• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.06.2022

22:53

Bugarska oštra: Kad "Gasprom" počne da poštuje ugovor tada ćemo i imati gas iz Rusije!

REUTERS/Dado Ruvic

Vesti

Bugarska oštra: Kad "Gasprom" počne da poštuje ugovor tada ćemo i imati gas iz Rusije!

Podeli vest

Bugarski vicepremijer i ministar finansija Asen Vasilev izjavio je da se Sofija neće vratiti pregovorima sa ruskom kompanijom „Gasprom“ sve dok ona ne bude poštovala uslove postojećeg ugovora

Postojeći ugovor ističe krajem godine, ali je Bugarska u aprilu saopštila da ju je „Gasprom“ obavestio o tome da se obustavlja isporuka gasa jer je Sofija odbila da plati energent po novoj šemi, rubljama.


Premijer Kiril Petkov je to okarakterisao kao ucenu a zemlja je uskoro postigla dogovor o isporukama američkog tečnog gasa i azerbejdžanskog gasa.


Vicepremijer i ministar ekonomije Kornelija Ninova je u više navrata upozoravala na rizike po industriju i pozvala da se nastave pregovori sa ruskom kompanijom.


Predsednik parlamentarne Komisije za energetiku Radoslav Ribarski je s tim u vezi rekao da su Nemačka i Italija otvorile račune u „Gasprom banci“ i da i Bugarska može da se okrene pregovorima ako to ne protivreči sankcijama.


Vasilev je, međutim, rekao da se Bugarska neće vratiti pregovorima s „Gaspromom“, prenosi portal Aktuelano.


On je na sednici Komisije za budžet i finansije ponovio da je ugovor jednostrano narušila ruska kompanija.


- Kada ‘Gasprom’ odluči da ispuni ugovor s Bugarsko tada ćemo imati gas iz Rusije - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lucky

pre 2 godine

Ne ,ne cete vi vjse nikada dobiti gas iz Rusije,pa da ga placate zlatom!!!!! To vam je jasno ,zati i pisete ove gluposti da ispadnete kao neko ko je nesto odlucio!!! Jadni ste!!!!!

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija