• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.09.2022

22:31

POMOĆ UKRAJINI IM DOŠLA GLAVE?! Stoltenberg priznao: Većina članica NATO iscrpela zalihe... Šef Alijanse poziva na povećanje proizvodnje oružja!

AP/Tanjug

Vesti

POMOĆ UKRAJINI IM DOŠLA GLAVE?! Stoltenberg priznao: Većina članica NATO iscrpela zalihe... Šef Alijanse poziva na povećanje proizvodnje oružja!

Podeli vest

Većina članica NATO uveliko je iscrpla zalihe oružja snabdevajući Ukrajinu, priznao je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse i pozvao je vojnoindustrijski kompleks da pomogne u popunjavanju ispražnjenih skladišta

U intervjuu televiziji Si En En, koji je dao u četvrtak, najviši civilni zvaničnik NATO pohvalio se „jedinstvom bez presedana“ koje su članice pokazale prema Ukrajini. Međutim, vojna pomoć kijevskom režimu do sada je u Ukrajinu stizala iz skladišta u kojima su čuvane postojeće zalihe, koje su sada na izmaku, upozorio je on, prenosi RT.


Zato je, prema njegovim rečima, jedan od prioriteta Alijanse, popunjavanje zaliha oružja i opreme.
„Stoga, jedan od glavnih fokusa u NATO-u je rad sa odbrambenom industrijom na povećanju proizvodnje“, objasnio je Stoltenberg.


Dodatna municija i oružje pomoći će da se održi trenutni nivo podrške Ukrajini, istovremeno osiguravajući da države i dalje imaju na raspolaganju alate za „odvraćanje i odbranu“, smatra on.
Obnova zaliha biće jedno od prioritetnih pitanja na sastanku ministara odbrane država članica, najavio je Stoltenberg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 1 godinu

Sumnjam da su iscrpeli zalihe. Ova "moralna gromada" samo lobira za debele pare u ime proizvođača oružja.

cardak

pre 1 godinu

Gosn Ingelbert ili vec kako ,da te upitam od koga ce te NABAVITI INGOTE VISOKO VREDNOG CELIKA ZA PROIZVODNJU NAORUZANJA?

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

,,Mi ne ratujemo protiv Srbije, mi ratujemo protiv i pravoslavnog sveta'' - svojevremeno je rekao Jan S.

Rade R

pre 1 godinu

"Naravno", proizvoditi što više oružja! To oružje će doneti "sreću i blagostanje" čitavoj planeti! Kakvi odvratni licemeri! Ali bukvalno, rade sve suprotno od onoga za šta se navodno zalažu, za mir! Vode nas ka totalnom uništenju čovečanstva i planete, ti NATO "mirotvorci"!

Jastreb

pre 1 godinu

Tako to rade pametni, budale očiste svoje naoružanje, a onda im amerikanci prodaju novo oružje za debele pare a ovi jadnici moraju da idu u dužničko ropstvo. Um caruje budale propadaju.

MrKamenjarac

pre 1 godinu

DABOGDA SE U PEPEO RASPALI RAK VAS POJEO ,GADOVI FAŠISTIČKI.....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija