• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

11.08.2022

20:00

ŠTA REĆI?! ŠOLC JE POZVAO RUSIJU DA UZME GASNU TURBINU! MERKELOVA, VIDIŠ LI TI KOM SI OSTAVILA NEMAČKU? Berlin izgubio kompas...

Reuters

Vesti

ŠTA REĆI?! ŠOLC JE POZVAO RUSIJU DA UZME GASNU TURBINU! MERKELOVA, VIDIŠ LI TI KOM SI OSTAVILA NEMAČKU? Berlin izgubio kompas...

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je na velikoj letnjoj konferenciji za novinare da Rusija treba da prestane da koristi „iluzorne" argumente i da uzme nazad "Simens" gasnu turbinu za gasovod "Severni tok 1"

On je naveo i da je ona spremna za isporuku, odgovarajući na pitanje da li smatra da bi bivši kancelar Gerhard Šreder, koji je posetio Moskvu u julu i sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom, te nakon što je saošptio o potrebi puštanja u rad gasovoda "Severni tok 2", može biti od koristi kao posrednik.

- Ne znam (da li Šreder može da bude od koristi kao posrednik) -odgovorio je Šolc.

- Kad smo kod turbine, da nema nagađanja, pobrinuo sam se da je svi vide, shvate da je spremna. Bilo bi korisno da prestanete da pričate iluzornim argumentima da je ne želite, uzmite je, evo je - rekao je Šolc.
 
- Severni tok 1, glavna ruta za snabdevanje gasom iz Rusije u Evropu, radi sa ograničenjima od sredine juna, a od kraja jula radi sa samo 20 odsto od svojih skoro 170 miliona kubnih metara propusnog kapaciteta po dan. Ruska strana je više puta isticala da je ograničenje isporuka posledica isključivo sankcija, što je izazvalo probleme u održavanju i popravci turbina. Sada samo jedna turbina obezbeđuje rad gasovoda.

Isporuka turbine Nemačkoj za "Severni tok 1" ne ispunjava uslove ugovora, Rusiji je potrebna potvrda da ova i druge turbine koje zahtevaju održavanje neće potpasti pod sankcije Kanade, Velike Britanije i Evropske unije, saopštila je ruska ambasada u Berlinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Kad građani Nemačke i EU u novembru budu počeli da se smrzavaju i sede u mraku a kompletna industrija im stane, ne samo da će Severni tok 1 raditi u punom kapacitetu nego će Nemačka pustiti u rad i Severni tok 2, živi bili pa videli, samo je pitanje koliko dugo će građani Nemačke trpeti pre nego što izađu na ulice i najure Šolca i družinu. Prosto je neverovatno da je Šolc i nova garnitura u Berlinu do te mere u rukama i pod kontrolom Vašingtona da su spremni da sopstvenu zemlju devastiraju radi interesa Amerike, koja jedina ima korist od svih ovih dešavanja.

Pera

pre 1 godinu

Ukoliko Rusi nastave da isporučuju i malo gasa Nemačkoj to će biti prvi put u istoriji ratovanja da žrtva pomaže dželatu!? Ispostavilo se da su i Rusi i Nemci pod istom komandom?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija