• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2022

18:26

HITNO! ŠTA SE TO DESILO NA SEVERNOM TOKU 1?! Rusija zatražila sednicu SB UN!

Vesti

HITNO! ŠTA SE TO DESILO NA SEVERNOM TOKU 1?! Rusija zatražila sednicu SB UN!

Podeli vest

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u petak na zahtev Rusije kako bi se razgovaralo o šteti nastaloj na dva ruska gasovoda ka Evropi i izlivanju gasa u Baltičko more

Francuska misija pri Ujedinjenim nacijama koja u septembru predsedava 15-članim savetom, saopštila je da će se na sastanku razgovarati o gasovodima Severni tok na čiju su izgradnju Rusija i evropski partneri potrošili milijarde dolara, prenosi Rojters.

Curenje gasa na dve cevi gasovoda nastalo kao rezultat moguće sabotaže uzburkalo je tržista energentima i povećalo zabrinutost za bezbednost.

Gasovod Severni tok 1, nekada glavna ruta za dopremanje ruskog gasa u Nemačku, već je bio zatvoren, ali sada postoje dodatne poteškoće da se reaktivira, a novi gasovod Severni tok 2 tek je trebalo da bude uključen u komercijalne operacije.

NATO i Evropska unija upozorili su na potrebu da se zaštiti kritična infrastruktura od, kako je doslovno formulisano "sabotaža", iako zvaničnici još uvek nikoga nisu okrivili za incident na sistemu Severni tok i nema nagoveštaja ko bi mogao da stoji iza napada na gasovode Severnog toka.

Rusija, koja je smanjila isporuke gasa Evropi nakon što je Zapad uveo sankcije Moskvi zbog rata u Ukrajini nije odbacila mogućnost da je reč o sabotaži uz poruku da su "glupe" optužbe da je Rusija odgovorna za incident u Baltičkom moru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

"nema nagoveštaja ko bi mogao da stoji iza napada na gasovode" Zapadni licemeri se prave da ne znaju ko bi to mogao da uradi a pre manje od godinu dana Amerika je javno govorila i pretila da će zaustaviti ruske gasovode "po svaku cenu", kako su tada govorili. Sa druge strane, ko bi tehnološki bio sposoban da izazove istovremene eksplozije na čak tri mesta na gasovodima pod morem i ko od toga ima koristi? Njihovo licemerje ide toliko daleko da čak insinuiraju da je to uradila Rusija, na sopstvenu štetu koja se meri desetinamna milijardi EUR !!! Kako ih nije sramota?

dolic

pre 1 godinu

Nemacka u saradnji Amerike je minirala gasovod da bi opravdala poskupljenje gasa zato sto je Rusija zavrnula slavinu na gasovodu severni tok 1

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija