• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji webtribune

26.06.2022

15:00

RUSKI EKSPERT NASLUĆUJE PODELU HRVATSKE IZMEĐU MAĐARSKE I SRBIJE!? Još pre 10 godina predvideo krizu u Evropi zbog sukoba Moskve i Kijeva, da li Hazin predviđa i rat na Balkanu?!

Vesti

RUSKI EKSPERT NASLUĆUJE PODELU HRVATSKE IZMEĐU MAĐARSKE I SRBIJE!? Još pre 10 godina predvideo krizu u Evropi zbog sukoba Moskve i Kijeva, da li Hazin predviđa i rat na Balkanu?!

Podeli vest

Poznati ruski ekonomski ekspert i politikolog Mihail Hazin, često uspešno predviđa svetske ekonomske, političke i geostrateške tokove

Još pre više od 10 godina Hazin je u svojim analizama predvideo ekonomsku krizu u Evropi zbog ruskih energenata kao i da će Evropska Unija doći u politički sukob sa Rusijom zbog Ukrajine. U svojim najnovijim analizama Hazin predviđa, veliko slabljenje Evropske Unije jer ne raspolaže sa energetskim resursima koji su joj potrebni za privredu i poljoprivredu.

Dosadašnja ekonomska strategija Evropske Unije se zasnivala na jeftinim ruskim energentima, gasu, nafti, uglju, drvetu, zbog čega je sa cenama bila konkurentna svetskim proizvodima.

Kako EU želi da kreira svetske geostrateške tokove, neizbežno će doći u sukob sa Rusijom, koja ne želi da bude pod uticajem Zapada niti EU.

Hazin je već predvideo razlaz po skoro svim pitanjima Evropske Unije i Rusije koja će sve svoje energente preusmeriti u druge delove sveta, pre svega u azijski prostor a i dalje.

Neizbežan rezultat takvih geostrateških kretanja biće slabljenje EU i njen raspad, jer usled većih troškova energenata neće moći da konkuriše sa cenama pre svega Kini koja će dobiti ruske jeftine energente. U tom kontekstu Hazin predviđa da će doći do geopolitičkih promena i na Balkanu, te da će i Hrvatska doživeti promene.

- Biće revidirane granice istočne Evrope. Zbog toga će Hrvatska biti podeljena između Mađarske i Srbije - predviđa Hazin.

Ovu izjavu je poznati ruski ekonomista Mihail Hazin dao u intervjuu litvanskom jutjub kanalu Interpretation.

- Orban želi Transilvaniju i pristup moru. To znači da će se Hrvatska otvoriti, deo će dobiti Srbi, a deo Mađari. Sloveniju neće dirati: ona je veoma mala -rekao je Hazin.

Da li će se to zaista dogoditi, vreme će pokazati, ali takav geostrateški lom na Balkanu teško je zamisliti bez rata, što niko ne želi. Da li Hazin predviđa i rat na Balkanu, ovom prilikom nije rekao, a ukoliko se takva mogućnost pojavi u njegovim analizama na vreme ćemo vas izvestiti.

Bitno je naglasti da teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj do sada nisu pokazali ni Srbija ni Mađarska. Izjavu poznatog ruskog eksperta treba shvatiti samo kao njegovo predviđanje iz analize, nikako kao činjenicu koja će morati da se dogodi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Normalac

pre 1 godinu

Seljačino ivanjička - huljo udbaška, tvoju decu i svoju nakaznu bolesnu lobanju guraj u rat o kome pišeš, nas normalne nećeš ovakvim podvalama navesti da obolimo kao tvoji bolesni mentori.

Mislav

pre 1 godinu

Teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj, Srbija ima oduvijek. Imala je jučer, ima i danas, imat će i sutra. Uostalom zato Srbija i bira kontinuirano na vlast četnike i one koji su svojedobno zagovarali veliku Srbiju. Sam ovaj članak je teritorijalna pretenzija preka Hrvatskoj, kao i puno drugih članaka. Dosad je EU slične stvari ignorirala, i pripisivala lokalnoj domaćoj politici. Pa tako i rasprave sa ruske državne televizije. Ali, EU se naučila. Jedan od faktora zašto se u EU parlamentu konstatiralo da Srbija ne može više sjediti na dvije stolice, i jesu stalne i kontinuirane teritorijalne pretenzije prema susjednim državama. Ali samo vi prizivajte rat, završiće kao i 90ih, jer Hrvatska nije vaš dom, nije nikad niti bila.

Nebojsa Berak

pre 1 godinu

Nemamo mi pretenzije prema HRVATSKOJ teritoriji nego zelimo SAMO ono stonje naše i sto nikada sem za vreme NDH i nove NDH pripalo otimanjem od nas HRVATSKOJ. PRE SVEGA to su SREM, BARANJA ali i jos neki delovi a na moru od Bokokotorskog zaliva do NEUMA.

servi fašisti

pre 1 godinu

hahahaahahahahahaahahahahhahahhaah pa vi jos niste naucili lekciju majku vam jebem u usta fasisticku koju Hrvatsku cete vi komadati bjezali ste kao pacovi 1995 pred svetom Olujom a kamoli sada kada imamo super naoruzanu vojsku i u nato savezu smo. Srbi vi ste stvarno smrdljivi shizofrenicari

Jastreb007

pre 1 godinu

Hahaha.....četalji nada umire posljednja, pa tako i da vi dobijete dio Hrvatske ?? Ako se budemo namirivali, ostaste vi bez Vojvodine, Sandžaka....recept za BG pašaluk ? Većih budala od Rusa i četalja nisam vidio, stvarno sazrelo da ih se iskorijeni ...

cardak

pre 1 godinu

"PODELA HRVATSKE " Pa SRBI SU VEC SA RUSIMA NAPRAVILI PLAN,Backa i baranja zajedno Vojvodini i Srbiji.Morski deo i centralni REPUBLICI SRPSKOJ da zaokruzimo zemlju i izadjemo na nekadasnje sRPSKO MORE(Dubrovnik ,Split itd)pa se onda ujedini sa srbijom .CRNA GORA IDE SA SIPTARIMA ALI UPRAVLJANJE MORSKOM OBALOM SRBIMA -AMIN!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija