• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria.ru

26.10.2022

13:43

KINEZI EVROPI PREDVIĐAJU APOKALIPSU! Evropska Unija kupuje četiri puta skuplji gas od Amerike, neće izdržati u grejnoj sezoni!

AP/Tanjug

Vesti

KINEZI EVROPI PREDVIĐAJU APOKALIPSU! Evropska Unija kupuje četiri puta skuplji gas od Amerike, neće izdržati u grejnoj sezoni!

Podeli vest

Posle početka rata u Ukrajini, zapadne zemlje su pojačale sankcije na Moskvu, ali je to izazvalo rast cena goriva i rekordnu inflaciju u SAD i Evropi

Evropska unija će se suočiti sa pravim testom kada počne grejna sezona, piše Dženg Tao, kolumnista kineskog lista Huanću Šibao.

„Ekonomski izgledi za evrozonu su sve mračniji, ali pravi test biće grejna sezona, koja će početi posle oktobra. U ovom trenutku industrija i stanovništvo će se suočiti sa velikim problemima u oblasti potrošnje gasa i električne energije", rekao je Tao.

Prema autoru, nacionalnim interesima evropskih država ne odgovara da „igraju kako amerika svira", a uvođenje antiruskih sankcija je napravilo ogromnu štetu Evropskoj Uniji. Energetska kriza izazvala je u Evropi smanjenje konkurentnosti industrije, smanjenje proizvodnje, inflaciju i značajno usporavanje privrede.

"Kao rezultat toga, blok je primoran da kupuje tečni gas od Sjedinjenih Država po četiri puta većoj ceni, što se može nazvati činom samoubistva“, primećuje posmatrač.

U tom kontekstu, u Evropi se dešava raskol zbog nespremnosti mnogih zemalja da se „žrtvuju“. Među Evropljanima se sve više širi osećaj „zamora Ukrajine“, zaključio je Dženg Tao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maestro

pre 1 godinu

i sve to po grbaci neduznim ljudima ovde cute kao zaliveni izbegavaju na tu temu da se prica znaju da su zabrljali ali nema unazad jedini su madjari pametni u celoj situaciji

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17