• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2022

16:04

Jezivo! OSTALE RUŠEVINE I PRAŠINA: 10 dronova kamikaza ŠAHID sravnilo sa zemljom štab ukrajinske vojske!

printscreen

Vesti

Jezivo! OSTALE RUŠEVINE I PRAŠINA: 10 dronova kamikaza ŠAHID sravnilo sa zemljom štab ukrajinske vojske!

Podeli vest

Grad Zaporožje već je puna dva dana na meti udaraRuske vojske, sa kombinacijom krstarećih raketa i dronova kamikaza Geran -2 Šahid-136 iranske proizvodnje, koje je nedavno od Irana kupila ruska vojska.

Na meti raketa i dronova kamikaza bio je skor ceo grad, a u subotu uveče 10 dronova napalo je štab 55. artiljerijske brigade ukrajinske vojske od koga nije ostalo ništa. Samo ruševine i gomile šuta.

Ukrajinske vlasti saopštile su da je u podlenja dva dana napada stradalo 17 osoba, kao i da je čitav grad bio na meti dronova kamikaza i raketa.

Foto: printscreen

Šahid-136. O ovom dronu zapadna štampa naveliko je pisala prethodnih nekoliko nedelja da je ruska vojska pokupovala izvesnu količinu ovih dronova kamikaza i koristi ih u napadu na ukrajinsku vojsku.

Ono što se da zaključiti jeste da ovaj dron ima cilndrični trup koji ima krilo duž cele družine trupa sa kojim čini jedinstvenu celinu. Na krajevima sa leve i desne strane nalaze se dva vertikalna stabilzatora.

Ovi dronovi kamikaze koriste delta krilo, identično kao izraelski Harop. Ovaj dron kamikaza koristi i za sad nepoznati elektro motor koji pokreće elisu na kraju drona. Pretpostavlja se da se cilj traži pomoću optike, a upravljanje vrši preko upravljačke stanice. U nosu drona, nalazi se bojeva glava za koju se procenjuje da ima težinu od 60 kilograma. Šahid 136 ima dužinu 2 metra, raspon krila od 2,5 m.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 1 godinu

Da da, Ukrajinci su toliko "glupi" pa stab stavljaju u visokakatnicu i to na gornje katove.... prica za malu decu... nije pogodjen nikakav stab sta se lepo vidi po slikama nego obicna stambena zgrada, a stab je postajo samo u mislima ruskog oficira za propagandu ( pa mora da se opravda gadanje cisto civilnog cilja i da se opravda upotreba tolikog broja skupio kupljenih dronova), inace stab ukrajinske 55. art brigade se nalazio celih 5km od rejona gde su udarili dronovi (komadant brigade i oficiri pojavili su se na twiteru i ladno izajavili da su njihove ruske "kolege" grdno promasile)

Baja

pre 1 godinu

"Zapadna stampa" je pisala da su rusi kupili 300 dronova od Irana jos pre 2 meseca, a ne pre par nedelja...!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija