• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.06.2022

11:24

ŠOLC ŠALJE "IRISE" UKRAJINI! Nemačka odlučila da isporuči Kijevu rakete zemlja-vazduh!

Tanjug/AP

Vesti

ŠOLC ŠALJE "IRISE" UKRAJINI! Nemačka odlučila da isporuči Kijevu rakete zemlja-vazduh!

Podeli vest

Nemačka će Ukrajini isporučiti odbrambeni sistem srednjeg dometa zemlja-vazduh IRIS-T, saopštio je kancelar Olaf Šolc, nakon molbi Kijeva, kao i nemačkih opozicionih stranaka, da se pojača isporuka teškog naoružanja toj zemlji

Šolc je saopštio poslanicima da je vlada odlučila da Ukrajini obezbedi rakete IRIS-T koje je Nemačka razvila zajedno sa drugim zemljama NATO-a, prenosi Rojters.

On je rekao i da će Nemačka takođe isporučiti Ukrajini radarske sisteme za pomoć u lociranju neprijateljske artiljerije.

„Neprekidno isporučujemo od početka rata“, naglasio je Šolc u današnjem obraćanju, ukazujući na pomoć od više od 15 miliona komada municije, 100.000 ručnih bombi i preko 5.000 protivtenkovskih mina poslatih u Ukrajinu otkako je Rusija napala tu zemlju 24. februara, navodi Rojters.

I američki predsednik Džozef Bajden najavio je u utorak da će SAD obezbediti Ukrajini naprednije raketne sisteme koje su njeni lideri tražili.

U tekstu objavljenom u Njujork tajmsu, Bajden je naveo da će ti raketni sistemi omogućiti Ukrajini „da preciznije pogađa ključne ciljeve“, prenosi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 1 godinu

Eee, jadniče, jadniče, koji je tvoj cilj i cilj EU? Rešili ste da živite u BUNKERIMA a ostali, mali će nestati. A šta će te vi VELIKI kad nestanu MALI?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija