• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji webtribune

04.05.2022

20:46

EVROPA NA KOLENIMA, HTELA JE DA KAZNI RUSIJU, PA DOBILA PO GLAVI! Na jesen slede još veći problemi, ovo je saopštio ruski ekonomista Mihail Hazin...

Pixabay

Vesti

EVROPA NA KOLENIMA, HTELA JE DA KAZNI RUSIJU, PA DOBILA PO GLAVI! Na jesen slede još veći problemi, ovo je saopštio ruski ekonomista Mihail Hazin...

Podeli vest

U pokušaju da „kazni” Rusku Federaciju zbog njene odluke da sprovede specijalnu operaciju denacifikacije Ukrajine, Evropa se suočila sa opasnim posledicama takvih mera. Ovo je saopštio poznati ruski ekonomista Mihail Hazin, nakon analize situacije na međunarodnoj sceni

Hazin je detaljno govorio o tome sa čime se Brisel suočio pokušavajući da izvrši pritisak na Rusiju, a govorio je i o razmerama ekonomske katastrofe u EU. Mihail Hazin je skrenuo pažnju na činjenicu da privrede zemalja Evropske unije doživljavaju ozbiljne poteškoće u kontekstu situacije na međunarodnoj sceni.

Kurs evropske valute prema američkom dolaru dostigao je donji prag, a investitori odbijaju da ulože svoju ušteđevinu u finansijske projekte u Briselu. Prema mišljenju ekonomiste, Evropa se, pokušavajući da izvrši ekonomski pritisak na Rusiju, suočila sa opasnom industrijskom inflacijom koja je već dostigla 30%.

Evropska unija doživljava oštar ekonomski pad jer Brisel ne preduzima nikakve mere da stabilizuje trenutnu situaciju.

„Sudeći po makroekonomskim podacima, u Evropskoj uniji je ekonomska katastrofa. Industrijska inflacija je već oko 30%, a u nekim zemljama i više. Generalno, sve počinje da se ruši. Dolazi do potpunog opadanja. Razmere ovog pada danas su već oko 10% BDP-a godišnje“, objasnio je Hazin.

Ekspert je skrenuo pažnju i na činjenicu da razmere ekonomske katastrofe u Evropskoj uniji zavise od blagostanja i finansijskog učinka svih zemalja.

Međutim, ozbiljni problemi se primećuju čak i u Nemačkoj i Francuskoj. To ukazuje da je malo verovatno da će Brisel popraviti situaciju u bliskoj budućnosti.

„Podaci iz poslednjih nekoliko nedelja pokazuju da su stvari veoma loše i u Nemačkoj. Iz tog razloga, mislim da će EU do jeseni imati veoma ozbiljne političke probleme“, zaključio je Hazin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ma naravno

pre 1 godinu

... da je tako, druže ruski analitičaru. Svi su na kolenima, na korak od propasti, ruši im se sve jer, eto, vi umete, a oni ne umeju da vode svoje države. Vi ste dobri i pošteni, ma ne biste nikad samo na svoj interes gledali - vi se, pobogu borite za svetsku pravdu. Da vam samo vidimo ledja u Srbiji, zajedno sa onima koji za vaš interes dave Srbiju već godinama.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija