• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

21.07.2022

22:16 >> 15:22

148. DAN RATA! SUTRA SPORAZUM! Ukrajina kreće u kontraofanzivu?! A Rusija razmatra zahtev Mađarske?! (Foto/Video)

Tanjug/AP

Vesti

148. DAN RATA! SUTRA SPORAZUM! Ukrajina kreće u kontraofanzivu?! A Rusija razmatra zahtev Mađarske?! (Foto/Video)

Podeli vest

U toku je 148. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Velika Britanija je uvela sankcije na uvoz zlata iz Rusije. Posle desetodnevnog remonta ruski gas nastavio je danas da teče gasovodom Severni tok. Predstavnici Rusije, Ukrajine i Turske sutra će Istanbulu potpisati sporazum kojim bi se oslobodio izvoz žitarica iz opkoljenih crnomorskih luka

22.15 - "Putin veruje da će SAD zaboraviti Ukrajinu"

Direktor američke obaveštajne agencije CIA rekao je danas da ruski predsednik Vladimir Putin veruje da će SAD zaboraviti na Ukrajinu, prenosi Njujork tajms. Vilijam Berns je ovo rekao na Bezbednosnom forumu održanom u Aspenu u američkoj državi Kolorado. "Putin misli da Amerikanci pate od poremećaja pažnje i da ih lako ometa nešto drugo. Mislim da ovaj put nije u pravu", rekao je Berns i dodao da je teško razumeti Putinove strateške odluke bez razumevanja njegovog stanja uma.

"On je beskrajno sumnjičav, uvek fokusiran na ranjivosti koje može da iskoristi. Ne veruje u dobru stranu ljudske prirode", dodao je Berns.

Direktor CIA je rekao da se Putin u poslednje vreme oslanja na sve manji krug savetnika, dodajući da „nije pametan potez u karijeri” da bilo ko od savetnika protivreči ruskom predsedniku.

Foto: AP/Tanjug

22.00 - Stejt department pozdravio najavu sporazuma o žitaricama

Stejt department je pozdravio večeras najavu potpisivanja sporazuma kojim bi se oslobodio izvoz žitarica iz opkoljenih crnomorskih luka, javlja Rojters. Iz Stejt departmenta dodaju i da će Rusiju smatrati odgovornom za sprovođenje dogovora.

Nešto ranije iz kancelarije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana saopšteno je da će se sutra u 15.30 predstavnici Rusije, Ukrajine i Turske okupiti u Istanbulu kako bi na predlog Ujedinjenih nacija potpisali sporazum kojim bi se oslobodio izvoz žitarica iz opkoljenih crnomorskih luka.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš prisustvovaće događaju u društvu Erdogana.

21.55 - Oglasio se Zelenski

 

 

21.20 - Ruske snage bezbednosti privele ukrajinske diverzante sa 48 kilograma TNT-a

Ruske snage bezbednosti identifikovale su jednu od najvećih diverzantskih grupa na teritoriji Hersona i regiona, koja je bila pod komandom Službe bezbednosti Ukrajine iz Odese. Pripadnici grupe su privedeni, a pored oružja zaplenjeno je 48 kilograma TNT.

20.50 - Sutra sporazum

Predstavnici Rusije, Ukrajine i Turske će se sutra okupiti u Istanbulu kako bi na predlog Ujedinjenih nacija potpisali sporazum kojim bi se oslobodio izvoz žitarica iz opkoljenih crnomorskih luka, saopšteno je danas iz kancelarije turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš, koji je ranije u toku dana najavio da ide u Istanbul, prisustvovaće događaju u društvu Erdogana u Palati Dolmabahče sutra u 15.30 po srednjeevropskom vremenu, dodaje se u saopštenju, prenosi Rojters.

20.00 - Ruski mirovnjaci na putu za Pridnjestrovlje više puta zadržavani u Kišinjevu

Direktor odeljenja Zajednice nezavisnih država ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksej Poliščuk izjavio je da su ruski mirovnjaci više puta zadržavani na aerodromu u Kišinjevu, te da Moskva takve postupke smatra neprijateljskim.

- Ruski oficiri, koji su išli u Pridnjestrovlje da popune ruski kontingent na rotacionoj osnovi, mnogo puta su zadržavani na aerodromu u Kišinjevu bez objašnjenja. Takve postupke smatramo neprijateljskim i uvek na njih reagujemo kako treba - rekao je diplomata tokom okruglog stola u Savetu federacije.

19.40 - Lavrov: Rusija će razmotriti zahtev Mađarske za gas

Moskva će razmotriti zahtev Mađarske za dodatnim količinama gasa koje želi da kupi od Rusije, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom. Mađarska, koja oko 85 odsto gasa nabavlja iz Rusije, čvrsto se protivi ideji bilo kakvih sankcija EU na ruski gas.

Prema 15-godišnjem sporazumu sa Gaspromom, koji je Budimpešta potpisala prošle godine, Mađarska dobija 3,5 milijardi kubnih metara godišnje preko Bugarske i Srbije i dodatnih milijardu preko gasovoda iz Austrije. Lavrov je istakao da Moskva ne želi da sankcije utiču na odnos i saradnju dve zemlje i da će Rusija tražiti i naći rešenje da ta saradnja na svim poljima "bude nezavisna od takvih ludosti kao što su sankcije i kaznene mere".

"Otvorena rusofobija koju forsira Vašington postavlja prepreke u saradnji dve zemlje", zaključio je Lavrov.

19.20 - Oružane snage Ukrajine mogu kroz nekoliki nedelja da krenu u kontraofanzivu!

Ovo je saopštio šef britanske obaveštajne službe MI-6 Ričard Mur, govoreći na godišnjem forumu o bezbednosti koji organizuje Aspenski institut u državi Kolorado.
On smatra da Kijev može da pobedi u sukobu sa Rusijom.

19.20 - Dobro sam,živ i zdrav, ruski hakeri plasiraju laži

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas se obratio građanima putem video snimka na Instagramu, u kojem je poručio da se oseća dobro, komentarišući tako "lažen vesti o njegovom zdravlju koje su plasirali ruski hakeri".

"Danas Rusija je pokrenula više lažnih vesti prema kojima ukrajinsku državu ne kontroliše Zelenski jer je u bolnici, ili, precizije rečeno, na intenzivnoj nezi, te da je u ''ozbiljnom zdravstvenom stanju''", kazao je Zelenski, prenosi Rojters.

On je želeo da pokaže građanima da je u svojoj kancelariji, da je živ i zdrav.

"Evo vidite, evo me u kabinetu, nikad se nisam osećao dobro kao sada. A loša vest za one koji plasiraju takve vesti je da nisam sam. Ima nas 40 miliona. Uz dužno poštovanje starijima, kada imate 44 godina, nije isto što i 70", dodao je Zelenski, aludirajući, kako navodi Rojters, na predsednika Rusije Vladimira Putina koji u oktobru puni 70 godina.

19.00 - Kadirov:

 

 

18.05 - Rusi gomilaju oružje?

Zvanični Kijev optužio je Rusiju da skladišti oružje u najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi. Ukrajinska energetska kompanija "Energoatom" oglasila se na društvenim mrežama i ističe da je Rusija prenela 24 komada naoružanja, vojne opreme i municije kod prvog reaktora elektrane.

18.05 - Ruske snage bezbednosti identifikovale su jednu od najvećih diverzantskih grupa na teritoriji Hersona i regiona, koja je bila pod komandom Službe bezbednosti Ukrajine iz Odese.

 

 

Pripadnici grupe su privedeni, a pored oružja zaplenjeno je 48 kilograma TNT-a, koji su hteli da iskoriste za dizanje u vazduh železnice, rekao je za Sputnjik predstavnik jedne od ruskih agencija za sprovođenje zakona.

18.00 - Oružane snage Rusije, DNR i LNR nastavljaju borbe za Seversk, Soledar i Bahmut (Artjomovsk). Vode se borbe i za Novolugansko. Zauzeto je selo Pokrovsko.

15.00 - "Rusi neće odustati"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da Ukrajina treba da sedne za pregovarački sto.

"I složite se da oni nikada neće ugroziti Rusiju i neće imati oružje na teritoriji Ukrajine koje će ugroziti rusku teritoriju. Ovo je glavna stvar. A denacifikacija i tako dalje je filozofija. Glavna stvar je bezbednost Rusije. Ruska vlada, imajući ovu moć i bogatstvo Rusije, nikada neće odustati od ovoga“, naglasio je predsednik Belorusije.

 

 

16.25 - Sijarto doputovao u Rusiju, razgovaraće o snabdevanju gasom

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da je doputovao u Moskvu kako bi razgovarao o snabdevanju gasom svoje zemlje i pronalaženju mirnog rešenja za rat u Ukrajini. Sijarto će se sastati sa ruskim ministrom kolegom Sergejem Lavrovom i zamenikom ruskog premijera Aleksandrom Novakom, javila je mađarska novinska agencija MTI, pozivajući se na portparola mađarskog Ministarstva spoljnih poslova.

Očekuje se da će Sijarto i Lavrov održati konferenciju za novinare kasnije danas, preneo je Rojters.

"Stigli smo u Moskvu. Pred nama su dva zadatka: da obezbedimo snabdevanje Mađara prirodnim gasom i da naglasimo da želimo mir što je pre moguće", napisao je Sijarto na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema 15-godišnjem ugovoru sa ruskim energetskim gigantom Gaspromom koji je potpisan prošle godine, Mađarska dobija 3,5 milijardi kubnih metara gasa godišnje preko Bugarske i Srbije i još jednu milijardu kubnih metara gasa preko gasovoda iz Austrije.

16.20 - Britanija šalje Ukrajini oružje

Britanija će poslati u Ukrajinu veći broj artiljerijskog naoružanja i više od 1.600 komada protivtenkovskog oružja, kako bi se ojačala odbranu te zemlje od Rusije, izjavio je danas britanski ministar odbrane Ben Volas. Oružje će biti poslato nakon što je britanski premijer Boris DŽonson prošlog meseca obećao vojnu podršku u iznosu od još milijardu funti (1,2 milijarde dolara), preneo je Rojters.

Ukupna podrška Velike Britanije Ukrajini od početka ruskog napada na tu zemlju iznosiće 2,3 milijarde funti.

"Zajedno sa našim međunarodnim partnerima osiguraćemo da Ukrajina ima sredstva za odbranu svoje zemlje od Putinove ilegalne invazije", naveo je Volas u saopštenju.

Volas je kazao da će Britanija obezbediti i protivbaterijske radarske sisteme, na stotine dronova i više od 50.000 komada municije.

16.20 - Obraćanje Marije Zaharove

 

 

16.10 - Holandija je iscrpela svoje mogućnosti u vojnoj pomoći Ukrajini, izjavio je državni sekretar Ministarstva odbrane Holandije Kristof van der Mat.

Prema njegovim rečima, zemlja nema dovoljno rezervi vojne tehnike.

Komentarišući isporuku 18 samohodnih haubica Kijevu, on je rekao da se ta isporuka negativno odražava na obuku holandskih vojnika, kao i da se Holandija i pre događaja u Ukrajini borila protiv deficita vojne tehnike.

 

15.21 - Zelenski o novim sankcijama Rusiji

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ocenio je kao nedovoljne nove sankcije EU koje pogađaju izvoz ruskog zlata, veliku Sberbanku, nacionalistički motorciklistički klub "Noćni vukovi" i glumce koji podržavaju predsednika Rusije Vladimira Putina.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pohvalila je odobravanje sedmog paketa ekonomskih sankcija EU od strane 27 država članica jutros kao "snažan signal“.

"Pojačane, produžene sankcije EU protiv Kremlja šalju snažan signal Moskvi: održaćemo pritisak visokim koliko god bude potrebno", napisala je Von der Lajen na Tviteru, preneo je britanski list "Gardijan".

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je, međutim, da to nije dovoljno i da to govori svojim partnerima. "Rusija mora da oseti mnogo veću cenu zbog rata, da bi je to nateralo da traži mir", istakao je on. Najnovije mere dogovorene u Briselu dobile su neformalni nadimak "šesti i po paket", zbog njihove ograničene ambicije, naveo je list.
 

15.08 - U Moskvi počinje sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Mađarske

 

15.03 - "Putin će biti u problemu, jedini izlaz mu je opšta mobilizacija"

"Moskvi ponestaje ljudstva, a ako ruski predsednik Vladimir Putin ne naredi opštu mobilizaciju, čeka ih teško leto" Situacija u Donbasu ostala je uglavnom nepromenjena. Ukrajinske snage drže liniju otpora i s ogromnom efikasnost koriste najnovije sisteme oružja koje su dobile od SAD i Zapada.

14.48 - EU u sankcioni spisak uvrstila...

Evropska unija je u sankcioni spisak uvrstila Sberbanku i ruski motociklistički klib "Noćni vukovi", rekao je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

14.19 - Medvedev: Ukrajinske trupe treba potisnuti ne samo iz Donjecka, već i dalje

Ukrajinske trupe moraju se potisnuti ne samo iz Donjecka, već i dalje, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na sastanku sa izbeglicama iz Donbasa i Ukrajine u Rostovskoj oblasti.

Foto: Reuters

Dmitrij Medvedev


Medvedev je napomenuo da će svi planirani planovi za specijalnu operaciju biti izvršeni.
„I ne samo iz Donjecka. Sada ih treba potisnuti i što dalje i šire“, rekao je Medvedev. On je napomenuo da je za izvršavanje zadataka specijalne operacije potrebno određeno vreme.


„Mi smo jedan narod. Nema sumnje da ćemo uraditi sve što smo zacrtali, uključujući i u okviru specijalne vojne operacije o kojoj je predsednik govorio, i u drugim oblastima, sve ćemo privesti kraju. Tako da budite mirni i spokojni“, dodao je on.

13.49 - Dejstvovanje ruskih samohodnih minobacača „Tulipan“ 

Kod „Tulipana“ ne postoji „probno pucanje“. Svaka mina ovog oruđa pogađa tačno u metu i razara ključna čvorišta Oružanih snaga Ukrajine: utvrđenja, skladišta municije i goriva. Istovremeno, isključeno je uništavanje obližnjih objekata civilne infrastrukture: mostova, fabričkih pogona, seoskih skladišta i radionica za popravku.

13.14 - Kijev: Preokrećemo tok rata

12.33 - Medvedev: Gradski ludaci ludaci izgubili vezu sa stvarnošću

Rukovodstvo Evropske unije je konačno izgubilo vezu sa stvarnošću i primorava Ukrajince da žrtvuju svoje živote radi stupanja u EU, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev

12.28 - Ukoliko Kongres SAD Rusiju proglasi „sponzorom terorizma“...

to će imati veoma negativne posledice po odnose Moskve s Vašingtonom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Veoma negativno ocenjujemo posledice takvog koraka“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara kakav je stav Kremlja o posledicama eventualne odluke Kongresa SAD da Rusiju proglasi „sponzorom terorizma“.


List „Politiko“ je ranije, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, preneo da je predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi upozorila državnog sekretara Entonija Blinkena da će Kongres sam uneti Rusiju u spisak zemalja-sponzora terorizma ukoliko to ne učini Stejt department.

Foto: Reuters

Dmitrij Peskov

 

11.39 - Britanski obaveštajci: Rusi se približavaju drugoj najvećoj elektrani u Ukrajini

Ruske snage verovatno se približavaju drugoj najvećoj elektrani u Ukrajini u Vuhlehirski, 50 kilometara severoistočno od Donjecka, objavila je britanska vojna obaveštajna služba u četvrtak.

"Rusija daje prioritet zauzimanju ključne nacionalne infrastrukture, poput elektrana", objavilo je britansko ministarstvo odbrane u redovnom biltenu.

Ministarstvo je takođe dodalo da Rusija verovatno pokušava proboj kod Vuhlehirske u sklopu napora da povrati zamah u napredovanju prema ključnim gradovima Kramatorsku i Slovjansku.

11.16 - Rezultat udara na ukrajinsko skladište u Nikolajevu

 

11.08 - Ukrajinska vojska pali pšenična polja u Zaporoškoj oblasti


Ukrajinska vojska je napadima iz višecevnih raketnih bacača zapalila polja sa pšenicom u Pologovskom rejonu Zaporoške oblasti, rekli su za Sputnjik lokalni poljoprivrednici.


„Ispaljuju rakete praktično svakodnevno. Pšenica na poljima je već spremna za žetvu, ali mi ne možemo da završimo posao zbog stalnih naleta. Teško je izračunati koliko je hektara već uništeno. Nadamo se da na kraju neće biti uništen ceo prinos i da ćemo uspeti makar nešto da prikupimo“, rekao je jedan od poljoprivrednika. Prema njegovim rečima, poljoprivrednici sada strahuju da idu u polja, jer uvek postoji opasnost od napada ukrajinske vojske.

 

10.14 - Duma: Zapad zainteresovan za otvaranje „drugog fronta“ u Moldaviji


Šef Komiteta Državne dume Rusije za odbranu Andrej Kartapolov je izjavio da je Zapad zainteresovan za otvaranje „drugog fronta“ u Moldaviji. Na okruglom stolu o Pridnjestrovlju u Savetu Federacije Rusije on je podsetio na to da je ministarka inostranih poslova Velike Britanije Liz Tras, koja bi mogla da postane i premijer te zemlje, ranije govorila o isporukama savremenog naoružanja Kišinjevu, pri čemu je neutralni status Moldavije garantovan njenim ustavom.

 

10.04 - Britanija uvela sankcije Rusiji na uvoz zlata

Velika Britanija je uvela sankcije na uvoz zlata iz Rusije, a uvešće i zabranu uvoza uglja i nafte, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu britanske vlade. „Ovim amandmanom zabranjuje se uvoz nafte i naftnih derivata , uglja i proizvoda od uglja i zlata, kao i kupovina, isporuka i snabdevanje, direktno ili indirektno ovih proizvoda. Zabrana uvoza zlata stupila je na snagu 21. jula, dok zabrana uvoza uglja stupa na snagu 10. avgusta 2022. godine, a zabrana uvoza nafte 31. decembra 2022. godine“, precizirano je u saopštenju.


Amandman takođe predviđa zabranu pružanja odgovarajuće tehničke podrške, finansijskih i brokerskih usluga. Prethodno je „Blumberg“, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, objavio da je Evropska unija usaglasila nove sankcije protiv Rusije, između ostalog, reč je o zabrani uvoza ruskog zlata.

Evropska komisija je 15. jula predložila sedmi paket sankcija protiv Moskve koji uključuje embargo na kupovinu ruskog zlata. On takođe uključuje jaču kontrolu izvoza proizvoda i tehnologija vojne i dvostruke namene i proširenje crne liste pojedinaca i organizacija. Sada ovu odluku mora da odobri Savet EU. Očekuje se da će se to dogoditi pre kraja jula.

09.43 - Novi snimak uništenja skladišta municije u Nikolajevu

 

08.58 - Kremlj: Rusija nije odustala od pregovora sa Ukrajinom

Zvanični Kremlj je danas saopštio da Rusija nije odustala od pregovora sa Ukrajinom, kojima bi se rešio postojeći sukob i naglasio da mogućnosti za dijalog i dalje postoje.

"Ni predsednik Rusije Vladimir Putin, ni ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nikada nisu govorili o zatvaranju ovih vrata, mogućnosti za dijalog između Moskve i Kijeva postoje" rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za RIA Novosti.

Lavrov je ranije u intervjuu za RIA Novosti i RT, izjavio da u sadašnjoj situaciji mirovni pregovori Rusije i Ukrajine nemaju smisla. On je podsetio da su čak i prve runde mirovnih pregovora tokom proleća, koje su održane u Belorusiji, "tačno pokazale odsustvo želje ukrajinske strane da ozbiljno razgovara o bilo čemu".

Ruski predsednik Putin je tokom posete Teheranu saopštio da su ukrajinske vlasti odbile da sprovedu dogovore, iako su oni praktično postignuti, a da konačni rezultat pregovora zavisi od želje ugovornih strana da ispune postignute sporazume. Po njegovim rečima, "vlasti u Kijevu nemaju takvu želju", navodi agencija RIA Novosti.

08.41 - Dejstvovanje sistema „Uragan“ 

 

08.00 -  Evropa odahnula! Ruski gas je nastavio danas da teče Severnim tokom

07.27 - Kijev: Ubijeno 111 ruskih vojnika i uništeno 17 vozila

Ukrajinske oružane snage saopštile su danas da su ubile 111 ruskih vojnika na jugu i istoku zemlje tokom jučerašnjeg dana, a proruske vlasti u delimično okupiranom ukrajinskom regionu Zaporožje objavile su da je Ukrajina izvela napad dronom na tamošnju nuklearnu elektranu, ali da reaktor nije oštećen, prenosi Rojters.

Više eksplozija se takođe čulo tokom noći i jutros u južnom regionu Hersona, koji je pod kontrolom Rusije, javila je ruska novinska agencija TAS S. Ukrajinska vojska je izvestila o teškim ruskim granatiranjima koje su pratili, kako su rekli, uglavnom neuspešni pokušaji ruskih kopnenih snaga da napreduju.

Ukrajinske trupe su u prethodna 24 sata saopštile da su uništile 17 vozila, od kojih su neka oklopna, kao i da su ubile više od 100 ruskih vojnika, navodi britanska agencija uz napomenu da nije mogla nezavisno da proveri ove izveštaje.

SAD procenjuju da su ruske žrtve u Ukrajini do sada dostigle oko 15.000 ubijenih i možda 45.000 ranjenih vojnika, saopštio je juče direktor CIA Vilijam Berns.

07.00 - Prajs: Vojni fokus Rusije proširen izvan Donbasa

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je danas da je Bajdenova administracija upozoravala na prošireni vojni fokus Rusije u Ukrajini na aneksiju delova zemlje izvan istočnog regiona Donbasa.

"Ovaj rat nije ništa drugo do rat za teritorije", rekao je Prajs na današnjem brifingu reagujući na komentare ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, preneo je Rojters.

06.55 - Zemlje kreditori suspenduju obaveze Kijeva da servisira dug

Američka ministarka finansija Dženet Jelen pozdravila je odluku grupe šest zemalja kreditora, uključujući Sjedinjene Države, da se suspenduju ukrajinske obaveze u servisiranju duga i pozvala druge zvanične i privatne kreditore da se pridruže ovim naporima.

Grupa poverilaca koja najavljuje takvu svoju nameru uključuje Kanadu, Francusku, Nemačku, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države, prenosi Rojters.

"Ponavljam poziv svim drugim bilateralnim zvaničnim i privatnim kreditorima da se pridruže ovoj inicijativi i pomognu Ukrajini dok se brani od ničim izazvanog i brutalnog rata Rusije, koji je imao razoran uticaj na ukrajinski narod i ekonomiju i efekte koji se prelivaju širom sveta", rekla je Dženet Jelen.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

"Ukrajina da se brani od ničim izazvanog"....!!! Kakvo licemerje! Da se čovek izpovraća! A ovih predhodnih osam godina su Ukrajinci na Donbas bacali bombone, čokolade, kolače i slično a ovi onda "ničim izazvani"! Fuj!

Baća

pre 1 godinu

Mir u Ukrajini će biti uspostavljen kao što je bio uspostavljen i u nacističkoj Nemačkoj 1945. kada je pao Berlin. Ovde moraju da padnu Kijev i zapadna Ukrajina.jer ako to ostane u američkim rukama, biće ista situscija kao u Severnoj i Južnoj Koreji, a to znači da mira nikad neće biti.

Naomi Samuel

pre 1 godinu

zdravo prijatelju, moje ime je naomi samuel, liječnica sam i imam 45 godina. Molimo vas da pročitate moje istinito životno svjedočanstvo, imam pozitivnu namjeru da će ove informacije pomoći nekome tko čita ovaj članak, da u roku od dva dana obnovi razoreni brak i obnovi izgubljenu ljubavnu vezu. Nakon godina veze s ethanom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve što sam mogla da ga vratim da me voli, ali sve što sam učinila bilo je uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema njemu , upitala sam ga s Obećala sam sve što sam imala, ali on je odbio. Objasnila sam problem svojoj kolegici na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavnom čarobnjaku koji bi mi mogao pomoći da mu uzvratim ljubav, ali ja sam tip osobe koja nikada nije mislila da dio ljubavnih čarolija postoji ili djeluje, nisam imala Izbor nego da ga isprobam, poslala sam e-mail kanalu spellcaster i on mi je rekao da nema problema da će sve biti u redu prije tri dana, da će se moj bivši vratiti prije tri dana, bacio je ljubavnu čaroliju u zrak i iznenađujuće, drugi dan je bilo oko 3:00 ujutro. Bivši ljubavnik me nazvao na mobitel, bila sam toliko iznenađena da sam odgovorila na telefonski poziv i sve što je rekao je da mu je toliko žao zbog svega što se dogodilo da želi da mu se vratim jer me toliko voli. Bila sam tako sretna i tako smo počeli živjeti sretno zajedno. na ovaj način ga možete kontaktirati ako vam je potrebna bilo kakva pomoć možete ga kontaktirati sa ovom e-mail adresom:drapata4@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp / viber sa ovim brojem: (+66 81 302 8552) ... :) .. :) .. :) .. :) .. :). . :)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija