• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.07.2022

16:46

PUTINOV OBAVEŠTAJAC UPOZORAVA: Planovi Poljske o kontroli nad zapadom Ukrajine opasni za celu Evropu!

Vesti

PUTINOV OBAVEŠTAJAC UPOZORAVA: Planovi Poljske o kontroli nad zapadom Ukrajine opasni za celu Evropu!

Podeli vest

Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin ocenio je da su za celu Evropu opasni planovi Poljske da uspostavi kontrolu nad zapadom Ukrajine. Ako Varšava bude otvorila tu Pandorinu kutiju, nikome neće biti dobro, upozorio je Nariškin

- To je definitivno opasno. Opasno je za Ukrajinu, opasno je za celu Evropu. Stvar je u tome što na evropskom kontinentu postoji prilično mnogo tačaka na kojima susedi ćutke pretenduju na teritoriju susednih država - rekao je Nariškin novinarima nakon sastanka s rukovodstvom KGB-a Belorusije.

Prema njegovim rečima, Spoljnoobaveštajna služba Rusije pažljivo prati ono što se događa.

- Ako Poljska bude otvorila tu Pandorinu kutiju, nikome neće biti dobro. To je suštinski način da se dodatno oteža situacija na evropskom kontinentu i, naravno, da se smanji nivo međunarodne bezbednosti - dodao je Nariškin.

On je prošle sedmice upozorio na to da rukovodstvo Poljske analizira scenarije za de fakto podelu Ukrajine i da su poljske vlasti uverene da će SAD i Velika Britanija biti prinuđene da podrže plan za podelu Ukrajine.

Nariškin je ranije govorio o tome da je reč o pokušaju Poljske da ponovi istorijski "sporazum" nakon završetka Prvog svetskog rata, kada je kolektivni Zapad, oličen u silama Atante, priznao Varšavi pravo da prvo okupira deo Ukrajine radi zaštite stanovništva od „boljševičke opasnosti“, a potom i da uključi te teritorije u sastav poljske države.

NATO vodi hibridni rat protiv Rusije i Belorusije

Nariškin je, takođe, ocenio da je nakon samita NATO-a koji je nedavno održan u Madridu postalo jasno da Alijansa vodi hibridni rat protiv Rusije i Belorusije.

- Tokom samita NATO-a u Madridu, koji je održan nedavno, može se reći da su maske spale. Za nas je očigledno da blok NATO-a vodi hibridni rat i protiv Rusije, i protiv našeg saveznika, Republike Belorusije - rekao je Nariškin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija