• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.08.2022

12:53

Ruska vojska uništila američku haubicu iz koje se gađa Zaporoška nuklearka!

printscreen

Vesti

Ruska vojska uništila američku haubicu iz koje se gađa Zaporoška nuklearka!

Podeli vest

Kijevski režim nastavlja akcije „nuklearnog terorizma“ na Zaporoškoj nuklearnoj elektrani – ukrajinske artiljerijske jedinice su u toku proteklog dana tri puta granatirale teritoriju elektrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije

„Ukupno je ispaljeno 17 granata od kojih su četiri pale na krov specijalnog objekta № 1 gde se nalazi 168 kontejnera sa američkim nuklearnim gorivom firme 'Vesting haus'. Još deset granata je eksplodiralo 30 metara od suvog skladišta istrošenog nuklearnog goriva i tri su eksplodirale u području specijalnog objekta № 2 u kome se nalazi skladište svežeg nuklearnog goriva firme TVEL u skladište čvrstog radioaktivnog otpada“, saopštio je ruski vojni resor.

Ukrajinska artiljerija gađa Zaporošku nuklearku iz područja mesta Marganec u Dnjepropetrovskoj oblasti.


„Tokom kontrabaterijske borbe u tom području je otkrivena i uništena američka haubica M777“, navodi ruska vojska. Kako se ističe, nivo radijacije na Zaporoškoj nuklearnoj elektrani ostaje u normalnim vrednostima.

„Za kontrolu tehničkog stanja nuklearne elektrane i osiguravanje njenog rada zaduženo je redovno tehničko osoblje. Ruska specijalna vojna jedinica čuva spoljni perimetar elektrane. U zoni nuklearke nema teškog naoružanja“, saopštila je ruska vojska.


Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra. To je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i kapacitetu. Od marta je pod kontrolom ruske vojske. Ukrajinska vojska redovno granatira grad Energodar i teritoriju nuklearke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NUKLEARKA ZAPOROŽJE PONOVO RADI!
Planeta

NUKLEARKA ZAPOROŽJE PONOVO RADI!

Poslednji dalekovod nuklearne elektrane Zaporožje u ukrajinskom gradu Energodaru, koji je pod kontrolom ruskih snaga, ponovo radi nakon što je isključen sa mreže ranije u toku dana, saopštila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), citirajući zvaničan Kijev

25.08.2022

19:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija