• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji webtribune

14.05.2022

16:43

UZ "M777", AMERIČKI DALEKOMETNI RAKETNI PROJEKTILI "M549A1" STIGLI UKRAJINI! Ovo u velikoj meri proširuje udarne sposobnosti ukrajinske vojske... (Video)

printscreen

Vesti

UZ "M777", AMERIČKI DALEKOMETNI RAKETNI PROJEKTILI "M549A1" STIGLI UKRAJINI! Ovo u velikoj meri proširuje udarne sposobnosti ukrajinske vojske... (Video)

Podeli vest

Uz haubice M777, u Ukrajinu su stigle i dalekometne granate M549A1. SAD su Ukrajini dostavile nekoliko desetina hiljada aktivnih projektila velikog dometa M549A1 dometa do 30 kilometara

Ovo u velikoj meri proširuje udarne sposobnosti ukrajinske vojske, povećavajući površinu koja je obuhvaćena uništavanjem ciljeva za skoro 17 kvadratnih kilometara, u poređenju sa upotrebom standardne municije.

Prvobitno se pretpostavljalo da će standardna municija sposobna da pogodi domete do 24,7 kilometara biti poslata u Ukrajinu, međutim, kasnije su na jednoj od fotografija viđene aktivne rakete M549A1 sa dometom leta do 30 kilometara, a izvor je rekao da je, uporedo sa hiljadama dalekometnih granata, takođe stiglo u Ukrajinu sa konvencionalnom municijom.

Prema zvaničnim podacima, Sjedinjene Države su Ukrajini isporučile ukupno 90 lakih vučenih haubica kalibra 155 mm. Ovo, s obzirom na relativno visoku mobilnost, može predstavljati ozbiljnu pretnju regionima koji su već uzeti pod kontrolu ruske vojske, kao i snage Luganske i Donjecke Narodne Republike.

Eksperti smatraju da je za otkrivanje i eliminisanje naoružanja dostavljenog Ukrajini potrebno samo neko kraće vreme, međutim, ukrajinski izvori navode da se oružje koje je stiglo već aktivno koristi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vt

pre 1 godinu

SAD aktivno učestvuje u rasparčavanju Ukrajine i Rusije i otimanju prirodnih resursa.

Dimitrije

pre 1 godinu

Gde nadjoste ovo da prepišete. Pa ovo je glupost koju može da proturi samo neko ko nikad vojsku, čan ni na filmu, nije video. Ukrajinska vojska je i do sada posedovala oruđa dometa do 30 km i to je nešto što se danas smatra standardom u artiljeriji. Možda postoje dalokometne granate a ne aktivne rakete M549A1. Termin aktivna raketa je toliko glup da kod svakog ko malo zna šta je vojska izaziva salvu smeha. A vučene haubice su obična stvar pa onaj ko je sve ovo napisao bi trebao da se vrati prvo u školu a onda na mali kurs u vojsku. Ponovo savet: srozavate svoj nivo sve niže, nađite nekog penzionisanog artiljerca nek vam rediguje članke da ne pišete gluposti

milankukic

pre 1 godinu

kad svet bude shvatio da su Amerika i Nato kolevke teroriyma i yla na svetu i sam svet ce biti lep ya yivot a ne da samo misle da prave probleme po svetu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija