• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

01.10.2022

21:24

EVROPA MOŽE SAMO DA POSMATRA I STREPI! Smanjen izvoz ruskog gasa preko "Turskog toka“!

Printscreen

Vesti

EVROPA MOŽE SAMO DA POSMATRA I STREPI! Smanjen izvoz ruskog gasa preko "Turskog toka“!

Podeli vest

Izvoz ruskog gasa u Evropu gasovodom „Turski tok“ u poslednjoj nedelji septembra smanjen je za oko 20-25 odsto u odnosu na isti period prošlog meseca, pokazuju podaci Evropske mreže operatera sistema za transport gasa (ENTSOG)

Izvoz gasa preko stanice „Strandža 2 – Malkočlar“ koja se nalazi na bugarsko-turskoj granici, poslednje nedelje septembra iznosio je oko 32,5-38,1 miliona kubnih metara, dok je u istom periodu u avgustu obim iznosio oko 43,5-48,1 miliona kubika. Dakle, ti podaci pokazuju da je izvoz pao za oko 20 do 25 odsto.

Trenutno se ruski gas isporučuje u Evropu preko ukrajinskog gasnog transportnog sistema i gasovoda „Turski tok“.

„Turski tok“ je gasovod koji se pruža od Rusije do Turske preko Crnog mora. Kapacitet gasovoda iznosi 31,5 milijardi kubnih metara gasa godišnje. „Gasprom“ isporučuje gas „Turskim tokom“ u Tursku i tranzitom preko turske teritorije u zemlje južne i jugoistočne Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Evropa strepi... Od čega strepi? Od nestašice gasa? Neće biti. Pre će biti da Rusija strepi, jer to je poslednja šansa da se časno izvuku iz Ukrajine. Rusi gube na bojnom polju, ostao je još gas kao adut karta, koja može dovesti do spasa, odnosno do pregovora. Izgleda da su Rusi džaba krečili...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija