivvazdušna raketna sistema, 2.588 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 292 višecevna bacača raketa, 1.124 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 2.403 jedinice specijalnih vojnih vozila.

20.45 Putin: Do sada se predalo 1.300 vojnika

Foto: Ap/Fotoilustracija

Skoro 1.300 ukrajinskih vojnika se predalo u Mariupolju, ranjenima je pružena medicinska pomoć, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa generalnim sekretarom UN Antonijom Gutjerešom u Moskvi.

20.30 Borelj: EU mora naći način da uredi odnose sa Rusijom

EU će morati da pronađe način da u budućnosti reorganizuje odnose sa Rusijom uključujući postizanje sporazuma o bezbednosnim garancijama koji će omogućiti miran suživot, objavio je danas na svom blogu najviši diplomata EU Žozep Borelj.

20.00 Putin: ISIS ili Azov, isto rade kriju se iza civila

Rusija čuje od ukrajinskih vlasti da u Azovstalu ima civila, ali onda ukrajinska vojska mora da ih oslobodi, inače se ponašaju kao teroristi, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa generalnim sekretarom UN.
-Da, zaista, od ukrajinskih vlasti čujemo da tamo ima civila. Ali onda su vojnici ukrajinske vojske obavezni da ih oslobode. Ili se onda ponašaju kao teroristi u mnogim zemljama sveta, kao ISIS u Siriji, krijući se iza civilnog stanovništva. Najjednostavnije je osloboditi te ljude. Šta je lakše, rekao je on.

19.30 Ostin: Opasni razgovori o nuklearnom ratu

Šef pentagona Lojd Ostin smatra opasnim razgovore o mogućem nuklearnom ratu.
-Više puta smo govorili da je takva retorika veoma opasna i kontraproduktivna. Niko ne želi da se desi nuklearni rat, rekao je Ostin na konferenciji za štampu u Nemačkoj.
Uništena ukrajinska tehnika kod Slavjanska
Na ruskim društvenim mrežama pojavili su se snimci posledica dejstavaruske armije. Rezultat uništenja oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji DNR, na Slavjanskom pravcu.
 
19.15 Ne mogu da proizvedu dovoljno "stingera"

Američki prizvođač vojne opreme "Rajteon" saopštava da ne može brzo da proizvede nove rakete Stinger za Ukrajinu.
Pentagon nije kupio Stinger oko 18 godina, a neke od komponenti više nisu komercijalno dostupne, tako da kompanija mora da redizajnira neke od elektronike i to će joj oduzeti „malo vremena", objašnjavaju u toj kompaniji.

Foto: Printskrin

19.00 Ruski tenkovi na delu

Na ruskim društvenim mrežama pojavili su se snimci dejstva tenkova i BPV.
Tenkovi i borbena vozila pešadije ruske vojske obezbeđuju stalane vatrene udare po neprijatelju. To dovodi do uništenja i suzbijanja njegovih vatrenih tačaka i ljudstva.

18.45 Blinken: SAD i Ukrajina saglasne o vojnim potrebama Kijeva

Sjedinjene Američke Države i Ukrajina su u velikoj meri saglasne u tome šta je potrebno Ukrajini da nastavi borbu protiv ruske invazije i šta Vašington može da joj pruži, potvrdio je danas americki državni sekretar Entoni Blinken.
Rojters prenosi da je Blinken upoznao Senatski odbor za spoljne poslove da je tokom svog nedavnog putovanja u Ukrajinu sa predsednikom Volodimirom Zelenskim razgovarao o tome koje su potrebe Ukrajine.
 
18.30 Raketirana Makejevka

Ukrajinske trupe ponovo su otvorile vatru na naselje Makejevka u DNR raketama iz MLRS-a Grad, saopštilo je republičko predstavništvo u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (JCCC).
Kako navodi odeljenje ukrajinske trupe su ispalile 10 raketa iz BM-21 „Grad" u Kirovskom okrugu Makejevke.
Takođe put između Makejevke i Jasinovate bio je pod vatrom ukrajinskih trupa, prema preliminarnim podacima ima žrtava, saopštio je štab teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike.
 
18.15 Granatiran Donjeck

Ukrajinske trupe ponovo su granatirale Petrovski okrug Donjecka, ispalivši šest granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (ZCCC).
-Zabeležena je vatra oružanih formacija Ukrajine u pravcu: 15.55 (poklapa se sa moskovskim vremenom) - naselje Krasnogorovka - grad Donjeck (Petrovski okrug): ispaljeno je 6 granata kalibra 122 mm, rekao je predstavnik. saopštila je kancelarija na Telegram kanalu.
 
18.00 Mine u kućama

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine, bežeći iz naselja na pravcu Guljajpolje, ostavili su minirane zamke.

17.45 Finski najamnici u Harkovu

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija grupe finskih najamnika u Harkovu. Oni su došli da ratuju protiv Rusa.

17.30 Gubici Ukrajine u aprilu: Zelenski - 3.000, analitičari 33.000 vojnika

Prema rečima Zelenskog, gubici Oružanih snaga Ukrajine tokom NMD-a Ruske Federacije iznose 2.500-3.000 ljudi. Međutim, prema procenama analitičara, samo od 12. aprila Ukrajina je izgubila oko 33.000 ljudi. Ovo NE uzima u obzir ranjenike i zarobljenike. Vredi napomenuti da se više od hiljadu ukrajinskih marinaca predalo upravo u blizini Mariupolja. Takođe, gubici u ukrajinskim TRO-ovima se aktivno prikrivaju (posebno zbog njihovih pljačkaških napada). Naravno, strani plaćenici se ne računaju.

Foto: Reuters

17.15 Britanija: Ukrajina ima legitimno pravo da napadne rusku teritoriju

Ukrajina ima zakonsko pravo da napada vojne mete u Rusiji kako bi poremetila logistiku ruskih Oružanih snaga, izjavio je zamenik britanskog ministra odbrane DŽejms Hipi.
 
17.00 Uništen strateški most za Ukrajinu

Železnički most koji spaja Ukrajinu (Odeska oblast) i Moldaviju bio je meta napada ruskih raketa „kalibar". U pitanju je strateški važan most za Ukrajinu, kojim će isporuke goriva i oružja biti otežane.
 
16.45 "Kalibr" pogodio skladište municije

Na društvenim mrežama je objavljen snimak na kom se vidi kako raketa "Kalibr" pogađa skladište municije ukrajinske vojske.
S obzirom da nije bilo sekundarnih eksplozija pretpostavlja se da je skladište bilo prazno.

16.30 Militanti iz Azovstalja traže evakuaciju u Tursku

Militanti blokirani u Azovstalju traže da budu pušteni sa oružjem u Tursku, rekao je Denis Pušilin, šef Donjecke Narodne Republike, u emisiji Solovjov uživo.
Ministar odbrane Sergej Šojgu je prošlog četvrtka izvestio Vladimira Putina o oslobađanju Mariupolja i blokiranju preostalih militanata na Azovstalju. On je procenio da bi završni juriš mogao da potraje do četiri dana. Zauzvrat, predsednik je naredio da se ofanziva otkaže kako bi se spasili životi vojnika i oficira, ali je naložio da se blokira preduzeće kako „muva ne leti".

Foto: Ap/Fotoilustracija

16.15 Ruska vojska uništila je dva ukrajinska PVO sistema S-300

Raketne trupe i artiljerija Oružanih snaga Rusije uništile su tokom dana dva ukrajinska protivvazdušna raketna sistema S-300, izjavio je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
- U oblasti naselja Barvenkovo uništena su dva ukrajinska protivvazdušna raketna sistema S-300 , taktički raketni bacač Točka-U i stanica za elektronsko ratovanje - naveo je on.

15.25 - Prozivodnja struje u Ukrajini opala 40 posto od pocetka rata

Potražnja i proizvodnja električne energije u Ukrajini pali su za oko 40 odsto od početka napada Rusije na tu zemlju, a najviše je pogođena proizvodnja nuklearne energije, prema današnjim podacima Međunarodne energetske agencije (IEA).

Prema IEA, koja svakodnevno objavljuje podatke o električnoj energiji dobijene od ukrajinske nacionalne energetske kompanije Energo i Evropske mreže operatera za prenos električne energije (Entso), potražnja za strujom u Ukrajini iznosila je dan pre početka rata, 23. februara, oko 18,5 gigavata (GW) , dok je 24. aprila iznosila 9,75 GW, što je pad od 47,5 posto, prenosi agencija Anadolija.

Foto: Pixabay

Proizvodnja električne energije u toj zemlji, koja je pre rata bila na nivou od 18 GW, takođe je pala za 40 procenata na nivo od 10 GW.

Što se tiče proizvodnje električne energije iz različitih izvora, najviše je pogođena nuklearna energija, koja je prepolovljena od početka sukoba, ali je znatno opala i proizvodnja struje iz uglja - za oko 40 odsto.

Prema fondaciji Belona, nezavisnoj neprofitnoj organizaciji sa sedištem u Oslu, Ukrajina ima 15 nuklearnih reaktora, koji u ukupnoj proizvodnji struje u zemlji učestvuju sa oko jednom polovinom. Međutim, sedam reaktora je isključena sa mreže otkako je počeo rat, dodaje turska agencija.
 

 

15.11 - Generalni sekretar Antonio Gutereš doputovao je u posetu Moskvu gde trenutno razgovora sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.


On je na početku sastanka sa ruskim ministrom rekao da je neophodno stvoriti uslove za dijalog u Ukrajini i prekid vatre.

 

 


„U Ukrajini imamo komplikovanu situaciju, imamo različite interpretacije onoga što se tamo dešava. Ali to nije ograničenje kada je reč o mogućnostima za ozbiljan dijalog“, rekao je Gutereš.
On je dodao da su UN zainteresovane za stvaranje uslova za efikasan dijalog o Ukrajini, što skoriji prekid vatre i stvaranje uslova za regulisanje pitanja mirnim putem.



Lavrov je sa svoje strane rekao da je situacija u Ukrajini katalizator brojnih problema koji su se gomilali u evroatlantskoj oblasti. „Mi smo operativno odgovorili na vašu inicijativu za novi sastanak u Moskvi o čitavom nizu važnih pitanja, uključujući, naravno i situaciju u Ukrajini koja je katalizator mnogih problema koji su se poslednjih decenija nagomilali u evroatlantskoj sferi“, rekao je on.

 


Generalni sekretar svetske organizacije uputio je nedavno pisma sa molbom za odvojene sastanke sa predsednicima Rusije i Ukrajine. On će pored Moskve posetiti i Kijev.
Pred Uskrs Gutereš je pozvao obe strane na primirje.
 

 

14.53 - Podružnica nemačke energetske kompanije E.ON u Sloveniji saopštila je da će tokom narednih meseci postepeno prestati da isporučuje električnu energiju i prirodni gas slovenačkim kupcima

13.23 - Rusija je proglasila troje diplomata Ambasade Švedske u Moskvi za persone non grata, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da Moskva proteruje švedske diplomate kao odgovor na to što je Stokholm proterao troje pripadnika ruskog diplomatskog osoblja, prenosi Rojters.

Kako se dodaje, švedska ambasadorka Malena Mard obaveštena je da je Rusija donela odluku da proglasi troje diplomata nepoželjnim osobama, dodaje TAS S.

 

12.09 - Putin i Erdogan razgovarali

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarali su danas telefonom

 

10.58 - U Pridnjestrovlju odjeknule dve eksplozije, onemogućeno emitovanje ruskog radija 

„Rano jutros, 26. aprila, u naselju Majak odjeknule su dve eksplozije: prva u 06.40 sati, druga u 07.05 sati po lokalnom vremenu “, saopšteno je iz MUP-a Pridnjestrovlja na Telegram kanalu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ovom prilikom niko od zaposlenih u pridnjestrovskom radio-televizijskom centru (PRTC) i meštana nije povređen. Prema informacijama ministarstva, na mesto događaja upućeni su policija i hitne službe. Policija je ogradila teritoriju radio-televizijskog centra „Majak“, dok su stručnjaci Ministarstva odbrane započeli pretraživanje svih objekata PRTC.

 

 


PRTC je jedan od 14 radio-predajnih centara na prostoru bivše SSSR. Signal iz ovog centra može da se emituje u Sjedinjenim Američkim Državama, na Bliskom istoku i Latinskoj Americi. Izgrađen je krajem 1960-ih godina.

 

 

10.10 - Ruske snage uništile su visokopreciznom krstarećom raketom vojni objekat u Ukrajini. Pogodak je snimljen dronom

 

09.55 - Supermarketi ograničavaju količinu kupovine ulja

U Velikoj Britaniji supermarketi počeli su da ograničavaju kupovinu ulja nakon što su zalihe pogođene ratom u Ukrajini.

 

09.52 - Privedeni zaposleni OEBS-a predavalli su stranim obaveštajnim službama podatke o snagama i položajima u Donbasu, izjavio je lider DNR Denis Pušilin. Kako je naveo, privedeni su ljudi koji nemaju diplomatski imunitet. Prema podacima koje imamo, oni su stranim obaveštajnim službama „predavali podatke o našim položajima i brojnosti“, rekao je Pušilin za program „Solovjov uživo“.


LNR i DNR su ranije saopštile da je nekoliko posmatrača Specijalne posmatračke misije OEBS-a privedeno na teritoriji republika. Pri tome je Ministarstvo državne bezbednosti LNR navelo da su otkrivena dokumenata koja potvrđuju činjenice saradnje predstavnika Specijalne posmatračke misije OEBS-a i Ministarstva odbrane Ukrajine. Takođe, prvi zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski izjavio je ranije da posmatračka misija OEBS-a špijunira u interesu Kijeva.

 

09.28 - Zelenski planirao ubistva ruskih novinara

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin saopštio je da Ukrajina treba da bude označena kao teroristička država zbog planova za "ubijanje ruskih novinara", a da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zbog toga "treba da snosi odgovornost"

 

08.54 - Za 69 dana eskalacije u Donjeckoj Narodnoj Republici poginulo je 83 civila, više od 360 je ranjeno, od kojih 30 dece, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.


U granatiranjima su oštećene 2.682 kuće, skoro 600 objekata civilne infrastrukture, uključujući 36 medicinskih i 88 obrazovnih ustanova, 153 objekta socijalnog osiguranja, 25 objekata kritične infrastrukture, 295 objekata za snabdevanje strujom, vodom i gasom.

08.21 - Postoji realna opasnost od početka trećeg svetskog rata, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavro

07.43 - Ukrajinske trupe četiri puta su tokom proteklog dana granatirale Lugansku Narodnu Republiku, uključujući upotrebom teške artiljerije i minobacača, jedna osoba je poginula, tri su ranjene, a deset kuća je oštećeno, saopštilo je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.


U granatiranju Kalinova poginula je žena 1985. godište, tri civila su ranjena, uništeno je ili oštećeno devet stambenih zgrada i jedna kuća u Donjeckom.

 

07.40 - Ukrajinske snage pokušavaju da izvrše kontranapad na selo Novotoškovsko, koje su preuzele snage LNR, ali Narodna milicija odbija njihove napade, saopštio je komandant brigade milicije sa pozivnim znakom „Džafar“. On je dodao da se pripadnici snaga LNR spremaju da nastave ofanzivu.


Prema njegovim rečima, jedinice Narodne milicije aktivno koriste kvadrokoptere da vide kretanje neprijatelja. „Izviđanje, navođenje vatre, praćenje neprijatelja – krug upotrebe helikoptera je prilično širok“, rekao je Džafar, napominjući da je upotreba koptera „promenila tok bitke“.
 

 

07.36 - Ambasade Luganske i Donjecke Narodne Republike u Moskvi biće otvorene u bliskoj budućnosti, izjavio je diplomatski izvor za Sputnjik.


„Potrudićemo se da u to bude urađeno u najkraćem roku, što pre to bolje. Bavimo se konkretnim poslom“, rekao je sagovornik agencije. On je rekao da pretpostavlja da bi ambasade LNR i DNR u Moskvi mogle da budu otvorene za „mesec-dva“.


Rusija je 22. februara uspostavila diplomatske odnose sa Luganskom i Donjeckom Narodnom Republikom nakon priznavanja njihove nezavisnosti.

 

 

07.31 - Ukrajinske snage granatirale selo u Belgorodskoj oblasti


Selo Golovčino u Belgorodskoj oblasti Rusije granatirale su ukrajinske snage, četiri kuće su oštećene, a među civilima nije bilo žrtava, saopštio je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov. U ponedeljak uveče Gladkov je saopštio da je granatirano selo Žuravljovka. Prema njegovim rečima, ranjeni su civili – muškarac je ranjen u ruku, a žena – u vrat. Oštećeni su i stambeni objekti.


U selu je proglašena vanredna situacija, ljudi su evakuisani. Žuravljovka se nalazi na manje od dva kilometra od ukrajinske granice.

 

 

07.27 - Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da nudi nagradu od milion dolara za informacije o lokaciji „bataljona šeika Mansura i Dudajeva“.


„Daću milion dolara (postoji mecena koji je spreman da donira) onome ko kaže gde se nalazi ovaj takozvani bataljon šeika Mansura i Dudajeva... Ne smemo da ih ispustimo, moramo ih uništiti. Ili oni moraju da kleknu i zamole za oproštaj od svog naroda, od svih muslimana, ili ih skratiti za glavu“, objavio je Kadirov na svom Telegramu.


Kadirov je ranije obećao da će se „pozabaviti“ ljudima koji su pobegli iz Čečenije koji, nazivajući sebe „bataljon šeika Mansura i Dudajeva“ obećavaju da će pomoći Ukrajini u svetlu specijalne vojne operacije Rusije.

 

07.20 - Ukrajinske trupe granatirale su Gorlovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 15 granata kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 1 godinu

Rusija ima legitimno pravo da napadne teritoriju degenerika sa br. ostrva.Predsednik degenerika Džo Jorkšir obilazi svoje kako plačenike tako i regularnu vojsku,špijune, elitne jedinice,instruktori..... u Ukrajini. Degenerici svakodnevno prizivaju ruskog oca svih bombi, Treba im ispuniti želju.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija