• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

06.05.2022

15:31

VAŠINGTON NIJE U STANJU DA ODVRATI KINU I RUSIJU! UZBUNA IZ SAD - Moskva će izvršiti nuklearni napad, Peking počinje naoružavanje, a Zapad kasni u razvoju...

Vesti

VAŠINGTON NIJE U STANJU DA ODVRATI KINU I RUSIJU! UZBUNA IZ SAD - Moskva će izvršiti nuklearni napad, Peking počinje naoružavanje, a Zapad kasni u razvoju...

Podeli vest

Šef američkih nuklearnih snaga uzburkao je duhove ocenivši da Vašington nije u stanju da odvrati napade neprijatelja u jeku pretnji iz Rusije i širenja strateškog naoružanja Pekinga

"Trenutno se suočavamo sa dinamikom odvraćanja od krize koju smo videli samo nekoliko puta u istoriji naše nacije“, rekao je šef američke strateške komande (STRATCOM) admiral Čarls Ričard na saslušanju u Senatu.

"Naša nacija i naši saveznici više od 30 godina nisu bili suočeni sa krizom poput ruske invazije Ukrajine“, rekao je Ričard.

"Predsednik Vladimir Putin je istovremeno izvršio invaziju na suverenu naciju koristeći tanko prikrivene nuklearne pretnje da odvrati intervenciju SAD i NATO-a".

U međuvremenu, kineski lideri "pomno prate rat u Ukrajini i verovatno će iskoristiti nuklearnu prinudu u svoju korist u budućnosti“, rekao je admiral.

"Njihova namera je da steknu vojnu sposobnost za ponovno ujedinjenje Tajvana do 2027, ako ne i ranije", dodao je on a prenosi Raša tudej.

Ričard je više puta upozoravao na kinesko nuklearno nagomilavanje i pozivao administraciju američkog predsednika Džoa Bajdena da preispita finansiranje razvoja predložene krstareće rakete niskog prinosa, sposobne za nuklearni napad, koja bi mogla da se lansira iz podmornica. On je ponovio taj zahtev u sredu, rekavši da ukrajinska kriza doprinosi hitnosti jačanja nuklearnog odvraćanja.

On je rekao da su nuklearne snage "temelj“ kapaciteta SAD da odvrate napade i dodao da bi kašnjnja u razvoju naoružanja imala "operativne posledice".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa Berak

pre 1 godinu

Kina ce ujediniti Tajvan sa maticom NAJKASNIJE do 2025 i to sam napisao pre 5 godina.I u to mogu da se kladim i glavom.

alex roth

pre 1 godinu

zalosno je biti u mogucnosti saznavanja i vizuelnog sudelovanja desavanja u sadasnjem napuj danom ratu kroz godinama okruzivanja ruske imperije durch zapadno u savez sakupljenih kato ickih drzava,vidjeno vec od postanka vatikanskog inkviziciskog sistema pa do sadasnjih dana u pokusajima pokorenja ruske imperije,i najzad i pravoslavne hriscane inkvizicirane u katolicki antihriscanski mrak.do sada smo imali tri invazorna udara na rusiju: I u kraj 15 veka sa savezom poljske i svedske,II napoleonov savezni pokusaj,dolazak do spaljene moskve,i bedni kraj, i III po kusaj hitlerove fasisticke zlocinacke koalicije takodje otimanje ruske imperije.sadsnji IV udar rusku imperiju,nedaj boze,se nalazi u uzurbanoj propremi.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17