• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug/moscow times

21.09.2022

14:28

SVI LETOVI IZ RUSIJE POSKUPELI POSLE PUTINOVE NAJAVE, mediji javljaju: ODMAH SU I RASPRODATI!

Reuters

Vesti

SVI LETOVI IZ RUSIJE POSKUPELI POSLE PUTINOVE NAJAVE, mediji javljaju: ODMAH SU I RASPRODATI!

Podeli vest

Cene karata za letove iz Rusije drastično su poskupele odmah nakon objave predsednika Rusije Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji, ali su praktično svi letovi ka dostupnih stranim drestinacijama rasprodati, javlja Moskov tajms


Gotovo svi letovi iz Rusije su već popunjeni, a cena preostalih karata je skočile su na astronomski nivo.


Prema Google Flights-u, a kako prenose nemački mediji, najpovoljnija karta za let iz Moskve ka Istanbulu jutros je koštala 1.154 evra. Radi se o 13-očasovnom noćnom letu kompanije Azerbejdžan erlajns sa presedanjem u Bakuu. Oko 11 sati i karte za ovaj let bile su rasprodate, kao i za sve ostale letove ka turskoj metropoli.

Letovi za Antaliju, ali i Tbilisi i Jerevan su rasprodati. Turska, Gruzija i Jermenija spadaju u države u koje građani Rusije mogu još lako ući, dok im je to zabranjeno u EU.

Prema sajtu Idealo karta za direktan let iz Moskve za Istanbul koštala je i do 9.253 evra. Poznato je da cene karata za letove u poslednjem trenutku skaču, ali ne ovoliko.

Praktično svi letovi iz Rusije ka dostupnim inostranim destinacijama rasprodati su u sredu nakon što je predsednik Putin proglasio „delimičnu” mobilizaciju 25 miliona rezervista u zemlji, javlja Moscow times.

Letovi iz Moskve za prestonice Gruzije, Turske i Jermenije — za koje nisu potrebne vize za Ruse — za 21. septembar bili su nedostupni u roku od nekoliko minuta od Putinove objave, prema glavnom ruskom sajtu za planiranje putovanja aviasales.ru. Do podneva po moskovskom vremenu, direktni letovi iz Moskve za Azerbejdžan, Kazahstan, Uzbekistan i Kirgistan takođe su prestali da se pojavljuju na veb stranici.

Uz glasine o zatvaranju granica, Ruske železnice i vodeća avio-kompanija Aeroflot rekli su da im „još“ nije naređeno da muškarcima od 18 do 65 godina zabrane kupovinu karata. 

Avionske karte i Gugl pretraga

Telegram kanal koji prikuplja izveštaje ruskih putnika o prelasku granice saopštio je da je dobio izolovane izveštaje o stražarima koji odbijaju vojno sposobne muškarce.

Podaci o avionskim kartama poklapaju se sa „kako napustiti Rusiju“ na vrhu Guglovih termina za pretragu u utorak uveče, kada je Putinov govor prvobitno bio zakazan pre nego što je odložen za sredu ujutru.

Letovi između Rusije i Evropske unije zatvoreni su nakon što je Putin objavio ono što Kremlj naziva „specijalnom vojnom operacijom“ Moskve u Ukrajini.

Početak borbi izazvao je zabrinutost među Rusima da bi moglo biti uvedeno vanredno stanje i doveo do egzodusa desetina hiljada ljudi u zemlje koje su susedne Rusiji. Putinova najava je takođe dovela do najnižeg nivoa ruske berze otkako je naredio trupama da napadnu Ukrajinu 24. februara.

Ruska rublja je takođe oslabila blizu 63 u odnosu na dolar, što je najslabije za više od dva meseca.

S obzirom na to da su njegove snage trpele nedelje velikih gubitaka na bojnom polju u Ukrajini usred kontraofanzive Kijeva, Putin je naredio hitnu mobilizaciju, kako je njegov ministar odbrane rekao, 300.000 rezervista.

Advokati za ljudska prava su primetili da Putinov dekret o „delimičnoj“ mobilizaciji ostavlja prostor za pomeranje da se mobiliše još više trupa nego što je javno rečeno. Aktivisti su zakazali proteste širom zemlje za sredu uveče uprkos ograničenjima za antiratno neslaganje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija