• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.07.2022

08:44

ZAŠTO AMERI NE VIDE PUTINOVO NAJMOĆNIJE ORUŽJE KAO PRETNJU?! "Sarmat" je uništio sve napore Pentagona, a ipak... Možda Zapad krije odgovor na rusku raketu?

Vesti

ZAŠTO AMERI NE VIDE PUTINOVO NAJMOĆNIJE ORUŽJE KAO PRETNJU?! "Sarmat" je uništio sve napore Pentagona, a ipak... Možda Zapad krije odgovor na rusku raketu?

Podeli vest

Američki analitičar Mark Šnajder rekao je da je američka administracija "prilično neočekivano" reagovala na vest o ruskoj balističkoj raketi "Sarmat". O tome je pisao za Nešnal Interest-a

Prema Šnajderu, „Sarmat“ je najopasnije oružje među svim borbenim sistemima koje je Rusija proizvela poslednjih godina.

- Da li je Zapad spreman za rusku tešku interkontinentalnu balistička raketa „Sarmat“ - pita se autor teksa u izdanju "Nešnal Interest"-a.

Američka administracija je saopštila da je Ruska Federacija unapred obavestila da će svoje nove ICBM testirati i da ta testiranja nisu bila iznenađenje za Belu kuću. Dodali su da testiranje ovog ruskog oružja ne vide kao pretnju Americi i njenim saveznicima.

Ranije je objavljeno kako je "Roskosmos" već započela serijsku proizvodnju raketa "Sarmat", što je potvrdio i bivši generalni direktor navedene korporacije, Dmitrij Rogozin.

Prema rečima Rogozina, prvi puk će već stupiti na borbeno dežurstvo pre kraja ove godine, a to će biti na teritoriji Krasnojarske teritorije. Rogozin je takođe naglasio da se državna korporacija "Roskosmos" priprema za drugi test probnog leta "Sarmata". "Sarmat" je ruski strateški raketni sistem pete generacije.

Kako bi se poništili svi napori Pentagona da zaštiti američko područje od nuklearnog udara, osmišljen je najnoviji ruski borbeni kompleks RS-28 'Sarmat'. 

Nuklearni "Sarmat"

Za razliku od 'Satane', koncept sistema 'Sarmat' se ne fokusira na maksimalnu težinu bojevih glava, koje mogu biti uništene savremenim raketnim obrambenim sistemima, već na isporuku manjeg broja bojevih glava, ali duž takvih trajektorija i na načine koji znatno komplikuju njihovo uništavanje čak i najsavremenijim protivraketnim sistemima.

 Tehnologija 'orbitnog bombardiranja' ugrađena u raketu omogućavaće nanošenje udara po neprijateljskoj teritoriji iz suborbitne trajektorije čak i preko južnog pola, zaobilazeći postojeće protivraketne obrambene sisteme, a takođe će omogućavati i lansiranje civilnih kosmičkih satelita letilica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija