• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

24.05.2022

13:25

Ukrajina pravi nuklearno oružje?! Stižu i vozila za isporuku

Vesti

Ukrajina pravi nuklearno oružje?! Stižu i vozila za isporuku

Podeli vest

Postoji realna pretnja da će Ukrajina napraviti nuklearno oružje i vozila za njihovu isporuku, rekao je ministrar odbrane Rusije Sergej Šojgu

On je takođe rekao da je Zapad ignorisao predloge Rusije o "neširenju NATO-a" i da je bezbednosna situacija u istočnoj Evropi značajno loša. Šojgu je dodao da Rusija "usporava tempo" specijalne operacije u Ukrajini zbog evakuacije stanovništva.

- Da bi civili napustili okružena naselja, najavljuju se povremeni režimi zatišja i stvaraju se humanitarni koridori. Naravno, to usporava tempo ofanzive, ali to se radi namerno kako bi se izbegle žrtve - rekao je on.

On je naglasio da oružane snage Rusije, za razliku od Ukrajine ne napadaju civilnu infrastrukturu gde mogu da se nalaze civili.

Ruski ministar odbrane je rekao i da Zapad ne samo što negira neonacizam u Ukrajini, već i sa velikim počastima ugošćavaju predstavnike nacističkih jedinica koje su umešane u krvave zločine.

Foto: AP/Photo

Šojgu je dodao da će Rusija "nastaviti specijalnu operaciju u Ukrajini, uprkos pritisku i podrške Zapada Kijevu".

- Uprkos velikoj pomoći Zapada kijevskom režimu i pritisku koji trpimo zbog sankcija, nastavićemo specijalnu vojnu operaciju dok svi ciljevi ne budu ispunjeni - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Zapad hitno organizuje snabdevanje smrtonosnog oružja, strahujući od poraza ukrajinskih trupa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cicka

pre 2 godine

Tacno sam znala da nesto rade cim odugovlace ovaj sukob i to na stetu svog sopstvenog naroda i svojih okupiranih boraca koji nisu bas zeleli da se bore a one naciste ne racunam zato sam i rekla da prilkom pregovora Rusi ne staju , ali atomskim bombama ne verujem da se iko nadao u tome se ogleda i dalje njihovo ludilo u odnosu na Ruse , zato ta drzava ili da potpise potpunu neutralnost i bez bilo kakvog oruzja ili da ne postoji vise ovakva .

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija